Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία 2-2: Έσπασαν καρδιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 08:10 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία 2-2: Έσπασαν καρδιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον πρώτο του βαθμό κατέκτησε στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ Λαμία μετά από ένα παιχνίδι που δεν ήταν για καρδιακούς.

Η Λαμία καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος, δέχτηκε δύο εύκολα γκολ και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 98’ με τον Αντέτζο και ενώ έχασε πέναλτυ ο Μαστούρ.

Στο 101’ έβαλε γκολ οφσάιντ ο Παναιτωλικός.

Το παιχνίδι

Απίθανα πράγματα στη ματσάρα του Αγρινίου, με τη Λαμία να επιστρέφει δύο φορές από την... κόλαση και να παίρνει το 2-2 από τον Παναιτωλικό.

Σπουδαία εμφάνιση από τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που κόντραραν ακόμα και την ατυχία τους, για να πανηγυρίσουν επιτέλους τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα μας είχε πολύ καλά διαστήματα στο ματς και παρότι κόντρα στη ροή του βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, είχε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει με τον Επστάιν.

Ωστόσο, ένα λάθος του Βασιλαντωνόπουλου στα τελευταία λεπτά, έδωσε στους Αγρινιώτες και δεύτερο τέρμα. Δεν είχε τελειώσει εκεί όμως. Πίεσαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου και δικαιώθηκαν στο... 99' με τον Αντέτζο να τους χαρίζει τον βαθμό.

Ντεμπούτο απόψε έκαναν για τον ΠΑΣ Λαμία οι Μαστούρ, Πλιάτσικας. Μάλιστα, ο πρώτος έχασε και πέναλτι, πριν ο Αντέτζο διαμρφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Εξαιρετική, μέχρι να δεχτεί το γκολ...

 

Ο ΠΑΣ Λαμία ήταν σωστά διαβασμένος για το ματς. Πιθανότατα το πρώτο μισάωρο στο Αγρίνιο, ήταν και το πιο καλό του μέχρι σήμερα στη Super League. Κυριάρχησε, πίεσε ψηλά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει. Μόλις στο 3' άγγιξε το 1-0. Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από το ημικύκλιο του πέναλτι, όμως ο Κυριακίδης εκτινάχθηκε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ομάδα μας ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς και έπαιρνε πρωτοβουλίες, χωρίς να περιμένει τον Παναιτωλικό. Στο 16' μάλιστα έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ. Ο ταχύτατος Επστάιν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Άργκους, «κουβάλησε» τη μπάλα, παρότι είχε επιλογές θέλησε να το τελειώσει μόνος του, όμως ο Κυριακίδης έδιωξε με τα πόδια του πλασέ του. Η πρώτη... υποψία φάσης από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 20', με τον Μάζουρεκ να βγαίνει κερδισμένος από κόντρες, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Σαράνοβ. Η προσπάθεια του όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα και πάλι οι «κυανόλευκοι»... φλέρταραν με το 1-0. Ο Μπαράλες βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Μπερτόγλιο που έφυγε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και τον πλάσαρε. Και πάλι όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε! Και εκεί που ο ΠΑΣ Λαμία κυριαρχούσε, κόντρα στη ροή του ματς, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 27'.

Μετά από κακή εκτέλεση φάουλ του Μάρκος Πάουλο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μάζουρεκ που γύρισε και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο «γάμα» του Σαράνοβ. Το 1-0 «έκοψε» τα πόδια των παικτών της ομάδας μας και έδωσε ψυχολογία στους Αγρινιώτες που κυκλοφόρησαν σωστά από εκεί και πέρα τη μπάλα. Στο 39' και μετά από οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, η άμυνα τους κράτησε εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Ουίλιαν που κατέβασε και σούταρε εκτός περιοχής, κόντραρε όμως η προσπάθεια του και ο Σαράνοβ μπλόκαρε σταθερά.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά με γέμισμα, ο Μπαράλες σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι, δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε πάντως και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Στο 43' ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τσοκάνη μετά από οργανωμένη επίθεση. Ορθά όμως το γκολ ακυρώθηκε, αφού ήταν εκτεθειμένος. Ελάχιστα μεν, αλλά το πόδι του ήταν μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Ακατάλληλο για καρδιακούς!

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Παναιτωλικός είχε ψυχολογία, συνέχισε να κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα και η Λαμία έβγαζε κάτι... άνευρο. Στο 48' και από λάθος στην άμυνα, ο Ουίλιαν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Αντέτζο έβαλε σωτήρια το σώμα του και έδιωξε τον κίνδυνο και ενώ δύο αντίπαλοι ήταν έτοιμοι να «οπλίσουν». Ένα πολύ φιλόδοξο σουτ του Μοράρ δύο λεπτά αργότερα, έφυγε ψηλά άουτ. Η πρώτη αντίδραση από πλευράς «κυανολεύκων» ήρθε στο 54', όταν ο Βάντερσον εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Κυριακίδης δεν ξεγελάστηκε, αλλά έμεινε σταθερός και μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και ένα λεπτό αργότερα έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Ντίας έκανε πολύ ωραία ενέργεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Μοράρ που πλάσαρε δυνατά, έστειλε όμως τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63' οι γηπεδούχοι έκαναν οργανωμένη επιθετική ενέργεια και συνδυάστηκαν έξω από την περιοχή, ο Μαρινάκης πλάσαρε στην κίνηση, όμως ο Σαράνοβ έπεσε και μπλόκαρε. Στο 66ο λεπτό και σε καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ από πολύ πλάγια και δεξιά, έβαλε φάλτσα στη μπάλα και την έστειλε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών.

Με την ώρα να περνάει, η Λαμία δεν είχε περιθώρια. Στο τελευταίο μισάωρο, ο Μάκης Χάβος πέρασε στο γήπεδο τον Μαστούρ και η ομάδα μας έγινε πιεστική, με τις περισσότερες επιθέσεις να γίνονται από αριστερά. Οι γηπεδούχοι στο σημείο εκείνο αμύνονταν μαζικά και δεν επέτρεπαν στους «κυανόλευκους» να απειλήσουν. Την πρώτη φορά όμως που τα κατάφεραν, επανέφεραν τις ισορροπίες. Στο 72' ο Μπερτόγλιο είδε τον Επστάιν να κάνει την κίνηση, του έβγαλε μαγική μπαλιά, ο Γερμανός ξεπέρασε τον Μαρινάκη με την ταχύτητα του, απέφυγε και τον Κυριακίδη και από πλάγια αριστερά πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Το 1-1 άνοιξε εντελώς το ματς, με τη μπάλα να πηγαίνει πλέον... πάνω - κάτω. Στο 77' και σε φάση διαρκείας στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο που έστρωσε στον Μπλάζιτς, το σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος όμως ήταν πολύ δυνατό και έφυγε ψηλά άουτ. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, όλα πλέον ήταν ρευστά και στο 88' ο Παναιτωλικός ξανά πήρε κεφάλι στο σκορ. Αν και αρχικά ο Βασιλαντωνόπουλος είχε τον έλεγχο μιας μπαλιάς στην πλάτη της άμυνας, ο Μανά έκλεψε τη μπάλα, αυτή έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μοράρ, που άδειασε τους παίκτες της Λαμίας και πλάσαρε για το 2-1.

Όλα κάπου εκεί φάνηκαν να τελειώνουν, αλλά είχε... κι άλλο! Η ομάδα μας βγήκε μπροστά στις καθυστερήσεις, διεκδικόντας έστω τον βαθμό και στο 95' ανάγκασε τους γηπεδούχους να υποπέσουν σε λάθος. Ο Μπαράλες σηκώθηκε για κεφαλιά στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι για χέρι. Η απόφαση αμφισβητήθηκε πολύ έντονα, όμως υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση.

Ο Μαστούρ ανέλαβε την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα και παρότι ο Κυριακίδης τον νίκησε, ο Αντέτζο ήρθε σαν σίφουνας στην επαναφορά και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, σκόραρε και ισοφάρισε εκ νέου. Τα τελευταία λεπτά από εκεί και πέρα έιχαν πάρα πολύ ένταση -κυρίως από πλευράς Παναιτωλικού- όμως τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα, στο 112' οι γηπεδούχοι σκόραραν μετά από καραμπόλες, όμως ορθώς το γκολ τους ακυρώθηκε, αφού ο Μαρινάκης ήταν φανερά εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Άργκους (87' Λουσέρο), Μιχάι, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο (80' Καμαρά), Έρικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ουίλιαν (70' Μανά), Μοράρ

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σάρανοβ, Βασιλαντωνόπουλος Αναστασιάδης, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Καραμάνος (60' Μαστούρ), Επστάιν (85' Πλιάτσικας), Μπερτόγλιο (79' Καραγκούνης), Μπαράλες

Πηγή: LamiaOle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση