Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΣ Λαμία 0-0: Κράτησε το αήττητο σερί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 19:17 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΣ Λαμία 0-0: Κράτησε το αήττητο σερί

Πολύτιμη ισοπαλία στους «Ζωσιμάδες» για την ομάδα του Χάβου…

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε το απόγευμα της Κυριακής η Λαμία στους Ζωσιμάδες, κρατόντας στο 0-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν έδειξαν επηρεασμένοι μετά το μεσοβδόμαδο 1-1 με τον Βόλο, είχαν καλή εικόνα και απέσπασαν δίκαια την ισοπαλία. Με αυτή έφτασαν στους 10 βαθμούς και έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το φετινό τους στόχο. Εξάλλου, το σημερινό «Χ» ήρθε σε μια από τις δύσκολες έδρες της Super League.

Ανώτεροι στο πρώτο μισό οι παίκτες της ομάδας μας, θα μπορούσαν να προηγηθούν. Στην επανάληψη έδωσαν μέτρα στους Ηπειρώτες, χωρίς όμως να απειληθούν ιδιαίτερα. Μάλιστα, αν είχαν λίγη τύχη παραπάνω, θα μπορούσαν να έχει βρει και το γκολ σε μια από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα έκανε ο Λάζαρ Ρόμανιτς, που αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο του ματς.

Μοιρασμένο ματς, όρθια η Λαμία

 Σε καμία περίπτωση η Λαμία δεν φοβήθηκε το ματς στους Ζωσιμάδες. Μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, με διάθεση να ακολουθήσει το ρυθμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, μόλις στο 2' έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία, όταν ο ιδιαίτερα κινητικός Μπερτόγλιο εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Αντέτζο βγήκε πίσω από τους αμυντικούς, όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Μυστακίδη να τροφοδοτείται από τον Λίλα που έκανε υπερπροσπάθεια, να κάνει λίγα μέτρα και να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως πήρε ύψος και έφυγε άουτ.

Στο 13' οι Λαμιώτες έκλεισαν σωστά τους χώρους στην άμυνα, δεν επέτρεψαν στον Αθανασιάδη να κάνει το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Λίλα, που έξω από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ. Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο και είχε ρυθμό, παρότι οι δύο ομάδες δεν έβγαιναν συχνά σε θέση βολής. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου πάντως, στο 21' έφτασαν κοντά στο 1-0. Ο Μπερτόγλιο έβγαλε ταχύτατα στην κόντρα την ομάδα μας, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Επστάιν που γύρισε παράλληλα. Ο Καραμάνος έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Βελλίδη να εκτινάσεται και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 28ο λεπτό, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να... φλερτάρει με το 1-0. Ωραία κεφαλιά του Μυστακίδη προς τα πίσω, τροφοδότεισαι τον Αθανασιάδη που με δυνατό σπριντ βγήκε τετ-α-τετ με τον Σαράνοβ. Αυτός όμως είχε διαβάσει τη φάση, βγήκε και τον νίκησε, διατηρόντας το 0-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς και πάλι η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπερτόγλιο άνοιξε αριστερά στον Μπαράλες που μπήκε στην περιοχή υπό πίεση, έφτασε σε πλάγια θέση και πλάσαρε, με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το απέναντι δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο 32' ο Κλάους έστρωσε ωραία στον Λίλα, ο αυτός έκανε ένα ξαφνικό μακρινό σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Η ομάδα μας, στεκόταν πολύ καλά ως εκείνο το σημείο στον αγωνιστικό χώρο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσικάρσκι πήγε από τον άξονα να γεμίσει με φάουλ στην περιοχή της Λαμίας, όμως έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Σαράνοβ. Στο 36' ο Μπερτόγλιο «κουβάλησε» τη μπάλα έξω από την περιοχή, δεν βρήκε παίκτη για να πασάρει και σούταρε. Η προσπάθεια του όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 40' και πάλι οι παίκτες του Χάβου βγήκαν με προϋποθέσεις στην επίθεση, ο Βασιλαντωνόπουλος από δεξιά σέντραρε, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Βελλίδης μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μυστακίδης έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Σιόντης πετάχτηκε στην περιοχή και πήρε τη γυριστή κεφαλιά, έστειλε αρκετά έξω τη μπάλα όμως. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος, Χρήστος Τζιότζιος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντης (70' Νικολιάς), Λίλα, Βιντάλ (26' λ.τρ Κάστρο), Ντόλοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (62' Ξύδας).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ (89' λ. τρ. Σαράνοβ), Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπερτόγλιο, Καραμάνος (90'+2' Ασίγκμπα), Επστάιν (77' Ρόμανιτς), Μπαράλες.
Γκολ: -
Κάρτες:
8' Σιόντης, 38' Αθανασιάδης / 60' Σαράνοβ, 62' Μπαράλες, 83' Πλιάτσικας

LamiaOle