Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία και ΠΑΟ κλείνουν τη φάση των «16»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 10:05 Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία και ΠΑΟ κλείνουν τη φάση των «16»

Με το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία πέφτει απόψε στο ΟΑΚΑ στις 19:30’ (Cosmotesports1), η αυλαία της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας 2018 - 19 ή αν θέλετε η φάση που δίνει τα εισιτήρια για τα προημιτελικά.

Θα έχει προηγηθεί και η αναμέτρηση ΟΦΗ - Εργοτέλης (17:15’) όπου όλα είναι ανοιχτά μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα με τους γηπεδούχους μάλιστα να έχουν τον πρώτο λόγο.

Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο η Λαμία έχει το μικρό προβάδισμα μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα με σκόρερ τον Μπαράλες. Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε ισάριθμες διοργανώσεις που οι δύο ομάδες αναμετριούνται στη φάση των «16» με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, χάρη κυρίως στην εμφατική εμφάνισή τους στο ΔΑΚΛ (4-1).

Αν απόψε η Φθιωτική ομάδα τα καταφέρει και προκριθεί, πιθανότατα να είναι και η μοναδική που θα το έχει πετύχει παίζοντας ως γηπεδούχους στον πρώτο αγώνα (αν δεν πετύχει κάτι παρόμοιο σήμερα ο Εργοτέλης).

Τώρα τα πράγματα πάντως είναι διαφορετικά σε σχέση με το περσινό παιχνίδι, ωστόσο παραμένει για την ιστορία της Φθιωτικής ομάδας μία ακόμη νίκη σε βάρος του τριφυλλιού.

Για τη Λαμία προέχει σαφώς το πρωτάθλημα όπου χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μείνει στην κατηγορία, απέναντι στον Παναθηναϊκό που παρά το ντεσαβαντάζ των -6 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, είναι ακόμη και σε τροχιά Ευρώπης, ενώ θέλει οπωσδήποτε και το Κύπελλο για να κλείσει ιδανικά μια χρονιά με τεράστιες δυσκολίες.

Απουσίες

Απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο ο Μάκης Χάβος θα παραταχθεί με ηθελημένες αλλά και αναγκαστικές απουσίες. Το Αργεντίνικο δίδυμο Μπαράλες και Μπερτόλιο που ήταν υπεύθυνοι για το μαγικό 1-0 του πρωταθλήματος, έμειναν στη Λαμία για να είναι απολύτως έτοιμοι την Κυριακή με τον Ατρόμητο.

Ο πρώτος μπορεί να μην έχει βγάλει τα γκολ που ίσως κάποιοι θα περίμεναν, έχει «φάει» ωστόσο «πολύ ξύλο» στην Λαμιώτικη επίθεση και αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε προπονητή που «ξοδεύει» επάνω του τουλάχιστον δύο παίκτες. Ο «μαέστρος» Μπερτόλιο αποχώρησε από το προηγούμενο ματς με μικροενοχλήσεις και καλό ήταν να προφυλαχτεί. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ανοίγει η 11αδα για να παίξει «10αρι» ο Τομάς, ενώ πιθανότατα να ξαναδούμε φορ τον Καραμάνο. Για όσους γνωρίζουν αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό χαρτί για τον Μάκη Χάβο. Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τον τραυματία Μπλάζιτς, ενώ δεν υπάρχει κάτι επίσημο για την απουσία του Μπεχαράνο που λείπει εντελώς από τις τελευταίες δύο αποστολές.

Κατά τα άλλα θα επιστρέψει στην 11αδα ο Σκόνδρας, ενώ ίσως αγωνιστεί και ο Αναστασιάδης.

Ας θυμηθούμε την Λαμιώτικη αποστολή:

Μελίσσας, Κατσίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου, Adejo, Καρυπίδης, Αναστασιάδης, Σκόνδρας, Scardovelli, Asigba, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Tomas, Epstein, Μπουλούλης,  Καραμάνος, Romanic, Τσούκαλος, Κωστίκας.

Ο ΠΑΟ

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός ζητεί να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις των τελευταίων αναμετρήσεων και θα τα δώσει όλα για μία νίκη με σκορ πρόκρισης.

Εκτός αποστολής έμειναν σε σχέση με το τελευταίο ματς με τη Λαμία έμειναν οι Οικονόμου, Στάικος, Άλτμαν, Μουνιέ και Τζανδάρης.

Αναλυτικά η αποστολή: Διούδης, Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Καμπετσής

Ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής στη φάση των «16» (σε παρένθεση το συνολικό σκορ):

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (3-1)

ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0 (6-2)

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 2-1 (5-1)

ΑΕΚ - Κισσαμικός 5-0 (6-1)

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισας 5-3 (7-6)

Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1 (3-1)

ΟΦΗ - Εργοτέλης (1-1)

Παναθηναϊκός - Λαμία (0-1)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση