Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για «ανταλλαγή σκέψεων»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 19:33 Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για «ανταλλαγή σκέψεων»

Μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες την ερχόμενη βδομάδα θα οριστεί και συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είπε πως το μήνυμα που του μετέφερε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ  είναι πως ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό μάτι τη διευθέτηση μιας άτυπης συνάντησης  άνευ ατζέντας το επόμενο διάστημα.

«Ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό τρόπο την πρότασή μου. Θα διευθετηθεί σύντομα συνάντηση μέσω των Ηνωμένων Εθνών για να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν θα είναι  συνάντηση χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα είπε «Ναι…Δεν θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος εάν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε τα θέματα που θα συζητηθούν. Απλά θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες  των δυο κοινοτήτων σκέψεις προβληματισμούς ποια είναι η προοπτική και το μέλλον και επιτέλους και να βρούμε τρόπους η επιδιωκόμενη λύση να  είναι βιώσιμη και λειτουργική».

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ήταν λακωνική στις δηλώσεις της αφού αρκέστηκε να πει πως «ήταν μία πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΟΕΒ, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμπλακεί σ΄ έναν διάλογο.  Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν δυο πτυχές στο Κυπριακό και η πρόταση του για λιγότερες εξουσίες στην ομόσπονδη κυβέρνηση δεν υποκαθιστά το πλαίσιο Γκουτέρες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Λεμεσό, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση