ΠΑΣ Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη προβάδισμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 21:32 ΠΑΣ Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη προβάδισμα

Διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει στο ΔΑΚΛ να κερδίζει τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε 1-0 των «πρασίνων» αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στους «8».

Το παιχνίδι

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε... φόρο στο ΔΑΚ, με τη Λαμία να επικρατεί με σκορ 1-0 και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου.

Σε ένα πολύ κακό -από τη βροχή- αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έβγαλαν ψυχή, ήταν πολύ ανώτεροι των «πρασίνων» στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασαν δικαιότατα στη νίκη. Με αυτή, πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά και πλέον θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να την «σφραγίσουν» στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Μπαράλες από την άσπρη βούλα ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε πέναλτι που κέρδισε ο αρκετά δραστήριος Τομάς. Ο Ισπανός παράλληλα έκανε ντεμπούτο μαζί με τον Μπεχαράνο. Για πρώτη φορά με τα κυανόλευκα αγωνίστηκαν επίσης ο Μπαντής με τον Κάτσικα.

Ανώτερη Λαμία, «κόλλησε» στη βροχή

Η Λαμία μπήκε με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι. Ήταν πιο επιθετική από τον Παναθηναϊκό, όμως ο βρεγμένος αγωνιστικός χώρος δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει κινδύνους. Στην πρώτη άξια αναφοράς στιγμή ωστόσο, η ομάδα μας άγγιξε το γκολ. Συγκεκριμένα στο 11', το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων αδράνησε σε μπαλιά του Πλιάτσικα πίσω από τη σέντρα, ο Επστάιν έφυγε ταχύτατα ανάμεσα τους, όμως έκανε κάκιστο πλασέ απέναντι από τον Διούδη και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Πέντε λεπτά αργότερα, η μπάλα «κόλλησε» στο τερέν μετά από ωραίο γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου στην περιοχή από δεξιά και ενώ ο Τομάς βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για να σουτάρτει αμαρκάριστος. Η εικόνα των παικτών του Μάκη Χάβου ήταν πολύ καλή, ωστόσο με τη βροχή σταδιακά να δυναμώνει, το «χορτάρι» έγινε πιο βαρύ και δεν βοηθούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Είναι χαρακτηριστικό, πως η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 35ο λεπτό, όταν και πάλι η βροχή στέρησε από την ομάδα μας την ευκαιρία να βγει με προϋποθέσεις απέναντι στον Διούδη. Σε κόντρα επίθεση, ο Επστάιν άνοιξε ωραία με το κεφάλι στον Βασιλαντωνόπουλο, που έστρωσε τη μπάλα μπροστά του πίσω από τους αμυντικούς, όμως αυτή «κόλλησε» εκ νέου στο τερέν και οι «πράσινοι» πρόλαβαν να κλείσουν τους χώρους και να διώξουν τον κίνδυνο. Στο σημείο εκείνο οι «κυανόλευκοι» ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων τους.

Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχασε τη μοναδική και σπουδαιότερη ευκαιρία του στο πρώτο μισό. Στο 38' και από εκτέλεση φάουλ του Ινσούα με γέμισμα από δεξιά, ο Κουρμπέλης πήδηξε πιο ψηλά από όλους πήρε δυνατή κεφαλιά και «τράνταξε» το δοκάρι του Μπαντή. Στην επαναφορά ο Πούγγουρας εξ' επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Από εκεί και πέρα το ματς πήγε στη δύναμη και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο 43' ο Επστάιν σέντραρε από δεξιά, όμως τόσο ο Βασιλαντωνόπουλος, όσο και ο Μπαράλες δεν βρήκαν αμαρκάριστοι το σουτ και οι αμυντικοί έδιωξαν. Ένα λεπτό αργότερα και σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, ο Καραμάνος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπαράλες μπήκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο Διούδης που έκανε έξοδο, μπλόκαρε σταθερά. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε.

Ο... νόμος της Λαμίας!

Στο ίδιο τέμπο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα βαρύς από τη βροχή, με τη Λαμία να είναι πιο δραστήρια και τον Παναθηναϊκό να κάθεται στο δικό του μισό. Στο 48' η ομάδα μας είχε την πρώτη της καλή στιγμή στην επανάληψη. Ο Επστάιν εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ στην περιοχή, ο Μπαράλες με το κεφάλι βρήκε τον Καραμάνο που προσπάθησε να κάνει το γυριστό σουτ. Η μπάλα «κόλλησε» στη βροχή, ενώ ούτε ο «Μόμο» στη συνέχεια μπόρεσε να την σπρώξει προς την εστία.

Η υπεροχή των «κυανολεύκων» εν τέλει καρποφόρησε στο 52'. Ο Πούγγουρας έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ο Τομάς πετάχτηκε έξυπνα από πίσω και ο αμυντικός του «τριφυλλιού» τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον κ. Κομίνη να δείχνει σωστά τη βούλα του πέναλτι. Ο Χερόνιμο Μπαράλες ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Διούδη -που δεν έπεσε- από τα έντεκα βήματα.

Παρά το γκολ, ο ΠΑΣ Λαμία εξακολούθησε να ελέγχει το ματς. Μάλιστα, στο 63ο λεπτό έφτασε κόντά και σε δεύτερο γκολ. Από κόντρα επίθεση και αφού η μπάλα «κόλλησε» και απομακρύνθηκε, ο Δημούτσος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Διούδη να πεταχτεί και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μέχρι το σημείο εκείνο, οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν έδιναν περιθώρια αμφισβήτησης.

Μετά τη μία ώρα στο ματς, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και προσπάθησαν να απειλήσουν. Στο 65' ο Χατζηγιοβάννης έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Βέργο, αλλά ο Κατσίκας πρόλαβε και με έξοδο μπλόκαρε τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Μετά από φάση διαρκείας και διώξιμο της άμυνας, οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν» στα δεξιά, έγινε σέντρα, όμως ο Ινσούα έκανε κακή κεφαλιά και έστειλε πολύ άουτ τη μπάλα.

Στο 74ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε εκ νέου κοντά στην ισοφάριση. Ο Βέργος -με τον Κατσίκα εξουδετερωμένο σε φάση διαρκείας- σούταρε από πλάγια αριστερά, με τον Ασίγκμπα να διώχνει με αυτοθυσία στη γραμμή. Όσο η ώρα περνούσε, το «τριφύλλι» πίεζε περισσότερο, όμως η Λαμία αμυνόταν σωστά. Στο 87' ο Κατσίκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Βέργου από πολύ πλάγια αριστερά, ενώ ένα λεπτόν αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία, όταν ο Χατζηγιοβάννης πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια από θέση πλάγια αριστερά μετά από... αναμπουμπούλα στην περιοχή.

Το 1-0 διατηρήθηκε και στα οκτώ (!) λεπτά καθυστερήσεων, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τη Λαμία νικήτρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μπαντής (60' Κατσίκας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τομάς, Καραμάνος (76' Σκόνδρας), Επστάιν (67' Μπερτόγλιο), Μπαράλες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάκης Αγγελίνας): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον (70' Μουνιέ), Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (62' Εμμανουηλίδης), Τζανδάρης (83' Δώνης), Χατζηγιοβάννης, Βέργος

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

LamiaOle.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση