Παναθηναϊκός - Λαμία 2-4 πεν.: Πολύ σκληρή για να αποκλειστεί!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 22:20 Παναθηναϊκός - Λαμία 2-4 πεν.: Πολύ σκληρή για να αποκλειστεί!

Με την πρόκριση να πηγαίνει στα πέναλτυ, η Λαμία πήρε μεγάλη πρόκριση σε βάρος του Παναθηναϊκού για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Δείτε τη σειρά με την οποία εκτελέσθηκαν τα πέναλτυ που έστειλαν στοςυ «8» τη Φθιωτική ομάδα:

Χατζηγιοβάνης: 1-0

Επστάιν: 1-1

Μακέντα: 2-1

Μπουλούλης: 2-2

Κάτσε: αποκρούει ο Μελίσσας 2-2

Ρόμανιτς: 2-3

Κουρμπέλης: Δοκάρι 2-3

Καραμάνος: 2-4

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle:

 Με όλους τους πιθανούς τρόπους η Λαμία νικάει τον Παναθηναϊκό και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον άφησε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου!

Σε ένα ακατάλληλο για καρδιακούς ματς στο ΟΑΚΑ απόψε, η ομάδα μας χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αφήσει εκτός συνέχειας το «τριφύλλι» και να παραμείνει αήττητη απέναντι του σε τρίτο συνεχόμενο ματς.

Άριστο στήσιμο των «κυανολεύκων» αμυντικά σε όλη τη διάρκεια του ματς. «Μπλόκαραν» τουςκαι δεν τους άφησαν να πατήσουν περιοχή. Μάλιστα, η ομάδα μας θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να «καθαρίσει» την πρόκριση. Αφού δεν το έκανε όμως, ήρθε το γκολ στο 89' και η παράταση. Εκεί έχασε και πάλι μοναδική ευκαιρία να μοιράσει... εγκεφαλικά στο δοκάρι του Ρόμανιτς, κάτι που όμως το έκανε στη ρώσικη ρουλέτα.

Μοναδική εμφάνιση από τον Μελίσσα που «κατέβασε» ρολά και τεράστια ψυχικά αποθέματα από τους παίκτες του Μάκη Χάβου στην πλειοψηφία τους, αφού σε καμία περίπτωση δεν παράτησαν το παιχνίδι.

Το πήγε «σβηστά» εκεί που ήθελε...

Ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να ψάξει το γκολ και μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς. Πίεσε ψηλά και στο 8' είχε την πρώτη του καλή στιγμή, όταν ο Καμπετσής από δεξιά προσπάθησε να βρει τον Χατζηγιοβάνη, η μπαλιά που του έκανε όμως ήταν δυνατή και αυτός δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα προ κενής εστίας. Η Λαμία που δεν είχε λόγο να τρέξει, ισορρόπησε άμεσα το ματς.

Μάλιστα, στο 15ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να «παγώσει» ακόμα περισσότερο το κρύο ΟΑΚΑ. Ο Καραμάνος βγήκε μόνος του από αριστερά μετά από ολιγωρία της άμυνας, πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διούδη. Έξι λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» εχασαν νέα ευκαιρία να σκοράρουν, όταν και πάλι ο Καραμάνος βρήκε ταχύτατα. Αυτή τη φορά από τη δεξιά πλευρά, έδωσε στον Καραγκούνη, η μπάλα όμως κόντραρε στον Κολοβέτσιο και αυτός έκοψε, πριν ο Λαμιώτης άσος πλασάρει από θέση τετ-α-τετ.

Η ομάδα μας είχε καταφέρει να πάει το ματς εκεί που ήθελε. Να ρίξει το ρυθμό και να κλείσει τους χώρους, μην επιτρέποντας στο «τριφύλλι» να κάνει κάτι αξιόλογο. Ότι σπουδαίο είχε γίνει στο ματς, το είχαν δημιουργήσει οι παίκτες του Μάκη Χάβου, με τους γηπεδούχους να έχουν «φλύαρη» κατοχή, να μην πατάνε περιοχή και να αναλόνωνται σε μακρινά σουτ.

Ένα τέτοιο ήταν του Μπουζούκη στο 24' που χωρίς καθαρό οπτικό πεδίο ήταν πολύ άστοχος, ενώ δύο λεπτά αργότερα, με διπλή προσπάθεια ο Μελίσσας μπλόκαρε ένα σουτ του Μακέντα από πλάγια θέση και μεγάλη απόσταση. Στο 28' ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε ένα ξαφνικό σουτ με το αριστερά, όμως και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Λαμία είχε εξαιρετική αντίδραση και έμεινε σταθερός, διώχνοντας σε κόρνερ. Αν υπήρχε μια υποψία φάσης για τους «πράσινους», αυτή ήρθε στο 31', όταν ο Ινσούα έκλεψε από αριστερά και συνέκλινε, έκανε το χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Μελίσσας όμως ήταν και πάλι εξαιρετικά σταθερός και κράτησε το 0-0.

Όσο πλησιάζαμε στο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έβγαζε άγχος στο παιχνίδι του, με τη Λαμία να κρατάει με σχετική ευκολία. Ο Χατζηθεοδωρίδης δοκίμασε από μακριά το πόδι του στο 33' εκ νέου όμως ο Μελίσσας είπε «όχι». Μάλιστα, στο 41' οι «κυανόλευκοι» αναπτύχθηκαν εξαιρετικά έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Καραμάνος συνεργάστηκε άψογα με τον Καραγκούνη, το σουτ του τελευταίου από τον άξονα όμως δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Ψυχρολουσία στο 89'

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμία σε θέση άμυνας να κρατάει τον Παναθηναϊκό μακριά από την περιοχή της. Πάντως, η επανάληψη δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, αφού στο 52' ο Βασιλαντωνόπουλος έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς δυσκολευόταν να συνεχίσει. Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα και στο 55' έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Μακέντα γέμισε από αριστερά, ο Κουρμπέλης έκανε την προβολή, ο Μελίσσας απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στον Ρόμανιτς και έφυγε κόρνερ.

Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο στο δεύτερο μισό, όμως οι παίκτες του Μάκη Χάβου συνέχισαν να το κρατάνε έξω από την περιοχή τους. Στο 62' είχαν και την πρώτη τους τελική στην επανάληψη, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστέρα, η μπάλα απομακρύνθηκε, έφτασε στον Τομάς που σούταρε με τη μία στην κίνηση, ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά όμως. Κάπου εκεί, ο ΠΑΣ Λαμία έδωσε μέτρα στον Παναθηναϊκό και οπισθοχώρησε, έχοντας αυτό που θέλει. Το μηδέν.

Στο 70' ο Εμμανουηλίδης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από το γέμισμα που έγινε από αριστερά και σούταρε. Ο Μελίσσας όμως ήταν εκεί που έπρεπε και μπλόκαρε σταθερά. Όσο η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι έντειναν την πίεση τους, έβγαζαν εκνευρισμό όμως, με τη Λαμία να κρατάει με σχετική ευκολία το 0-0, χωρίς να δέχεται φάσεις.

Μάλιστα, στο 80ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να «σκοτώσει» τον Παναθηναϊκό, όταν ο Ρόμανιτς κινήθηκε αριστερά, τροφοδοτήθηκε, «έσκασε» την προσποίηση στον Γιόχανσον, αλλά το σουτ που έκανε υπό πίεση, έδιωξε σε κόρνερ ο Διούδης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε η... ψυχρολουσία. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Εμμανουηλίδης από το δεύτερο δοκάρι ολομόναχος βρήκε τη λύση και σκόραρε προ του Μελίσσα. Με το 1-0, το ματς πήγαινε παράταση και ο ΠΑΣ Λαμία βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά, ψάχνοντας ένα γκολ.

Στο 85' ο Επστάιν έκανε ένα χαμηλό σουτ από αριστερά μέσα από την περιοχή, ο Διούδης όμως μπλόκαρε σταθερά. Το παιχνίδι άνοιξε και στο 90' ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να «γλυτώσει» την παράταση, όταν σε κόρνερ από δεξιά, ο Κολοβέτσιος πήρε σκαστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε όμως τη μπάλα στην αγκαλιά του Μελίσσα. Καμία τύχη στο 91' δεν είχε το δυνατό σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή, με το 0-0 να παραμένει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Την σταμάτησε το δοκάρι, κράτησε όσο χρειάστηκε

Το ξεκίνημα στον έξτρα χρόνο ήταν... εκρηκτικό. Αρχικά στο 92' ο Παναθηναϊκός πλησίασε το γκολ, με τον Μπουζούκη να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από γέμισμα του Κάτσε και τον Μελίσσα να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, η Λαμία έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς. Ο Καραμάνος έβγαλε μπαλιά... λουκούμι στον Επστάιν, αυτός «κουβάλησε» τη μπάλα μέχρι την περιοχή και βγήκε τετ-α-τετ με τον Διούδη, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως απομάκρυνε σε κόρνερ το πλασέ του.

Στην εκτέλεση του, ο Ρόμανιτς πήρε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του «τριφυλλιού» και στην επαναφορά ο Καραμάνος με γυριστό την έστειλε λίγο άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μελίσσας πρόλαβε και έκοψε τον Βέργο από θέση τετ-α-τετ πριν αυτός σουτάρει, ενώ στο 96' το δυνατό σουτ του Κουρμπέλη στην κίνηση έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 98' ο Βέργος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι σε σέντρα του Εμμανουηλίδη, αλλά η μπάλα έφυγε έξω, ενώ στο 105' ο Μπουζούκης έκανε έξυπνη κάθετη στον Μακέντα, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας μας μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του.

Στο δεύτερο μισό της παράτασης ο Παναθηναϊκός πίεσε, αλλά η Λαμία με όλες της τις δυνάμεις αντιστάθηκε. Στο 118' οι γηπεδούχοι κακώς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντέτζο στην περιοχή στον Βέργο, αφού ο τελευταίες έπεσε εντυπωσιακά χωρίς να ανατραπεί. Δύο λεπτά αργότερα πάντως έχασαν μοναδική ευκαιρία, όταν η άμυνα ολιγώρησε και ο Βέργος βρέθηκε απέναντι στον Μελίσσα, με τον Έλληνα γκολκίπερ να τον σταματάει εντυπωσιακά πριν αυτός σκοράρει. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

«Γίγαντας» Μελίσσας, τους αποτελείωσε ο Καραμάνος!

Στη ρώσικη ρουλέτα, ο Μάκης Χάβος επέλεηε τους Επστάιν, Μπουλούλη, Ρόμανιτς και Καραμάνο. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης πήγε με τους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Κάτσε και Κουρμπέλη. Ο φοβερός και τρομερός Μελίσσας είπε όχι στο σουτ του Αλβανού άσου, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το δοκάρι του Κουρμπέλη να... τελειώσει το «τριφύλλι». Στο τελευταίο πέναλτι ο Καραμάνος έκανε τη δουλειά, ευστόχησε και έστειλε τον ΠΑΣ Λαμία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Μαυρομμάτης (79' Βέργος), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (46' Κουρμπέλης), Μακέντα, Καμπετσής (67' Εμμανουηλίδης)

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53' Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Σκόνδρας, Καραγκούνης (71' Επστάιν), Τομάς (72' Πλιάτσικας), Ρόμανιτς, Καραμάνος

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση