Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 3-0: Ανώτερος ο «Ευρωπαίος»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 21:18 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 3-0: Ανώτερος ο «Ευρωπαίος»

Δεν δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Λαμία όπως μαρτυρά και το τελικό 3-0.

Οι «κυανόλευκοι» στάθηκαν εξαιρετικά μόνο στο πρώτο ημίωρο, καθώς μετά το πρώτο γκολ παραδόθηκαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους που προερχόταν από μία θρυλική πρόκριση στο Europa League.

Το ματς

Εξαιρετική για ένα μισάωρο ήταν η Λαμία στο «Καραϊσκάκης» απόψε. Από τη στιγμή ωστόσο που ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα, η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη και η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0.

Οι «κυανόλευκοι» αμύνθηκαν εξαιρετικά στο πρώτο τρίτο του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να τους πιέζουν για το γκολ. Όταν αυτό ήρθε, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους. Με δύο ακόμα γρήγορα τέρματα στην επανάληψη δε, έφτασαν σχετικά άνετα στο τελικό αποτέλεσμα.

«Φωνάζει» για πέναλτι στο 39ο λεπτό ο ΠΑΣ Λαμία, που συμπλήρωσε πλέον τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Παει δε στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, με τον Απόλλωνα, αγνοόντας τη νίκη εδώ και έξι αγωνιστικές. Ντεμπούτο έκανε στο Φάληρο απόψε ο Μπουλούλης.

«Μπετόν» για μισή ώρα, αλλά...

Στόχος του ΠΑΣ Λαμία από τα πρώτα λεπτά στο Φάληρο, ήταν να μην δεχθεί γκολ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έψαχνε το γρήγορο τέρμα για να διώξει το άγχος. Μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά από τα πρώτα λεπτά, όμως η ομάδα μας αμυνόταν εξαιρετικά και δεν άφηνε χώρους κάτω από τη σέντρα. Η πρώτη τελική στο ματς, καταγράφηκε στο 2', όταν από κόρνερ του Φορτούνη, ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά, έστειλε όμως λίγο άουτ τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για τους «κυανόλευκους», με τον Μπλάζιτς να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ. Έστειλε όμως πολύ έξω τη μπάλα.

Στο 17' ο Ολυμπιακός «φώναξε» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρυπίδη στον Ομάρ. Από το τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε πως υπήρξε παράβαση, αφού ο στόπερ της Λαμίας δεν πήγε στη μπάλα, αλλά στα πόδια του αντιπάλου. Δεν δόθηκε τίποτα πάντως, με το ματς να συνεχίζεται. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να βγάλουν φάσεις. Αυτοί με τη σειρά τους είχαν την υπεροχή, αλλά ήταν... ανούσια, αφού είχαν «μπλοκάρει».

Στην πρώτη μισή ώρα του ματς, η Λαμία έδειχνε να έχει φέρει στα μέτρα της το ματς. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί ορθολογικά, αλλά κάτω από τη σέντρα οι «κυανόλευκοι» του χαλούσαν το παιχνίδι, λειτουργόντας άψογα. Στο σημείο εκείνο όμως οι ισορροπίες άλλαξαν. Στο 32' και μετά από αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Νάτχο τροφοδότησε τον Φορτούνη, αυτός από τον άξονα έκανε μπαλιά δεξιά στον Γκερέρο που πλάσαρε εύστοχα τον εξουδετερωμένο Σαράνοβ για το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό και στο 34' είχε νέα καλή στιγμή. Ο Φορτούνης με ατομική ενέργεια, άδειασε τους παίκτες της Λαμίας, σούταρε υπό πίεση, έστειλε τη μπάλα όμως λίγο πάνω από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα, οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ ξέφυγε από τον Αντέτζο, πήρε την κεφαλιά, αλλά τράνταξε το δοκάρι του Σαράνοβ. Η ομάδα μας στο σημείο εκείνο έδειχνε ανύμπορη να αντιδράσει, στο 39' όμως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι...

Ο Μπερτόγλιο έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Σισέ και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Αν και στην αρχή όντως φάνηκε να μην υπάρχει παράβαση, στο δεύτερο ριπλέι, φαίνεται ο παίκτης των γηπεδούχων να κλωτσάει το πόδι του «Φλάκο». Σε κάθε περίπτωση, το ματς συνεχίστηκε, με τον Ολυμπιακό να ξανά φτάνει κοντά στο γκολ στο 45', όταν ο Φορτούνης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά ο Σαράνοβ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του. Έτσι, το 1-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

Την «πάγωσαν» τα δύο γρήγορα γκολ!

Όποιες ελπίδες είχε η Λαμία για να επιστρέψει στο ματς, τις έχασε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει δύο γρήγορα γκολ. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης σούταρε στην κίνηση και παρότι ο Σαράνοβ βρήκε τη μπάλα με το πόδι, δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-0. Το γκολ, έδωσε ακόμα μεγαλύτερο αέρα στους «ερυθρόλευκους».

Στο 50' ο Φορτούνης δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 51' έγινε το 3-0. Ο Φορτούνης βρήκε τον Νάτχο, που πλάσαρε, με τον Σαράνοβ να αποκρούει προς στιγμήν, όμως ο Ομάρ βρέθηκε στην επαναφορά, σούταρε και έκανε το 3-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά τα πάντα τελείωσαν. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ωστόσο, προσπάθησαν να πάρουν μέτρα και να πάρουν κάτι από το ματς.

Στο 59' και μετά από κόρνερ και φάση διαρκεία, η μπάλα έφτασε στον Δημούτσο, που από καλή θέση έκανε κακό τελείωμα και έστειλε πολύ άουτ τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σαράνοβ έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Φορτούνη. Ο Τρικαλινός πήρε πάνω του τη φάση, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 3-0. Στο 65' η Λαμία έφτασε κοντά στη μείωση του δκορ, όταν ο Δημούτσος έπιασε ένα γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Σα με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ένα αδύναμο σουτ του Μπουλούλη στο 74ο λεπτό δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ των Πειραιωτών, ενώ στο 81' ο Σαράνοβ έχασε μέσα από τα χέρια του τη μπάλα σε σέντρα του Ομάρ από δεξιά, μάζεψε έγκαιρα ωστόσο πριν προλάβει ο Φορτούνης να την σπρώξει στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης (68' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Νάτχο, Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Φορτούνης, Γκερέρο (86' Μάνος)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπερτόγλιο (64' Μπουλούλης), Καραμάνος (70' Τσούκαλος)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Γιώργος Νίκου - LamiaOle