«Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα...»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 23:36
«Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα...»

Η κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του Συνδυασμού «Ενωμένη Ανατολική Φθιώτιδα» επιβεβαίωσε το μεγάλο προβάδισμα που έχει στο Δήμο Στυλίδας η Βιργινία Στεργίου, η οποία ωστόσο κρατά χαμηλούς τόνους.

«Η καθημερινή μας επαφή με τους δημότες, σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας, μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για την επόμενη μέρα. Γιατί τα προβλήματα θέλουν άμεση αντιμετώπιση και αυτό προϋποθέτει συλλογική δουλειά και προετοιμασία. Αυτό κάνουμε, σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη μέρα για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι δημότες μας....», λέει στο LamiaReport η υποψηφία Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Συνέντευξη:

LR: Στην ανακοίνωση του συνδυασμού σας αναφερθήκατε σε ένα πολύ λυπηρό γεγονός με ένα αδέσποτο. Πως σκέφτεστε γενικότερα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό;

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση με απασχόλησε το ζήτημα αυτό. Το ζήτημα είναι φλέγον. Είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας. έχουμε μελετήσει τη νομοθεσία και στο πρόγραμμά μας υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Με συνέργειες και δουλειά θα βρούμε λύσεις όπως έχουν βρει και άλλοι δήμοι στη χώρα μας σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, συλλόγους και φορείς.

LR: Γιατί να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον από τους άλλους υποψηφίους που διεκδικούν το Δήμο Στυλίδας;

Κατ΄αρχήν δεν ψηφίζουν εμένα, αλλά ψηφίζουν έναν Συνδυασμό του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Όπως έχω ξαναπεί το αποτέλεσμα δεν κάνουν οι μονάδες, αλλά οι ομάδες. Και είναι γεγονός ότι έχουμε την πιο δυνατή Αυτοδιοικητική ομάδα στην Ανατολική Φθιώτιδα. Πρακτικά λοιπόν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε εκπονήσει σχέδιο, που περιλαμβάνει καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη αλλού και κυρίως πως θα τις προσαρμόσουμε στο δικό μας δήμο.

LR: Που θα βρείτε τα χρήματα για να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας, την ώρα που οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πόρους;

Πράγματι μίλησα για ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο με αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Και όχι μόνο τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά πως θα το κάνουμε και πως θα βρούμε τα χρήματα. Μπορείς σήμερα να αξιοποιήσεις ευρωπαϊκά κονδύλια, μπορείς  και να σχεδιάσεις χρηματοδοτικά εργαλεία, να βασιστούμε σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να διεκδικήσεις χρήματα από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά κυρίως σε πρώτη φάση να νοικοκυρέψουμε το Δήμο, από μέσα προς τα έξω.

Ο δημότης αξίζει το σεβασμό μας. Δικαιούται και θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής

LR: Ο προηγούμενος Δήμαρχος ο κ. Γκλέτσος, άφησε κατά τη γνώμη σας έργο;

Κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε πράγματα. Εμείς όμως στο μυαλό μας έχουμε το αύριο και όχι το χθες. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα. Να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και όχι με το παρελθόν, για το τι μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στο Δήμο και στους δημότες.

LR: Για τα θέματα της καθημερινότητας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες;

Η καθαριότητα είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Και μάλιστα διαχρονικό πρόβλημα. Είναι όμως θέμα σχεδιασμού και συστήματος. Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους, και αυτό θέλει ανάλυση που δεν ξέρω αν έχουμε το χρόνο τώρα. Καθαριότητα δεν είναι μόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι η ανακύκλωση και πως θα λειτουργήσει ανταποδοτικά,  είναι το πλύσιμο των κάδων, αντικατάσταση γιατί πολλοί κάδοι είναι σπασμένοι, ακόμη και η θέση τους στο δρόμο παίζει σημαντικό ρόλο. Άλλο πρόβλημα σε ένα δήμο σαν το δικό μας είναι τα κλαδιά από το κλάδεμα των ελαιοδέντρων που οι αγρότες τα καίνε επιβαρύνοντας το περιβάλλον… Μπορώ να σας απαριθμήσω και ακόμη περισσότερα θέματα. Ο δημότης αξίζει το σεβασμό μας. Δικαιούται και θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτή είναι η αποστολή μας.

LR: Έχετε όραμα για το Δήμο σας ή και πως βλέπετε τον εαυτό σας την επόμενη μέρα;

Να σας πω. Ίσως θα έπρεπε να μιλήσουμε πιο προσγειωμένα και να σταθούμε σε μικρά και καθημερινά ζητήματα και όχι σε μεγαλοστομίες που κουράζουν και είναι λογικό να σκέφτεται ο κόσμος ότι “πάλι τα ίδια μας λένε”. Στοίχημά μου είναι, όπως σας είπα και πριν, να έχουν ποιότητα ζωής οι δημότες του Δήμου Στυλίδας. Να πίνουν καθαρό νερό, να έχουν δρόμους για πάνε στα σπίτια και στα χωράφια τους, να μην έχουν πρόβλημα με τα αδέσποτα, να έχουν χώρους για να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, να έχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, να έχουν ασφαλείς παιδικές χαρές, να έχουν σωστό φωτισμό … Όλα αυτά που θεωρούμε αυτονόητα, αλλά δεν τα έχουμε τελικά.

LR: Ο συνδυασμός σας έχει κάποια πολιτική στήριξη;

Είναι γεγονός ότι έχουμε την πιο δυνατή Αυτοδιοικητική ομάδα στην Ανατολική Φθιώτιδα

Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανήκει σε καμία παράταξη και θα έπρεπε όλοι όσοι κατεβαίνουν στην αυτοδιοίκηση να κρατιούνται μακριά από τα κόμματα. Βεβαίως ο καθένας από εμάς έχει την κομματική του ταυτότητα, όπως και εγώ άλλωστε, αλλά ο δικός μας συνδυασμός είναι όντως υπερκομματικός και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα το ξέρουν πολύ καλά, γιατί το ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και δουλέψαμε πάνω σε αυτό.

LR: Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε σαν δήμαρχος;

Δεν θα κάνουμε ένα πράγμα, αλλά πολλά και διαφορετικά ταυτοχρόνα. Δηλαδή θα ορίσουμε ομάδες εργασίας, όπου η κάθε μια θα αναλάβει και ένα θέμα. Και φυσικά θα υπάρξει σχεδιασμός, συντονισμός και αξιολόγηση. Για να επιτύχουμε όμως, χρειάζεται πρόγραμμα, αφοσίωση και πάνω από όλα αγάπη από όλους μας. Να σηκώσουμε τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά και είμαι σίγουρη ότι θα γυρίσουμε σελίδα. Και ο δήμαρχος είναι αυτός που θα δώσει το παράδειγμα και με συναίσθηση της ευθύνης για την εντολή που θα πάρει από τους πολίτες, να αφιερώσει όλο το χρόνο του στο Δήμο, χωρίς άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα μοιράζεται και με στο Δήμο.

LR: Ποιο είναι το μήνυμά σας στους δημότες;

Θα τους πω ότι πρέπει αυτή τη φορά να ψηφίσουν πρώτα με το μυαλό τους και μετά με την καρδιά τους. Για μια φορά ας κάνουν την υπέρβαση να μην ψηφίσουν τους κουμπάρους και τους συγγενείς τους. Ας συγκρίνουν τα προγράμματα των συνδυασμών, τους υποψηφίους που συμμετέχουν σ’ αυτούς και φυσικά την προσωπικότητα και τη διαδρομή των υποψηφίων δημάρχων και είμαι σίγουρη ότι θα επιλέξουν το σωστό.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ