ΠΑΣ Λαμία – ΟΦΗ 1-1: Έσωσε απλά το αήττητο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 18:13 ΠΑΣ Λαμία – ΟΦΗ 1-1: Έσωσε απλά το αήττητο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία Λαμία που θύμισε το νωθρό ξεκίνημα των δύο πρώτων αγωνιστικών, υποχρεώθηκε σε νέα ισοπαλία 1-1 από έναν ιδιαίτερα αδύναμο ΟΦΗ που έμεινε ευχαριστημένος από τον δεύτερό του βαθμό μακριά από το Ηράκλειο. Ο Μπαράλες με πέναλτυ το γκολ των «κυανόλευκων» το οποίο κέρδισε ο Μαστούρ.

Δείτε τα γκολ:

Στο ισόπαλο 1-1 με τον ΟΦΗ έμεινε το μεσημέρι της Κυριακής ο ΠΑΣ Λαμία στο ΔΑΚ.

Η ομάδα μας πέταξε για ένα ακόμα παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο και ανέβασε το ρυθμό της στην επανάληψη. Βρέθηκε κόντρα στη ροή του ματς πίσω στο σκορ, ωστόσο πίεσε, προσπάθησε και δικαιώθηκε με γκολ του Μπαράλες σε πέναλτι που κέρδισε ο Μαστούρ.

Πάρα πολλά παράπονα από τους «κυανόλευκους» για τις αποφάσεις του διαιτητή Ευαγγέλου, που αρνήθηκε το πέναλτι σε μία - δύο περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Λαμία, που έφτασε έτσι στους τρεις βαθμούς.

Ένταση, μονομαχίες, αλλά... το απόλυτο μηδέν!

Δεν είχαν και πολλά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι. Η Λαμία κυκλοφορούσε τη μπάλα περισσότερο, δεν μπορούσε να απειλήσει όμως. Από την άλλη, ο ΟΦΗ πίεζε ψηλά «εκβιάζοντας» το εύκολο λάθος, χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό και αυτός. Η πρώτη -ας πούμε- καλή στιγμή, ήρθε στο 10'. Ο Επστάιν εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Μπαράλες έπιασε σκαστή κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Στρέζο που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 12ο λεπτό, το ΔΑΚ «πάγωσε», όταν σε μια σύγκρουση με τον Ποτουρίδη, ο Καραγκούνης έμεινε στο έδαφος σφαδάζοντας. Εν τέλει όμως σηκώθηκε, καταχειροκροτήθηκε και συνέχισε στο ματς. Αυτό, εξακολούθησε να μην έχει ρυθμό και έπρεπε να φτάσουμε στο 20' για να δούμε φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ο Πλατέλλας από δεξιά έβγαλε μια σέντρα, ο Αραβίδης ήταν ακάλυπτος στο δεύτερο δοκάρι, όμως δεν έκανε καλή κεφαλιά και ο Σαράνοβ μάζεψε εύκολα.

Επόμενη καλή στιγμή, αυτή του 32ου λεπτού, όταν ο Επστάιν εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ, ο Μπαράλες βγήκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν έπιασε γεμάτη την κεφαλιά και ο Στρέζος μπλόκαρε. Το παιχνίδι εξακολούθησε να έχει ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, δεν είχε όμως ρυθμό. Στο 40' ο Επστάιν εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, απομάκρυνε η άμυνα, ο Δημούτσος από την δεξιά κορυφή έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, όμως ο Στρέζος μάζεψε εκ νέου.

Η πιο μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος καταγράφθηκε στο 42'. Η άμυνα της ομάδας μας από δεξιά πιάστηκε στον ύπνο, ο Πλατέλλας κατέβηκε όλη την πλευρά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, ευτυχώς όμως ο Σαράνοβ έπεσε και με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αραβίδης έκανε ωραίο γύρισμα μετά από σέντρα από δεξιά, όμως ο Σερβος γκολκίπερ της Λαμίας δεν ξεγελάστηκε και μπλόκαρε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δε -και μετά από οργανωμένη επίθεση του ΟΦΗ- ο Νέιρα κοντρόλαρε σε πάσα του Πλατέλλα, όμως έκανε κακό σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

Το έσωσε στο τέλος...

Η επανάληψη ξεκίνησε με τη Λαμία να πιέζει και να ψάχνει περισσότερο το γκολ. Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα της ομάδας μας στο δεύτερο μέρος, που ήταν ανώτερη. Στο 50' και από ωραία επιθετική ενέργεια, ο Μπαράλες κατέβασε τη μπάλα στη σέντρα, άνοιξε ωραία στο χώρο στα δεξιά για τον Βάντερσον που γέμισε στην περιοχή, ο Επστάιν υπό πίεση πήγε να γυρίσει, αλλά έκανε κακό τελειώμα και έστειλε άουτ τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Καραγκούνης τροφοδότησε τον Δημούτσο που σούταρε με τη μία έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και έφυγε κόρνερ.

Στο 59' το ΔΑΚ ξεσηκώθηκε, όταν ο Νάστος τράβηξε τον Μπαράλες στην περιοχή, τον έριξε κάτω, αλλά ο διαιτητής κ. Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Λανθασμένα, όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι. Σαν να μην έφτανε αυτό -και κόντρα στη ροή του ματς- στο 62' ο ΟΦΗ προηγήθηκε από το πουθενά. Σε σέντρα του Ντίνα από δεξιά, δεν κατάφερε κανείς να μπει στην πορεία της μπάλας και να διώξει, ο Πλατέλλας κοντρόλαρε στο δεύτερο δοκάρι και γύρισε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νέιρα, κανείς δεν μπόρεσε να διώξει πάνω στη γραμμή και οι Κρητικοί πήραν κεφάλι στο σκορ.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η ομάδα μας πήρε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να της δίνουν χώρους, αφού δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν. Στο 68' υπήρξαν νέες φωνές, αυτή τη φορά για χέρι του Αργυρόπουλου σε γύρισμα του Μπερτόγλιο. Οριακή μεν η φάση, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση μάλλον υπήρξε παράβαση που δεν καταλογίστηκε. Εννιά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των Κρητικών να απειλήσουν μετά από ώρα, όταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Ντίνα από τη δεξιά γωνία της περιοχής έφυγε λίγο έξω.

Η πίεση του ΠΑΣ Λαμία μετά το 1-0 έφερε καρπούς στο 80ο λεπτό. Ο Μαστούρ σε φάση στην περιοχή του ΟΦΗ, είδε την κίνηση του Κοροβέση να τον κλείσει, πήγε πάνω του πανέξυπνα και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων του έκανε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπαράλες, που από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Στρέζο και ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε πανδαιμόνιο. Από εκεί και πέρα, μόνο η Λαμία υπήρχε στο γήπεδο...

Οι «κυανόλευκοι» έψαξαν την ανατροπή και πίεσαν πολύ για να τα καταφέρουν. Στο 84' ένα δυνατό σουτ του Βάντερσον από αριστερά έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπλάζιτς έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Βασιλαντωνόπουλος στο δεύτερο δοκάρι πήγε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Με τη συμπλήρωση 90' στο ματς, ο Επστάιν εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Μπαράλες πήρε επικίνδυνη σκαστή κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, ο Επστάιν έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε, μετά από στρώσιμο του Δημούτσου, όμως η προσπάθεια του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (60' Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν, Καραγκούνης (54' Καραμάνος), Μπερτόγλιο (70' Μαστούρ), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζο, Αργυρόπουλος (83' Δελληγιαννίδης), Νάστος, Βουό, Πλατέλλας, Αραβίδης (60' Ντίνας), Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Νέιρα (72' Παπαστεριανός), Ποτουρίδης

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση