ΠΑΣ Λαμία - Ξάνθη 0-0: Δεν είχε τύΧη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 21:11 ΠΑΣ Λαμία - Ξάνθη 0-0: Δεν είχε τύΧη

Σπουδαία ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή της νίκη, έχασε η Λαμία το βράδυ της Δευτέρας, με την Ξάνθη να την κρατάει στο 0-0 στο ΔΑΚ.

Μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο -που πάντως είχε ευκαιρίες, η ομάδα μας κυριάρχησε στην επανάληψη και δημιούργησε φάσεις με το... τσουβάλι για να σκοράρει. Δεν τα κατάφερε όμως και παρά την υπεροχή της έμεινε στον βαθμό.

Αυτός ήταν ο δεύτερος στο φετινό πρωτάθλημα για τους «κυανόλευκους», που την επόμενη αγωνιστική αγωνίζονται και πάλι εντός έδρας, κόντρα στον ΟΦΗ.

Εξαιρετικό παιχνίδι για μία ακόμα φορά από τον Μπερτόγλιο, ενώ τον ακολούθησαν Μπλάζιτς και Δημούτσος. Ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο Καραγκούνης που αποχώρησε με ενοχλήσεις, ενώ δραστήριος ήταν και ο Μπαράλες. Καταλυτική η παρουσία του Σαράνοβ κάτω από τα δοκάρια, που έσωσε την ομάδα μας σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Πέταξε ένα ημίχρονο, πολλά λάθη...

Μπήκε κεφάτη η Λαμία στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ξάνθη, όπως είχε κάνει και στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό. Πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό στο παιχνίδι, είχε την πρώτη καλή της στιγμή, όταν ο Επστάιν από δεξιά έκανε καλό σουτ, με τον Ζίφκοβιτς να πέφτει και να μπλοκάρει. Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα μας έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ. Ο Μπερτόγλιο με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έκανε τη μπαλιά στον Καραγκούνη αριστερά την κατάλληλη στιγμή, ο Λαμιώτης εξτρέμ προσπάθησε να κάνει την προβολή προ του Ζίφκοβιτς, όμως αυτή δεν ήταν καλή και ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε εκ νέου.

Κάπου εκεί, η Ξάνθη πήρε μέτρα και άρχισε να πιέζει από τα άκρα. Στο 9' ήταν η σειρά της να απειλήσει, όταν σε κόντρα επίθεση ο ταχύτατος Σαρπόνγκ κατέβασε τη μπάλα από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υπό πίεση. Ευτυχώς όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κοβάσεβιτς έκανε ένα καλό μακρινό σουτ, όμως ο Σαράνοβ έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Στο τέταρτο, το ματς ήταν ισορροπημένο, με τους «κυανόλευκους» να κάνουν πολλά και εύκολα λάθη -κυρίως μεσοαμυντικά.

Στο 15ο λεπτό ο Γέντριτσεκ πήγε να κάνει κάτι το εξεζητημένο από το κέντρο σχεδόν, το ξαφνικό σουτ του όμως έφυγε πολύ άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και μια παρόμοια προσπάθεια του Κασάδο στο 20'. Οι Ακρίτες στο 23' άγγιξαν και πάλι το 1-0, όταν ο Σαρπόνγκ έκανε επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε, έφτασε στον Γέντριτσεκ, ο οποίος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε και ο Σαράνοβ με αυτοθυσία έδιωξε με τα πόδια. Η απάντηση του ΠΑΣ Λαμία ήρθε στο 25'. Εξαιρετική μπαλιά του Επστάιν από δεξιά για τον Μπαράλες στην απέναντι πλευρά. Αυτός έκανε σέντρα-σουτ, ο Ζίφκοβιτς έδιωξε με το ένα χέρι, όμως ο Μπερτόγλιο αιφνιδιάστηκε, η μπάλα χτύπησε πάνω του και απομακρύνθηκε.

Η ομάδα μας στο σημείο εκείνο γύριζε τη μπάλα, προσπαθούσε να απειλήσει αλλά το έκανε με γεμίσματα από τα πλάγια χωρίς επιτυχία. Την ίδια ώρα, αμυντικά συνέχισε να κάνει λάθη και ένα από αυτά παραλίγο να το πληρώσει. Στο 35' ο Καραγκούνης αδράνησε να βγάλει τη μπάλα από την άμυνα, ο Οκάν έκλεψε «ζύγισε» το πόδι του και σούταρε, τράνταξε όμως το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Η νέα απάντηση από πλευράς των παικτών του Μάκη Χάβου, ήρθε στο 42', όταν ο Μπλάζιτς έκανε ένα καλό μακρινό σουτ από τον άξονα, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι η ομάδα μας κινδύνεψε άμεσα με γκολ. Ο Σαρπίνγκ από αριστερά εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λισγάρα στο δεύτερο δοκάρι που έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σαράνοβ εντυπωσιακά έβγαλε με το πόδι, με τον Οκάν εν συνεχεία να μην μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάντως, λίγο έλειψε οι «κυανόλευκοι» να πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια...

Ο Επστάιν από δεξιά έκανε ένα γέμισμα, ο Μπαράλες δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, το έκανε όμως ο Καραγκούνης από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Έτσι, το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

Άλλη... Λαμία στην επανάληψη

Αν στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία ήταν νωθρή, στην επανάληψη το πρόσωπο της ήταν εντελώς διαφορετικό. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πάρα πολύ ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν το γκολ. Στο 46' ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από αριστερά για τον Μπαράλες, αυτός έπιασε καλή κεφαλιά υπό πίεση, αλλά ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα μας σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί. Μπλάζιτς και Βάντερσον συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Μπερτόγλιο στην περιοχή, αυτός ελίχθηκε και σούταρε, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο 50' και πάλι ο Αργεντίνος έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και γέμισε επικίνδυνα στην περιοχή, με τον Μπαράλες να πέφτει για την προβολή. Για λίγο όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα που έφυγε παράλληλα. Ο ΠΑΣ Λαμία εξακολούθησε να κυριαρχεί και στο 53' μετά από οργανωμένη επίθεση, η μπάλα γύρισε, έφτασε στον Μπλάζιτς που αριστερά πήρε μέτρα και σούταρε συρτά, στέλνοντας την λίγο άουτ. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν πολύ βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη, με την Ξάνθη να τους έχει δώσει μέτρα και να αδυνατεί να φτιάξει φάσεις.

Ακολούθησε ένα τρίλεπτο... φωτιά για τη Λαμία. Αρχικά στο 62' και ύστερα από συνεργασία στα αριστερά, ο Επστάιν γύρισε στον Καραγκούνη, που από το πέναλτι πλάσαρε πάνω στα σώματα και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι η μπάλα γύρισε έξω από την περιοχή, ο Βάντερσον γέμισε από αριστερά, ο Μπαράλες με το κεφάλι γύρισε στον αφύλακτο Καραγκούνη που έπιασε δυνατό σουτ, ο Λισγάρας όμως έβαλε το πόδι και με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ. Στο 65' ήταν η σειρά του Αναστασιάδη να στείλει ελάχιστα άουτ τη μπάλα σε σέντρα του Βάντερσον από αριστερά.

Η πρώτη φορά που η Ξάνθη πάτησε με προϋποθέσεις στην περιοχή στην επανάληψη, ήταν στο 66ο λεπτό, όταν σε οργανωμένη επίθεση, ο Σιλά έγινε κάτοχος της μπάλας και από την αριστερή γωνία της περιοχής σούταρε απελπιστικά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπερτόγλιο τροφοδότησε τον Βάντερσον στα αριστερά, που σέντραρε, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Επστάιν ήταν κακή και έφυγε άουτ. Στο 70' ο Δημούτσος έπιασε ένα ξαφνικό μακρινό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού, να αλλάζει ελάχιστα πορεία και να φεύγει κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα πάντως, λίγο έλειψε να έχουμε την απόλυτη ψυχρολουσία. Από κόρνερ και διώξιμο του Σαράνοβ, ο Τζουρίτσκοβιτς από δεξιά γέμισε για το κεφάλι του αφύλακτου Κασάδο. Ο Σέρβος γκολκίπερ έδιωξε πάνω στον Λισγάρα, όμως τον νίκησε εξ' επαφής! Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Λαμία πίεσε ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Στο 79' ο Μπλάζιτς σούταρε δυνατά από αριστερά, ο Ζίφκοβιτς όμως μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και ενώ ο Καραμάνος καραδοκούσε.

Στο 84ο λεπτό και πάλι οι «κυανόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Καραμάνος από αριστερά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε επικίνδυνο γύρισμα, ο Κασάδο όμως, την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα και σε καλό κόρνερ του Μπερτόγλιο από δεξιά, ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα άουτ. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την ομάδα μας να βρίσκεται μόνιμα σε θέση επίθεσης και την Ξάνθη να αμύνεται μαζικά. Στο 94' ο Μπλάζιτς έκανε ένα έξυπνο ξαφνικό σουτ, όμως ο Ζίφκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (85' Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν (81' Μαστούρ), Καραγκούνης (72' Καραμάνος), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Οκάν (52' Τζουρίτσκοβιτς), Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς (67' Ντε Λούκας), Καντά (89' Αλμέιδα), Σαρπόνγκ, Γέντριτσεκ, Σιλά, Κασάδο, Λισγάρας, Καμαρά

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Πηγή: LamiaOle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση