«Ούτε μια μέρα χαμένη λοιπόν!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ούτε μια μέρα χαμένη λοιπόν!»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 08:22
«Ούτε μια μέρα χαμένη λοιπόν!»

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Δημήτρης Αργυρίου ανοίγει για μια ακόμη φορά τα χαρτιά του στο LamiaReport μιλώντας για την πόλη της καρδιάς του και πως οραματίζεται την επόμενη μέρα το Δήμο Λαμιέων.

Είναι γεννημένος στη Λαμία από Λαμιώτες Δασκάλους γονείς, τον Σούλα Αργυρίου και τη Ρίκα Τζαμτζή.  «Αγαπώ τον τόπο μου ήμουν και είμαι πάντα εδώ. Είναι ο τόπος που γεννήθηκα, ο τόπος που γεννήθηκαν οι γονείς μου, οι παππούδες μου, το παιδί μου και ο τόπος που θέλω να πεθάνω...», μας λέει τονίζοντας ότι η Λαμία και οι άνθρωποι της γι αυτόν είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια.

«Λόγω και της ενασχόλησης μου με το τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια, είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω τόσο πολύ κόσμο που πραγματικά όταν κυκλοφορώ στην πόλη νιώθω τόσα φιλικά και οικεία. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που δεν μπορώ να το περιγράψω. Απλά σας λέω ότι αισθάνομαι πολύ όμορφα...», μας εξηγεί.

Συνέντευξη:

LR: Δημήτρη λίγο πριν την ώρα της κάλπης, ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεις έξω στην επαφή σου με τον κόσμο.

ΑΠ: Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Το κλίμα για το Συνδυασμό μας και το Θύμιο Καραΐσκο είναι τόσο καλό που μερικές φορές αναρωτιέμαι μήπως εγώ το βλέπω έτσι, ότι δηλαδή επειδή είμαι υποψήφιος να είμαι και επηρεασμένος. Όμως το βλέπεις στα μάτια των συνδημοτών σου, βλέπεις την αγωνία για την αλλαγή, για μια πόλη καλύτερη. Το ακούς στην κάθε κουβέντα που γίνεται στις παρέες, μικρή ή μεγάλη: «Ήρθε η ώρα η Λαμία να γίνει και πάλι η Περήφανη Πόλη....».  Ειλικρινά δεν ξέρω πως η παρούσα Δημοτική Αρχή μέσα σε μια θητεία κατάφερε να οικοδομήσει μια τόσο αρνητική εικόνα στο δημότη. Θυμάστε που σας είχα πει στην προηγούμενη συνέντευξη ότι θα έχουμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές; Κάποιοι θα εκπλαγούν από τα ποσοστά που θα δουν το βράδυ των εκλογών.

LR: Γιατί πιστεύεις ότι εσείς με επικεφαλής τον Θύμιο Καραΐσκο θα τα πάτε καλύτερα;

ΑΠ: Κατ αρχήν όταν ο Θύμιος μου έκανε την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στην πιο "περήφανη  ομάδα", στο συνδυασμό του για το Δήμο Λαμίας  "Περήφανη Πόλη" πέρα από συγκίνηση και περηφάνια ένιωσα υποχρέωσή μου να πω το ΝΑΙ. Εξάλλου έχοντας Αυτοδιοικητική πείρα 13 χρόνων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θήτευσα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Περιφερειακή ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη με τον Θύμιο Καραΐσκο ως χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Περιφερειάρχη.

Ο επικεφαλής μας λοιπόν επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες διοίκησης δίνοντας πάντα λύσεις στα θέματα της Φθιώτιδας αλλά και όλης της Περιφέρειας. Ακούραστος, διεκδικητικός, με ιδιαίτερο ζήλο για αυτό που έκανε και κάνει και πολύ αγάπη για τον τόπο του, για τον τόπο μας. Και σαν επαγγελματίας και σαν αυτοδιοικητικός έχει δώσει εξετάσεις και πέρασε με άριστα. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξει πρόσωπο η Λαμία με τον Θύμιο Καραΐσκο Δήμαρχο γιατί το έχει. Και φαίνεται!!!

LR: Στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε. Πώς μπορεί να γίνει πράξη αυτό;

Είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξει πρόσωπο η Λαμία με τον Θύμιο Καραΐσκο Δήμαρχο

ΑΠ: Μπορούμε, γιατί εμείς δεν μείναμε στα «ΘΑ». Παρουσιάσαμε συγκεκριμενο σχεδιο και κοστολογημενο πρόγραμμα. Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους γιατί έχουμε όραμα. Σχεδιάζουμε τη Λαμία των επόμενων χρόνων. Έχουμε δε, όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο τόπος μας είναι πλούσιος και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες πρωτεύουσες όμορων νομών. Απλά μείναμε πίσω λόγω κακών επιλογών. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι θα αναβαθμιστούν υποδομές σε κάθε γωνιά των δημοτικών μας ενοτήτων ώστε κάνεις να μη νιώσει παραγκωνισμένος.

LR: Θέλεις περιληπτικά να μας πεις κάποια από τα βασικά που θα μπορούσαν να γίνουν;

ΑΠ: Κοιτάξτε. Η Λαμία ήταν είναι και θα είναι η πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας. Γι αυτό το λόγο την αναδεικνύουμε σε Διοικητικό Επιχειρηματικό και Εμπορικό Κέντρο.

Επιβάλλεται ο Δήμος μας να αναδειχθεί σε διεθνή προορισμό. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία αξιοποιώντας το 2020 τα δυόμισι χιλιάδες χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών ώστε ο δήμος να προβληθεί η παγκόσμια.

Ο τουρισμός πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης του δήμου

Ο τουρισμός πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης του δήμου. Οι εναλλακτικές μορφές του, θρησκευτικός, αθλητικός, ιαματικός, συνεδριακός, γαστρονομικός αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.  Μας βοηθάει σε αυτό και η γεωμορφολογία της. Αναδεικνύουμε τις πολιτιστικές τις διαδρομές της περιοχής με επίκεντρο τις Θερμοπύλες.

Εκμεταλλευόμαστε τη γειτνίαση της περιοχής μας με τους Δελφούς και τα Μετέωρα αφού είμαστε πάνω στον οδικό άξονα. Μπορεί κάλλιστα η Λαμία να αποτελέσει αυτόνομο προορισμό. Μην ξεχνάμε εδώ βρίσκονται Γοργοπόταμος οι Θερμοπύλες, η  Υπάτη, η Αλαμάνα, μαρτυρικοί τόποι με τεράστια ιστορία.

Επίσης ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλα έργα που θα μείνουν στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Αξιοποιώντας την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το Ισαδάκι και τα  περιαστικά δάση (Προφήτη Ηλία κλπ),  με την κατασκευή του νέου κλειστού κολυμβητηρίου και με άλλες παρόμοιες δράσεις μεγάλου βεληνεκούς η πόλη αλλάζει μορφή και γίνεται σύγχρονη.

LR: Είναι όμως και η καθημερινότητα. Η ποιότητα ζωής στην πόλη;

ΑΠ: Φυσικά. Η καθαρή πόλη είναι στοίχημα για μας. Το Κυκλοφοριακό με ανασύσταση δημοτικής αστυνομίας δημιουργία περιφερειακών θέσεων στάθμευσης με διασυνδέση με τις αστικές συγκοινωνίες  με δημιουργία νέων οδών ήπιας κυκλοφορίας και άλλες παρόμοιες δράσεις αποτελεί προτεραιότητά μας. Αλλά με σχέδιο και κυκλοφοριακή μελέτη για όλο το Δήμο.

Άλλωστε τα δύο τελευταία και βάση τις ανάγκες των πολιτών αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα του τόπου.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό άξονα Ανάπτυξης του τόπου. Κυρία για τη μείωση της ανεργίας. Ώστε να μη φυλλορροεί ο τόπος και αναγκάζονται επιστήμονες και οι εργαζόμενοι να ζητούν δουλειά μακριά από την πόλη.

Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε και με δεδομένο οτι η νέα προγραμματική περίοδος 2021 - 2027 θα είναι σε εξέλιξη στη θητεία μας αποτελεί πίστη μας ότι η Λαμία θα πάρει στο χάρτη της Ελλάδας τη θέση που πραγματικά της αξίζει. Όχι μόνο στο κέντρο της Ελλάδας, αλλά το κέντρο της Ελλάδας.

Στο αποτέλεσμα και στη λογοδοσία φαίνεται ο επιτυχημένος Δήμαρχος

Άλλωστε όλα αυτά κι άλλα βρίσκονται στο πρόγραμμά μας ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο ρεαλιστικό και κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε από τους ίδιους τους πολίτες του Δήμου και  τους φορείς με τον συνεχή διάλογο και την πλατφόρμα διαβούλευσης (dialogos.perifanipoli.gr) Και βάση αυτού και τις δουλειάς μας θα λογοδοτήσουμε στο τέλος της τετραετίας μας. Γιατί τα αποτελέσματα στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι απτά και μετρήσιμα. Κι όπως είπε κι ο Θύμιος Καραΐσκος στο αποτέλεσμα και στη λογοδοσία φαίνεται ο επιτυχημένος Δήμαρχος.

Γιατί ο δήμος Λαμίας είναι οι πολίτες, είναι οι δημότες είναι οι άνθρωποι που ζουν εδώ εσείς, εμείς. Γιατί η ομάδα μας εκτός από περήφανη είναι άξια. Όλοι μας προερχόμαστε απ' όλες τις κοινωνικές τάξεις. Καλούμαστε λοιπόν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ώστε να αναδειχθεί ο Δήμος Λαμίας σε έναν πρότυπο Δήμο.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου. Το οφείλουμε άλλωστε στους προγόνους μας και στα παιδιά μας. Ούτε μια μέρα χαμένη λοιπόν!!!

Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1968 από Δασκάλους Γονείς.
Το 1986 αποφοίτησα από το  Μουστάκειο Λύκειο Λαμίας.
Το 1993 πήρα το Πτυχίο Εκπαιδευτικού Πολιτικού Μηχανικού ΤΕ ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορία.
Από το 1995 ως το 1999 υπηρέτησα ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος  Καθηγητής σε  Δημόσια Γυμνάσια Λύκεια, Δημόσια Ιδιωτικά ΙΕΚ
Το 1999  διορίστηκα με εξετάσεις ΑΣΕΠ ως Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. στο Δήμο Αταλάντης και το 2008 έκανα μετάταξη στην Π.Ε. Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς (τότε Νομαρχία Φθιώτιδας)
Το 2006 εκλέχτηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας έως το 2010, Εντεταλμένος σε θέματα Πολιτισμού.
Από το 2010 ως σήμερα είμαι ελεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.
Μέλος στο Δ.Σ. της ΑΝΔΙΑ,
Αντιπρόεδρος Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.,
Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης και
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς.
Ασχολούμαι με τη Μουσική που αποτελεί τη δεύτερη φύση μου. 
Είμαι παντρεμένος με τη Γωγώ Ζάχαρη κι έχουμε ένα αγοράκι 9 ετών
 

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ