«Έχω όρεξη και πάθος να υπηρετήσω τους πολίτες...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Έχω όρεξη και πάθος να υπηρετήσω τους πολίτες...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 15:35
«Έχω όρεξη και πάθος να υπηρετήσω τους πολίτες...»

«Δεν ήμουν ποτέ καλός στις υποσχέσεις»

Το πρώτο μας τετ-α-τετ ήταν πριν από μερικούς μήνες, όταν ουσιαστικά ο προεκλογικός αγώνας ξεκινούσε για τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τότε είχαμε πει να αποφύγουμε την πολιτική ακόμη και την εκλογολογία, ώστε να επικεντρωθούμε στον άνθρωπο Φάνη και όχι στον αυτοδιοικητικό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε από το ρόλο του στην ομάδα Μπακογιάννη.

Τώρα όμως, μερικά 24ωρα πριν την κάλπη, η συζήτηση σηκώνει, για να μην πω επιβάλλει, να συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον της Στερεάς.

Έτσι κάπου μεταξύ Αγράφων και Σκύρου, Πετρωτού Φθιώτιδας και Καρύστου, βρήκαμε την ευκαιρία για μερικές «απαραίτητες» ερωτήσεις…

Συνέντευξη:

LR: Λίγες μέρες πριν την κάλπη συνεχίζεις να γυρίζεις ολόκληρη τη Στερεά. Τί εισπράττεις από τους πολίτες;

ΑΠ: Είχα τη χαρά να γυρίσω ολόκληρη την περιφέρειά μας, κάτι που είναι ο κανόνας μου όλα αυτά τα χρόνια, αφού βρέθηκα σε κάθε γωνιά και συνομίλησα με πολλούς συμπολίτες μου. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια ως ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά.

LRΠοια υπόσχεση μπορείς να δώσεις στους συμπολίτες μας εάν σε εκλέξουν;

ΑΠ: Δεν ήμουν ποτέ καλός στις υποσχέσεις, και φοβάμαι πως ούτε θα γίνω. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι δε θα σταματήσω να εργάζομαι σκληρά και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Αγαπώ τον τόπο μου, και έχω όρεξη και πάθος για να υπηρετήσω τους πολίτες και να μην αφήσω περιθώρια να πάει τίποτα χαμένο.

LRΠώς θα ‘θελες να δεις την Στερεά Ελλάδα στα τέλη της επόμενης αυτοδιοικητικής θητείας;

Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της Λαμίας, ως διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας.

ΑΠ: Το βασικό είναι οι άνθρωποι της Περιφέρειας. Αυτοί είναι το στοίχημά μας. Η ανάγκη για δρόμους, υποδομές και γενικότερα για ανάπτυξη δεν τελειώνει ποτέ. Και αυτό είναι το σωστό. Όμως, αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, τότε πάει να πει πως κάτι παραπάνω κάναμε. Και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Θέλω η Στερεά Ελλάδα να αποκτήσει μια ισχυρή περιφερειακή οικονομία που να δίνει ευκαιρίες και προοπτικές απασχόλησης. Να δημιουργηθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας και μια αυτόνομη υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Και φυσικά, να αποκτήσει και το δικό της πανεπιστημιακό ίδρυμα. Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της Λαμίας, ως διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας. Και όλοι να μπορούν να λένε περήφανα ότι είναι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. 

LRΜε τι κριτήριο επέλεξες τους συνεργάτες σου;

ΑΠ: Όρεξη, ακεραιότητα, ικανότητα, πείσμα, κι αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Αγάπη για την πρόοδο, και τους συμπολίτες μας. Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, των επαγγελματικών κλάδων, και, ανήκουν σε όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων.

Προέρχονται από όλες τις περιοχές, αλλά κυρίως είναι άνθρωποι με ενσυναίσθηση, που αφουγκράζονται τις ανάγκες των συμπολιτών τους. Άνθρωποι με αίσθηση της ευθύνης, που δε φοβούνται τη δουλειά και θα σηκώσουν και αυτοί τα μανίκια μαζί μου για να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα ακόμα καλύτερη.

LRΑν σου ζητούσα να μου περιγράψεις τον τρόπο με τον οποίο έχεις ως τώρα πορευτείς ως Αντιπεριφερειάρχης, πώς θα το έκανες;

ΑΠ: Υπάρχει ένα ρητό, που λέει ότι κάθε αιρετός δεν πρέπει να ξεχνά ότι διοικεί ανθρώπους, διοικεί πάντα σύμφωνα με τους νόμους, και κυρίως, δε διοικεί για πάντα.

Ο άνθρωπος, είναι το κέντρο κάθε έργου και κάθε απόφασης. Η αυθαιρεσία, η αδικία και η κατάχρηση της εξουσίας δεν έχουν θέση στη διοίκηση και κυρίως στη δική μας νοοτροπία. Πάνω απ’ όλα όμως, δεν είμαστε αιώνιοι, ούτε πρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε υπεράνω κρίσης. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στους συμπολίτες μας και το έργο μας θα μας χαρακτηρίζει.

LRΝα κλείσουμε με ένα, ας το πούμε μήνυμα, προς τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ώστε να ψηφίσουν Σπανό;

ΑΠ: Όπως σου είπα και νωρίτερα, δεν είμαι καλός στις υποσχέσεις. Έχουμε κάνει πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα, με περισσότερη προσπάθεια και επιμονή. Βλέπουμε από κοντά τις ανάγκες του τόπου, γιατί είμαστε άνθρωποι που ζούμε κι εργαζόμαστε σε αυτόν. Εδώ έχουμε τις οικογένειές μας και εδώ θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Και τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ