«Έχουμε ήδη πετύχει μια πρώτη νίκη!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Έχουμε ήδη πετύχει μια πρώτη νίκη!»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 19:50
«Έχουμε ήδη πετύχει μια πρώτη νίκη!»

«Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας, μακριά από τις διχαστικές λογικές του παρελθόντος και τον αρνητισμό. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για το καλό του τόπου»

Συνέντευξη με τον γνωστό Λαμιώτη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φάνη Παπαθανασίου, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Φθιώτιδας με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού - «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας».

LR: Πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε στις συναντήσεις σας με τους πολίτες της Φθιώτιδας;

ΦΠ: Η ώρα της απόφασης, της κρίσης των πολιτών πλησιάζει. Οι πολίτες με αίσθημα ευθύνης θα κληθούν να επιλέξουν τους πιο ικανούς εκπροσώπους τους που θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα από παντού. Από την Λαμία, το Ζέλι, την Ομβριακή, την Μακρακώμη, την Στυλίδα, λαμβάνουμε μηνύματα νίκης που γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη όλους όσοι έχουμε την τύχη να είμαστε στον συνδυασμό του Φάνη Σπανού. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια δυναμική, το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για να καταφέρουμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Θέλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι για τα περισσότερα από αυτά έχουμε λύσεις. Λύσεις απτές και εφικτές. Έχουμε εκπονήσει και κοστολογήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα της εκλογής μας, έτσι ώστε να δώσει νέα πνοή και προοπτική στον τόπο μας.

LRΣτην χώρα μας παραδοσιακά επικρατεί μια διχαστική λογική ακόμα και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.  Συναντάτε αυτές τις λογικές;

"Έχουμε το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα, διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα και μία λογική ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών."

Φ.Π: Με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού - «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» πνέει ένας άλλος αέρας, εκείνος της συνεργασίας και της συμπόρευσης όλων των πολιτών. Οι διχαστικές λογικές δεν μας αντιπροσωπεύουν. Εμείς σκοπεύουμε την επομένη κιόλας των εκλογών να συνεργαστούμε ακόμη και με όσους δεν μας στήριξαν προεκλογικά.  Μόνο τότε θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά. Στον συνδυασμό μας καταφέραμε όλοι μαζί, όλα τα στελέχη, όλοι οι συνυποψήφιοι να πορευόμαστε με διαφορετική προσέγγιση, μία σύγχρονη προσέγγιση για την πολιτική μακριά από διχαστικές λογικές. Αυτές οι λογικές έχουν κρατήσει πίσω την Λαμία και την Φθιώτιδα και δεν έχουν επιτρέψει την πρόοδο και την ανάδειξη των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Η προσέγγισή μας, διαφέρει επί της ουσίας και επί της αρχής. Έχουμε το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα, διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα και μία λογική ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών. Αυτό για εμάς είναι μία πρώτη νίκη.

LRΕπιμένετε στην συνεργασία. Ποιά είναι τα στοιχεία στα οποία νομίζετε πως πρέπει να δωθεί έμφαση την επόμενη ημέρα μετα τις εκλογές;

"Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε..."

ΦΠ: Ο συνδυασμός μας επενδύει στη συνεργασία των συμπολιτών μας. Είναι ανάγκη την επόμενη ημέρα να είμαστε όλοι μία ομάδα, μία γροθιά. Τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές, φορείς και όλοι όσοι μοιράζονται με εμάς την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας και έχουν την ίδια διάθεση για προσφορά δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτοι. Θέλουμε να τους μεταφέρουμε το μήνυμα ότι τους  έχουμε όλους ανάγκη.  Σε αυτή την προσπάθεια, μπορώ και θέλω να βοηθήσω με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα φέρουν και πάλι την ελπίδα στους συμπολίτες μας και θα δώσουν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στη Φθιώτιδα για να τη δούμε όπως της αξίζει.

LRΒλέπετε πως μπορεί ν’ αλλάζει κάτι στην Φθιώτιδα ώστε να ξανακερδίσει την αίγλη και να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον;

ΦΠ: Διαπιστώνω στις συναντήσεις μου με τους συμπολίτες μας πως δημιουργείται ένα ρεύμα αισιοδοξίας για τον συνδυασμό μας.  Κυρίως απο νέους ανθρώπους και  επιχειρηματίες που θέλουν να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να γίνει κάτι επιτέλους στην περιοχή που να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, τις αναξιοποίητες ιαματικές μας πηγές, τα αγροτικά μας προϊόντα.  Οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες θα έπρεπε να αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Ο τουρισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Φθιώτιδα. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε.  Η περιοχή μας  έχει ανάγκη από καινοτόμα έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και θα κάνουν τηνΦθιώτιδα ελκυστικό προορισμό. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες και προοπτικές και είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε για να προοδεύσει ο τόπος μας.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ