«Χρειάζεται ηλεκτροσόκ για τη συνολική επανεκκίνηση του Δήμου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Χρειάζεται ηλεκτροσόκ για τη συνολική επανεκκίνηση του Δήμου»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 20:00
«Χρειάζεται ηλεκτροσόκ για τη συνολική επανεκκίνηση του Δήμου»

Ο 25χρονος δικηγόρος Δημήτρης Τζούφλας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Θύμιου Καραΐσκου και είναι από τα νέα παιδιά που πιστεύουν πως η παραίτηση, ο συμβιβασμός, η αδιαφορία, η φυγή, δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου.

Πιστεύει επίσης πως η ανάπτυξη της πόλης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις, για να αποτελέσει αυτό το ηλεκτροσόκ που απαιτείται για την επανεκκίνηση συνολικά του Δήμου.

Για να γίνει αυτό όμως πρώτα από όλα χρειάζεται να ιδρώσεις τη φανέλα. Και ο Δημήτρης το έχει πάρει απόφαση, όπως μας λέει.

Ζητά από τους συνδημότες του να εμπιστευτούν το συνδυασμό «Λαμία Περήφανη Πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου: «Να μας εμπιστευτούν και να μας αξιολογήσουν, ιδιαίτερα εμάς τους νέους, και η επιλογή τους να γίνει μετά από ώριμη σκέψη και με το χέρι στην καρδιά...», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο LamiaReport.

Συνέντευξη:

LR: Δημήτρη αν θέλεις να μας συστηθείς και να μας πεις δύο λόγια για σένα;

ΑΠ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Αποφοίτησα από το 1ο ΓΕ.Λ. Λαμίας, σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα είμαι τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ζω στη Λαμία, κάνοντας τα πρώτα μου βήματα στον επαγγελματικό στίβο στην οικογενειακή επιχείρηση. Με πολλή περίσκεψη θα σχεδιάσω τα επόμενα επειδή η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη για όλους, ιδιαίτερα για εμάς τους νέους, για αυτό θεωρώ ότι προσεκτικά πρέπει να ανοίγουμε τα φτερά μας.

LR: Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τα κοινά την ώρα που οι άνθρωποι της ηλικίας σου αποστασιοποιούνται;

Θέλω μία πόλη σύγχρονη, ασφαλή, λειτουργική καθαρή και πράσινη!

ΑΠ: Η αυτοδιοίκηση για μένα είναι η πολιτική της καθημερινής ζωής και πρέπει να είναι συνυφασμένη με τις έννοιες της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Για αυτό συμμετέχω.

Γιατί θέλω κάτι νέο και καινούριο για την πόλη!

Γιατί θέλω μία πόλη σύγχρονη, ασφαλή, λειτουργική καθαρή και πράσινη!

Γιατί θέλω να μοιραστώ το περίσσευμα της ψυχής του και να συνεισφέρει στο κοινό καλό δίχως αντάλλαγμα και ανταμοιβή!

Γιατί όσο περισσότερα δίνουμε τόσο περισσότερα έχουμε!

Τώρα όσον αφορά την αποστασιοποίηση που συχνά που επιλέγουν οι άνθρωποι της ηλικίας μου, θέλω να σου πω ότι και εγώ νιώθω απογοήτευση για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Νιώθω και εγώ πικρία, στεναχώρια και πολλές φορές αγανάκτηση. Όμως είναι λύση η παραίτηση, ο συμβιβασμός, η αδιαφορία, η φυγή; Εμένα τουλάχιστον, ποτέ δε μου ταίριαξε και ποτέ δεν την επέλεξα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλω να συμμετάσχω στις εκλογές και να προσπαθήσω να βοηθήσω την πόλη μου γιατί νιώθω βαθιά μέσα μου την υποχρέωση να το κάνω επειδή την έχω στην καρδιά μου.

 

LR: Ακούμε συχνά τον όρο «έξυπνη πόλη», τί σημαίνει για σένα Δημήτρη ο όρος αυτός;

ΑΠ: Έξυπνη πόλη δεν είναι απαραίτητα μια πόλη που έχει τεχνολογικές λύσεις αιχμής, αλλά μία πόλη που δεν ταλαιπωρεί, νοιάζεται και προστατεύει τους πολίτες της, καθώς η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο, το μέσο για τη δημιουργία μίας σύγχρονης πόλης που περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες.

Αυτό που προέχει είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η δημιουργία μίας πόλης με ουσία και σημασία για τον πολίτη ώστε να μπορεί να ζει σε αυτή με ασφάλεια, ευκολία και ποιότητα ζωής.

Φτιάχνοντας λοιπόν έναν Δήμο έξυπνο, φιλικό και ανθρώπινο, θα φέρεις πιο κοντά τους πολίτες, και ιδίως τα νέα μυαλά, και θα θελήσουν να συνεχίσουν να ζουν δίπλα μας .

LR: Θέλεις να μας «εκμυστηρευτείς» το όραμα σου για την πόλη τα επόμενα χρόνια;

ΑΠ: Η εποχή της κρίσης μας έχει κάνει πιο ρεαλιστές και για αυτό θεωρώ κάπως βαριά τη λέξη όραμα. Υπάρχουν όμως στόχοι και επιδιώξεις πάνω στις οποίες θα ήθελα να δω την πόλη μας να κινείται.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η πόλη μας για να πάει μπροστά.

Καταρχήν η ίδια η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα σε δυο ιστορικούς λόφους του Αγίου Λουκά και του Κάστρου με πληθώρα αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο , που αποτελούν σημεία αναφοράς για την πόλη αλλά μέχρι στιγμής, όντας αποκομμένα, δεν είναι επισκέψιμα ούτε από εμάς τους δημότες πόσο μάλλον από τους επισκέπτες.

Συνεπώς άμεση προτεραιότητα είναι για εμάς μια γενναία ανάπλαση του κέντρου συνολικά, η ανάδειξή του, η διασύνδεσή του για να μπορούμε να το χαιρόμαστε και εμείς και όσοι επισκέπτονται την πόλη μας.

Η ανάπτυξη λοιπόν της πόλης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις

Η παροχή ευκαιριών και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε αρχικά οι νέοι να παραμείνουν στην πόλη μας και έπειτα η ίδια να αποτελέσει σημείο συνάντησης, αλλά και επαγγελματικής ευκαιρίας για οικογένειες και επιχειρήσεις.

Βρισκόμαστε ακριβώς στην καρδιά της Ελλάδας και διαθέτουμε παράδοση στην αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα. Γι αυτό θα ήθελα να δω τη Λαμία να αποτελεί προπύργιο αγροτικής καινοτομίας και βασική πηγή της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντική είναι η επιδίωξη ανάπτυξης τουρισμού πάσης φύσεως, είτε ιστορικού εκμεταλλευόμενοι τα ιστορικά μέρη του Δήμου, όπως οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα, η Υπάτη, είτε θρησκευτικού, είτε μηχανοκίνητου, είτε αθλητικού εκμεταλλευόμενοι περιοχές σπάνιας και πολλές φορές άγριας ομορφιάς, όπως η Οίτη, η Παύλιανη.

Η ανάπτυξη λοιπόν της πόλης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις, για να αποτελέσει αυτό το ηλεκτροσόκ που απαιτείται για την επανεκκίνηση συνολικά του Δήμου.

LR: Νομίζω πως ένα μεγάλο ζήτημα είναι και η ανυπομονησία του καθενός μας που δεν μας κάνει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Τι σκέπτεσαι γύρω από αυτό;

ΑΠ: Δεν υπάρχουν αυτόφωτες κοινωνίες. Πρέπει να γίνονται μικρά, χρήσιμα και σταθερά βήματα και φυσικά με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας – που έχει επίγνωση της κατάστασης και των προβλημάτων – όλα είναι πιο εύκολα και πιο αποδεκτά. Προφανώς, όταν κάποιος δε βλέπει άμεσα αποτελέσματα αντιδρά, και ίσως να αντιδράσει αρνητικά.

Μέλημά μου και πυξίδα μου θα είναι να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους

Για αυτό δεν πιστεύω πως η αλλαγή μπορεί να γίνει ούτε από τη μία στιγμή στην άλλη με ένα «μαγικό ραβδί» ούτε πως είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Αντίθετα, απαιτείται συντονισμένη δράση μεγάλων συλλογικοτήτων και ανθρωπίνων κινημάτων που θα κινήσουν το μοχλό αλλαγής και ανανέωσης που χρειάζεται η πόλη μας και υπομονή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα κρινόμαστε από την 1η κιόλας ημέρα.

Πιστεύω, όμως, πως είμαστε πλέον αρκετά ώριμοι για να καταλάβουμε πως απαιτείται επιμονή, υπομονή και πρόγραμμα για να μπει η πόλη μας σε τροχιά ανάπτυξης και να χαράξει το μέλλον της επιτέλους με σχέδιο.

LR: Υπάρχει κλείνοντας κάτι που θα ήθελες να πεις στον κόσμο για το συνδυασμό «Περήφανη πόλη» αλλά και για σένα;

ΑΠ: Εκείνο που θα ήθελα να πω στους δημότες για το συνδυασμό του κ. Θύμιου Καραΐσκου είναι, να μας εμπιστευτούν, να μας αξιολογήσουν , ιδιαίτερα εμάς τους νέους, και η επιλογή τους να γίνει μετά από ώριμη σκέψη και με το χέρι στην καρδιά.

 Σε ό τι με αφορά επειδή αγαπώ τους ανθρώπους που ζουν τόσο στη Λαμία όσο και τα χωριά του Δήμου μας, όπως το μικρό και όμορφο χωριό μου, την Καρυά Υπάτης, μέλημά μου και πυξίδα μου θα είναι να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ