«Η Λαμία για μένα είναι το σπίτι μου...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Λαμία για μένα είναι το σπίτι μου...»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 10:33
«Η Λαμία για μένα είναι το σπίτι μου...»

Μία ξεχωριστή γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Θύμιου Καραΐσκου είναι η Παναγιώτα – Πάττυ για τον περισσότερο κόσμο – Γαλατά, η οποία αν και κατεβαίνει πρώτη φορά σε εκλογική μάχη, εντούτοις έχει σημαντική εμπειρία από την Αυτοδιοίκηση.

Παλαιότερα από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων και τα τελευταία χρόνια ως υπάλληλος της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης που απαιτεί γνώσεις αυτοδιοίκησης.

Της ζητήσαμε μια τελευταία «εξομολόγηση» για αυτή της την απόφαση να είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, ζητώντας παράλληλα την εκτίμησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου…

«Ο Θύμιος Καραΐκσος, επικεφαλής του Συνδυασμού "Λαμία Περήφανη Πόλη", έχει τη δυναμική και το χαρακτήρα εκείνο που ταιριάζει στον πρώτο δημότη της πόλης. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη κατάλληλη θέση...», λέει η Πάττυ Γαλατά μιλώντας στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Συνέντευξη

LR: Θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα για σένα; Να μας αυτοσυστηθείς;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε με ξέρετε και έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ.

Θα σας πώ λοιπόν για να «συστηθώ στους αναγνώστες σας» ότι είμαι η Πάττυ (Παναγιώτα) Γαλατά, κόρη του Νίκου Γαλατά και της Ντίνας Κοντινοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία και προέρχομαι από μια αστική οικογένεια, που οι ρίζες της κρατούν από το κέντρο της Λαμίας, επιτυχημένοι και οι δύο γονείς στον επαγγελματικό τους χώρο στον ιδιωτικό τομέα και αφοσιωμένοι στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση μου.

Με βάση τα εφόδια που μου έδωσαν έχω κάνει ανώτερες και ανώτατες σπουδές στο εξωτερικό όπου και ολοκλήρωσα την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Marymount High School της Virginia των ΗΠΑ και είμαι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Virginia Commonwealth University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Ανοικτού και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  στάθηκα αρκετά τυχερή έτσι ώστε τελειώνοντας να μου δοθούν και οι ανάλογες επαγγελματικές ευκαιρίες που οδηγούν στην τωρινή μου απασχόληση που είναι στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Έχω εργαστεί μεταξύ άλλων στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και από το 1999 έως και 2008 ως υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο Δήμο Λαμιέων. Παράλληλα υπήρξα και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και διατέλεσα μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Α.Κ.Ε Φθιώτιδας Ιδιωτικού Τομέα.

Πάνω και από όλους τους τίτλους ή τις δραστηριότητες περιγράφω τον εαυτό μου ως έναν απλό καθημερινό άνθρωπο με πάρα πολλές ευαισθησίες, εργασιομανής μεν, κοινωνικός δε. Με πολλαπλές δραστηριότητες και ενασχολήσεις και συνεχόμενες αναζητήσεις ένα ανήσυχο πνεύμα, γεγονός που με οδήγησε και στην σημερινή μου απόφαση να ασχοληθώ πιο ενεργά με τον Δήμο και τη πόλη μας.

LRΑς ξεφύγουμε λοιπόν από τα επαγγελματικά. Ως άνθρωπος τι σου αρέσει και αντίστοιχα τι σε ενοχλεί.

"...δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το ψέμα, την υποκρισία και τα λόγια κενού περιεχομένου."

ΑΠ: Πάντα «κυνηγάω» κάτι να ασχολούμαι. Αυτό μπορεί να είναι η συμμετοχή μου σε διάφορες δράσεις και δραστηριότητες συλλόγων πολιτιστικών φορέων ή ακόμα και σε διάφορα πολιτικά δρώμενα. Επίσης ασχολούμαι με το χορό, τη γυμναστική, τα ταξίδια, το διάβασμα, το θέατρο, τη καλή μουσική, τη μαγειρική, τη κηπουρική και οτιδήποτε μπορεί να προσδώσει ένα χαρακτήρα δημιουργίας. Βέβαια δεν σας κρύβω ότι όλα αυτά τώρα τελευταία τα έχω ιδιαίτερα παραμελημένα λόγω της υποψηφιότητας μου.

Τώρα σχετικά με το τι με ενοχλεί θα σας απαντήσω ευθέως ότι επειδή είμαι θετικός και ανοιχτός άνθρωπος δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το ψέμα, την υποκρισία και τα λόγια κενού περιεχομένου. Για αυτό με τα χρόνια έχω μάθει να απορρίπτω και να «αποκόπτω» ανθρώπους και ανάλογες καταστάσεις που έχουν τα προηγούμενα χαρακτηριστικά, όταν δηλαδή τα λόγια τους δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους, συγκρίνοντας αυτά που λένε με αυτά που κάνουν.

LRΓια την επιλογή σου να είσαι στο ψηφοδέλτιο του Θύμιου Καραΐσκου έχεις αναφερθεί σχετικά, για τον ίδιο όμως το Θύμιο Καραΐσκο ποια είναι η γνώμη σου;

ΑΠ: Από την πολύχρονη συνεργασία μας, στη διαδρομή μου στο Δήμο και τελευταία στη Περιφέρεια μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι "Ο κατάλληλος άνθρωπος για τη κατάλληλη θέση". Έχει τη δυναμική και το χαρακτήρα εκείνο που ταιριάζει στον πρώτο δημότη της πόλης, με κυρίαρχα σημεία αυτά της εργατικότητας, του οραματισμού, της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητας.

LRΓιατί πιστεύεις ότι η Λαμία έχει μείνει πίσω σαν πόλη;

ΑΠ: Αυτό κύριε Κωνσταντόπουλε αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση όλων ότι η Λαμία έχει μείνει πίσω και καθημερινά «μαραζώνει». Το βλέπει και το συναντά κάποιος παντού μέσα στη πόλη. Από την οδό Διάκου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους που έσφυζε από ζωή στο παρελθόν, με τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά πλέον, μέχρι και τη κατάντια της Πλατείας Πάρκου που έχει μετατραπεί από στολίδι της πόλης σε κέντρο κάθε είδους παραβατικότητας.

"...αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση όλων ότι η Λαμία έχει μείνει πίσω και καθημερινά «μαραζώνει»"

Δεν θα σας πω αυτό που λένε όλοι για άλλες πόλεις, γιατί πιστέψτε με έχει αρχίσει πλέον και με ενοχλεί. Φανταστείτε λοιπόν πως νιώθω, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σ’ αυτή τη πόλη αλλά και έχοντας δουλέψει παλιότερα στο Δήμο Λαμίας σε κομβική θέση, να βλέπω αυτή την εικόνα της πόλης μου που ειλικρινά σας μιλώ, θυμίζει κάποια πόλη που ζει τη παρακμή της.

Το γιατί, θα πρέπει να προβληματίσει έναν έναν από εμάς. θεωρώ ότι βιωσιμότητα μίας πόλης, η άνθισή της και προοδευτική της πορεία είναι συλλογικό έργο των κατοίκων και των διοικητικών αρχών έτσι ώστε μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης να της προσδώσουν το χαρακτήρα και τη θέση που της αξίζει.

LRΠώς θα μπορούσε λοιπόν να γίνει "Περήφανη Πόλη";

ΑΠ: Πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Η σημερινή εποχή πλέον επιτάσσει δραστικές παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ιστορία της, τη γεωγραφική της θέση και προπάντων τη φυσική της ομορφιά που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Κύριε Κωνσταντόπουλε, έχουμε μια πολύ όμορφη πόλη και είναι πλέον καιρός να το συνειδητοποιήσουμε, με γραφικά σοκάκια, ξεχωριστούς επισκέψιμους τόπους, πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο, υπέροχη φύση στις κοινότητες μας και προπάντων μην το παραλείψουμε φιλόξενο κόσμο. Χρόνια τώρα το κύριο χαρακτηριστικό της Λαμίας ήταν η φιλοξενία της. Είμαι της άποψης ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από την ομαδική προσπάθεια πολιτών και Δήμου και πάνω σ’ αυτήν την αρχή κινείται η πρόταση του συνδυασμού μας βασιζόμενη πάνω σε 4 βασικούς άξονες που ανέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραϊσκος στην παρουσίαση του προγράμματος μας.

Λειτουργική Πόλη – Φιλική στον πολίτη, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Οι ανάγκες του πολίτη στο κέντρο και η Σχεδίαση της «Πρότυπης Δημοτικής Ενότητας». Όπως βλέπετε το επίκεντρο είναι ο δημότης και η καθημερινή του διαβίωση μέσα σ΄ ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον.

LRΜετάνιωσες που δεν "εκτέθηκες" νωρίτερα;

ΑΠ: Επειδή πιστεύω στη φράση "Ότι τίποτα σ' αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο" θα σας πω ότι κάθε πράγμα έχει το σωστό "timing", χρησιμοποιώντας την αγγλική ορολογία. Όχι δεν το έχω μετανιώσει διότι νιώθω ο σωστός χρόνος ήταν ο τωρινός καθώς έχω διανύσει μια πορεία και έχω αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες. Πρέπει κάποια πράγματα πάντα να ωριμάζουν και να σε προετοιμάζουν για το επόμενο βήμα. Δεν θα σας κρύψω ότι νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μου έγινε η πρόταση από τον κ. Καραϊσκο και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να συμβάλλω πλέον ενεργά σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια.

LRΤι είναι η Λαμία για την Πάττυ Γαλατά;

ΑΠ: "Σαν το σπίτι σου πουθενά" έλεγαν οι παλιότεροι και έτσι δεν είναι; Αυτό αισθάνομαι για τη Λαμία καθώς είμαι γέννημα θρέμμα αυτής και εδώ ήταν και είναι οι ρίζες μου. Παρόλο που οι σπουδές μου με οδήγησαν σε άλλη χώρα, με πιο προοδευτικές πρωτοποριακές και καινοτόμες δομές αν θέλετε, η επιστροφή στη πόλη που γεννήθηκα ήταν αναπόφευκτη. Αυτό είναι η Λαμία για μένα, "το σπίτι μου".

LRΤώρα που πλησιάζουν οι ημέρες είσαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών;

ΑΠ: Πιστεύω ότι έχουμε παρουσιάσει μια αξιόλογη και υπεύθυνη πρόταση, ως συνδυασμός, για την ανάδειξη και τη διαμόρφωση της πόλης μας. Έχοντας συνομιλήσει με αρκετούς ανθρώπους βλέπω την κυρίαρχη τάση των συμπολιτών μας για αλλαγή της εικόνας και πως πραγματικά τους δίνουμε τα κίνητρα εκείνα για να συμπορευτούν στο πλευρό μας.

Αυτό μας δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας και παράλληλα ευθύνης να εργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νιώθω και αισιοδοξώ ότι η τάση αυτή, θα εκφραστεί και στην κάλπη στις 26 Μαΐου με την εκλογή του Ευθύμιου Καραΐσκου στη θέση του Δημάρχου Λαμιέων.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ