Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΚ - Λαμία 2-1: Έπεσε στο 87' - Δείτε τα γκολ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 21:39 ΑΕΚ - Λαμία 2-1: Έπεσε στο 87' - Δείτε τα γκολ

Πολύ κοντά σε μια τεράστια νίκη βρέθηκε η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία που αντιμετώπισε στην Καλλιθέα την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η καλύτερη Λαμία της τρέχουσας σεζόν, προηγήθηκε με τον Επστάιν, αλλά δέχθηκε την ανατροπή και γνώρισε τελικά την ήττα (2-1).

Η ομάδα της Φθιώτιδας μπορούσε και τη νίκη. Άλλωστε, προηγήθηκε με τον Ντένις Επστάιν. Τόσο πριν όσο και μετά την ισοφάριση από τον Γιώργο Γιακουμάκη, οι "κυανόλευκοι" είχαν μεγάλες ευκαιρίες να παραβιάσουν την εστία του Παναγιώτη Τσιντώτα. Κυρίως με τον Τάσο Καραμάνο.

Αλλά, η απευθείας εκτέλεση του Ροντρίγκο Γκάλο στο 87ο λεπτό ήταν αδύνατο ν' απομακρυνθεί από τον Νίκο Μελίσσα. Έτσι, η Ένωση έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη επί της ομάδας μας.

Οι καλύτερες στιγμές

Υποτονικά και νωθρά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Καλλιθέας. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο σουτ στο ματς παρατηρήθηκε στο 35' και ήταν για τη Λαμία.

Ο Δημούτσος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα αναπήδησε και έφτασε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Στο 45' ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Βασιλαντωνόπουλου πέρασε παράλληλα προς την εστία της ΑΕΚ και έτσι δεν απείλησε τον Τσιντώτα.

Καθώς η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τελική στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία ξεκίνησε εξίσου δυνατά (όπως τελείωσε το πρώτο) το δεύτερο. Δύο λεπτά μετά την έναρξή του (47'),  έπειτα από γύρισμα του Σκόνδρα, ο Καραμάνος έκανε το σουτ υπό πίεση μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (κόρνερ).

Η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 52', όταν πέρασε η κάθετη μπαλιά για τον Γιαννιώτα, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μελίσσας με διπλη προσπάθεια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53'), ο Τσόσιτς έβγαλε κάθετη πάσα, ο Γιαννιώτας είδε την έξοδο του Μελίσσα και έκανε το διαγώνιο πλασέ με το αριστερό, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Στο 55' ήταν η ευκαιρία για την Λαμία, με τον Καραμάνο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τσιντώτα να αποκρούει στο τετ α τετ που είχε με τον επιθετικό της Λαμίας.

Στο 64' η ομάδα της Φθιώτιδας άνοιξε το σκορ! Σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Επστάιν έπιασε το σουτ στην κίνηση με το αριστερό και νίκησε τον Τσιντώτα, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του.

Στο 70ό λεπτό ο  Γκάλο εκτέλεσε το πλάγιο και βρήκε τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή της Λαμίας με πλάτη προς το τέρμα, εκείνος κατάφερε να γυρίσει και μετά από περίτεχνη ενέργεια έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ύστερα από δύο λεπτά (72'), ο  Γιακουμάκης κινήθηκε από τα αριστερά και έκανε το διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ.

Η ισοφάριση των γηπεδούχων ήλθε στο αμέσως επόμενο λεπτό (73'). Ο Τσιντώτας έκανε το βολέ, ο Μπογέ έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς της Λαμίας βγαίνοντας από πίσω, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γιακουμάκη, που σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1!

Στο 80' η Λαμία είχε ξανά την ευκαιρία να φθάσει στο γκολ κι εκ νέου το προβάδισμα.  Ο Δημούτσος επιτέθηκε κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Καραμάνο, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά με το σώμα του!

Στο 87ο λεπτό, ο "Δικέφαλος" έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη με τον Γκάλο να εκτελεί αριστουργηματικά το φάουλ από το ημικύκλιο και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό "Γ" της εστίας του Μελίσσα, με τη μπάλα να έχει βρει πρώτα και το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού.

Κρίμα κι άδικο για την ομάδα της πόλης μας, καθώς προηγήθηκε, αλλά και μετά την ισοφάριση είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Αϊντάρεβιτς (73’ Κλωναρίδης), Μπότος (58’ Μπογέ), Γιαννιώτας (65’ Γιούσης), Γιακουμάκης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζιο, Οσμάν, Πλιάτσικας, Καραμάνος (82’ Κωστίκα), Μαστούρ (66’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επσταιν (72’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα

LamiaOle