«Θέλουμε τη Λαμία ακόμα πιο ψηλά»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Θέλουμε τη Λαμία ακόμα πιο ψηλά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 17:15
«Θέλουμε τη Λαμία ακόμα πιο ψηλά»

Ο Δημήτρης Τζούφλας διεκδίκησε τη ψήφο των δημοτών για πρώτη φορά στις κάλπες του 2019 και αποτέλεσε την έκπληξη στο Δήμο Λαμιέων αφού εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

 Πιο έμπειρος πια, μετά την επιτυχημένη θητεία του ως Αντιδήμαρχος Έργων Συντήρησης Υποδομών, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Εθελοντισμού, καθώς και ως αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, αλλά πάντα με το ίδιο νεανικό πάθος και εργατικότητα, ο Δημήτρης κατέρχεται και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Περήφανη Πόλη" του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου.

Θεωρώ πως η πόλη μπήκε εκ νέου σε ράγες επανεκκίνησης

 

 

 

 

 

Το LamiaReport συζήτησε με τον Δημήτρη Τζούφλα για τους λόγους που ένας νέος άνθρωπος, όπως αυτός, επιλέγει να ασχοληθεί με τα κοινά και διεκδικεί και πάλι την ψήφο των συμπολιτών του, κάνει τον απολογισμό του για το έργο που επιτέλεσε στους τομείς ευθύνης του και προτάσσει τις δράσεις του Δήμου για τις οποίες νιώθει περήφανος γιατί άφησε την προσωπική του σφραγίδα.

Συνέντευξη

LR: Γιατί ένας νέος άνθρωπος σαν κι εσένα επιλέγει να ασχολείται με τα κοινά; Εσύ γιατί ασχολείσαι;

ΑΠ: Και εγώ σας αντιστρέφω την ερώτηση. Γιατί να μην ασχοληθεί με τα κοινά ένας νέος άνθρωπος; Παρόλα αυτά η λέξη κλειδί για μένα στην ερώτηση σας δεν είναι το «νέος» αλλά το «επιλέγει». Το νέος βοηθάει στο να έχεις λιγότερες περιοριστικές πεποιθήσεις και ενδεχομένως περισσότερο πάθος, περισσότερη όρεξη, περισσότερη ενέργεια, αλλά το να επιλέγεις κάτι, σημαίνει δέσμευση. 

 Και αυτό είναι το αληθινά δύσκολο, ειδικά όταν είσαι νέος. Διότι αν δεν δεσμευτείς σε κάτι, τότε θα αποσπάσαι από τα πάντα. Και τώρα, πιο πολύ από ποτέ, είναι ώρα δέσμευσης και έργων.

Αν θες να πας κάπου γρήγορα προχώρα μόνος σου. Αλλά αν θες να φτάσεις μακριά, προχώρα με παρέα Η δημιουργική σύνθεση δυνάμεων και τα βιώματά μου στην προηγούμενη θητεία μου, μου κατέστησαν σαφές ότι αν θες να πας κάπου γρήγορα προχώρα μόνος σου. Αλλά αν θες να φτάσεις μακριά, προχώρα με παρέα. Σωστά το θέτετε, ότι ασχολούμαι με τα κοινά. Επιτρέψτε μου να νιώθω πως "θυσιάζοντας" ίσως προσωπικό χρόνο ασχολούμαι με την πόλη μου, τον τόπο μου, τη γειτονιά μου, το χωριό μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τους συμπολίτες μου. Και καλώ και άλλους νέους να πράξουν το ίδιο. 

LR: Γιατί ο δημότης της Λαμίας να ψηφίσει Δημήτρη Τζούφλα, γιατί να ξαναψηφίσει το Θύμιο Καραΐσκο;

ΑΠ: Τόσο απλή και τόσο δύσκολη ερώτηση συγχρόνως. Και το λέω αυτό γιατί πέρασα ένα μεγάλο διάστημα βάζοντας ως προτεραιότητα να μάθω αν δικαίωσα την επιλογή των ανθρώπων που με στήριξαν το 2019 και αν όχι για να καταλάβω που έσφαλα.

Δεν γκρινιάζουμε. Προσπαθούμε. Παλεύουμε. Διορθώνουμε Προφανώς όλοι μας επιθυμούμε το καλύτερο για την πόλη μας. Όλοι οι υποψήφιοι, όλων των συνδυασμών. Και φυσικά παντού υπάρχουν άξια στελέχη, για να περάσουμε όμως στο κομμάτι που μας αφορά, κάνοντας μία αναδρομή στη θητεία που πέρασε, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών της διαχείρισης της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, θεωρώ πως η πόλη μπήκε εκ νέου σε ράγες επανεκκίνησης. Γιατί η πόλη μας για κάποια χρόνια δεν έκανε λάθη. Απλά έμενε αδρανής. Και πιστέψτε με, το θεωρώ χειρότερο. Και αυτό εμείς το αλλάξαμε. Ή τουλάχιστον προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε και άλλες φορές το καταφέραμε και άλλες όχι. Αλλά, σίγουρα προσπαθήσαμε και εννοείται πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Δεν διαθέτουμε κάποιο μαγικό ραβδί και επειδή είναι και της μόδας δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Ο καθένας μας προέρχεται από το δικό του χώρο, έχει τη δική του διαδρομή – μικρή ή μεγάλη – και μέσα από αυτή τη διαδικασία εμπνέει εμπιστοσύνη ή όχι στο δημότη αντίστοιχα.

Συνδυάζοντας και τις δύο ερωτήσεις θα σας πω πως ο μόνος λόγος να μας στηρίξει εκ νέου κάποιος είναι αν είδε βελτίωση στην καθημερινότητά του. Δεν γκρινιάζουμε. Προσπαθούμε. Παλεύουμε. Διορθώνουμε. Και ναι ο πρώτος διδάξας σε όλο αυτό είναι ο Δήμαρχος. Γιατί όλοι θέλουμε τη Λαμία να είναι ακόμα πιο ψηλά. Σε στέρεες βάσεις, όχι ανθρώπων αλλά ιδεών.

LR: Κάνοντας έναν απολογισμό στους τομείς που είχατε την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος, θεωρείτε πως είναι θετικός ο απολογισμός στο έργο που σας εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος;

ΑΠ: Το τι πιστεύω εγώ για το έργο μου, έχει μικρή σημασία. Μπορώ μόνο να σας εγγυηθώ ότι δεν υπήρξε μέρα που να μην προσπαθήσω, να μην ασχοληθώ, να μην «παλέψω» για τα ζητήματα ευθύνης μου και όχι μόνο. Με γνώμονα όμως, όχι να περάσει το δικό μου, αλλά να δοθούν βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στα προβλήματα όλων των συμπολιτών μας. Όχι μόνο αυτών που μας στήριξαν, όπως διακινείται συχνά τώρα τελευταία.

Μία εκπαιδευτική επανάσταση στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, χάρισε στα παιδιά ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλότατου επιπέδου και γίναμε παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και από άλλους Δήμους, υλοποιώντας θεματικά projects (Χριστούγεννα στην Πόλη της Ευτυχίας, Πραγματοποίηση ευχής παιδιού σε συνεργασία με το Make a Wish Ελλάδος, Πραγματοποίηση δύο παραστάσεων παιδικού Μιούζικαλ με τη συμμετοχή όλων των μαθητών κλπ).

Τα Εικαστικά μας εργαστήρια αναγεννήθηκαν συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και υποστηρίζοντας καλλιτεχνικά δεκάδες δράσεις.

Το τι πιστεύω εγώ για το έργο μου, έχει μικρή σημασία, μπροστά στα αληθινά χαμόγελα που μου χάρισαν γονείς και παιδιά

 

 

 

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ανανεώθηκε και φιλοξένησε δεκάδες σχολεία και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

 Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Λαμιέων, είναι πιο δυναμική από ποτέ και παρούσα σε κάθε συλλογική προσπάθεια όχι μόνο του Δήμου αλλά και φορέων και συλλόγων που ζητούν τη βοήθειά της.

Το γνωστό σε όλους Φεστιβάλ "Θερμοπύλεια" χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται και προσελκύει όλο και περισσότερους θεατές.

Το Καρναβάλι Λαμίας που, μετά από τρία χρόνια αναμονής, πραγματοποιήθηκε δίνοντας ζωντάνια και χρώμα στην πόλη μας!

Τα όργανα καλλισθενικής γυμναστικής στον ποδηλατόδρομο που, αν και έγιναν αντικείμενο χλευασμού στην αρχή, αξίζει κανείς να περάσει και να δει πόσο τα έχουν «αγκαλιάσει» όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική.

Η παιδική χαρά στις οδούς Γιαννιτσιώτη και Αντ. Τρίτση που είναι μία παιδική χαρά επιτέλους για όλα τα παιδιά, Αμεα και μη. Με χώρους ειδικά διαμορφωμένους ώστε να παίζουν και να αναπτύσσουν συγχρόνως τις δεξιότητές τους.

Η επίλυση χρόνιων κυκλοφοριακών ζητημάτων με τους κυκλικούς κόμβους στις οδούς Βασιλικών και Αθηνών.

Κλείνοντας, αρκετές φορές έχω σκεφτεί πως στην πρώτη θητεία μου οι δράσεις μου περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τα παιδιά. Εμπλουτίζω λοιπόν την αρχική μου διατύπωση. Το τι πιστεύω εγώ για το έργο μου, έχει μικρή σημασία, μπροστά στα αληθινά χαμόγελα που μου χάρισαν γονείς και παιδιά.

LR: Ποιες δράσεις υλοποιήσατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας και νοιώθετε περήφανος για αυτές;

ΑΠ: Κάθε δράση και κάθε εγχείρημα έχει τη δική του βαρύτητα και θα έλεγα πως είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από όλα όσα ανέλαβα να φέρω εις πέρας, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως ήταν όλα τέλεια ή πως δεν έγιναν λάθη ή πως δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Μπορώ να σας πω, όμως, ότι ξεχωριστή θέση για μένα έχει οποιαδήποτε δράση συμβάλλει στη δημιουργία μίας όμορφης ανάμνησης στα παιδιά, μιας και μου υπενθυμίζει για ποιο λόγο αξίζει να ασχολείσαι με τα κοινά, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, με κάνει να θέλω να συνεχίσω. Πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από ένα παιδί. Αλλά τελικά υπάρχει. Και είναι ένα χαρούμενο παιδί. Και αξίζει και με το παραπάνω να βάλεις το λιθαράκι σου και εσύ σε αυτή τη χαρά.

Επιστροφή στην αρχική του LamiaReport

ΕΠΑΝΩ