ΠΑΣ Λαμία - Ατρόμητος 2-1: Νίκη χρυσάφι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 08:35 ΠΑΣ Λαμία - Ατρόμητος 2-1: Νίκη χρυσάφι (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με ανατροπή σημείωσε στην έδρα της η Λαμία, επικρατώντας 2-1 του ισχυρού Ατρόμητου, χάρη στα γκολ του Τομάς και Μπαράλες.

Η ανάλυση του παιχνιδιού από το LamiaOle:

Τεράστια ψυχικά αποθέματα έδειξε η Λαμία το απόγευμα της Κυριακής, επικρατώντας του Ατρόμητου στο ΔΑΚ με σκορ 2-1.

Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας κατάφερε να ανατρέψει το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων στην επανάληψη. Βρήκε δύο γκολ και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα, έχοντας δοκάρι μάλιστα με τον Μπερτόγλιο.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΣ Λαμία στο πρωτάθλημα η συγκεκριμένη, που έκανε σημαντικό βήμα παραμονής και ενώ ακολουθούν δύο ακόμα εντός έδρας με Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιτωλικό.

Άνοιξε λογαριασμό ο Τομάς με το γκολ που πέτυχε, ενώ ο Πίτι έκανε ιδιαίτερα... δραστήριο ντεμπούτο.

Το έφερε στα μέτρα της
Η Λαμία είχε προβληματική ανάπτυξη στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με τον Ατρόμητο να πιέζει ψηλά και όλες τις μπαλιές να περνάνε από τα πόδια του Ουάρντα. Πάντως η εστία του Μελίσσα δεν απειλούταν και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε στο 17', όταν ο Μάντσον σούταρε από μακριά στον άξονα και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ενσικουλού έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχη και αριστερά, αλλά έκανε... χλιαρό σουτ και δεν ανησύχησε τον πορτιέρε της ομάδας μας που μάζεψε εύκολα.

Σταδιακά, οι παίκτες του Μάκη Χάβου ισορρόπησαν το ματς στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και μάλιστα στο 18' είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Από δεξιά, ο Μπαράλες συνέκλινε και σούταρε από την κορυφή της περιοχής με πολλά φάλτσα. Η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μέγιερι. Ο ΠΑΣ Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 23' ήρθε και δεύτερη καλή ευκαιρία, όταν μετά από ωραία επιθετική ενέργεια, ο Πίτι από αριστερά γέμισε στην περιοχή, ο Μπαράλες σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μέγιερι μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του.

Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτι από τον άξονα στο 28' έφυγε ψηλά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα μας πλησίασε και πάλι το γκολ. Σε κόντρα επίθεση, ο Πίτι κουβάλησε τη μπάλα χωρίς να ανοίξει στον εκτεθειμένο Επστάιν αριστερά, σούταρε από τα όρια της περιοχής και έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Μέγιερι. Ανασταλτικά η Λαμία ήταν και πάλι πολύ καλή, χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα. Η εικόνα της στο μισάωρο ήταν εμφανώς βελτιωμένη και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ο Μελίσσας δεν απειλούταν ιδιαίτερα και έπρεπε να φτάσουμε στο 43' για να ξανά ακουμπήσει μπάλα, όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας μας ήταν σταθερός και έδιωξε με τις γροθιές. Στο 45' ο Σκόνδρας σούταρε από πλάγια δεξιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μέγιερι. Έτσι, το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

 Για αυτό είναι... κάστρο!

Το δεύτερο ημίχρονο έδειξε να... στραβώνει με το «καλημέρα» για τη Λαμία. Με τη σέντρα σχεδόν ο Ατρόμητος απέκτησε προβάδισμα στο 47', όταν σε κόντρα επίθεση, ο Ουάρντα από αριστερά... χόρεψε τρεις παίκτες της ομάδας μας και έβγαλε πάσα πάρε - βάλε στον Κουλούρη που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Σημειώνεται πως στο ξεκίνημα της φάση, οι παίκτες του Μάκη Χάβου σωστά διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, αφού ο σκόρερ πέταξε εκτός διεκδίκησης της μπάλας τον Πλιάτσικα.

Ακόμα κι έτσι όμως, η αντίδραση από τον ΠΑΣ Λαμία ήταν άμεση και στο 49' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Πίτι εκτέλεσε με γέμισμα ένα μακρινό φάουλ από αριστερά, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, ο Μέγιερι έχασε τη μπάλα και από το πόδι του Μούγιακιτς έφτασε στον αμαρκάριστο Τομάς που σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1. Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν... άγρια ομορφιά στο ματς και πολύ ένταση εντός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα μας όμως, ήταν αυτή που ήταν πιο δραστήρια εντός αγωνιστικού χώρου.

Στο 59' ο Επστάιν κατέβασε ωραία τη μπάλα από δεξιά στην περιοχή, γύρισε στον επερχόμενο Μπαράλες, αυτός όμως έκανε πάρα πολύ κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Επτά λεπτά αργότερα και από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στα σώματα και στη συνέχεια στον Μπουσούλαζιτς που σούταρε δυνατά και την έστειλε έξω. Στο 68' ο Βασιλαντωνόπουλος από δεξιά έκανε ένα διαγώνιο γύρισμα, όμως ο Καραμάνος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στην εστία.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με την είσοδο του Μπερτόγλιο, η Λαμία έγινε πολύ πιεστική και έψαχνε περισσότερο το γκολ, με τον Ατρόμητο να δείχνει περισσότερο διάθεση να κρατήσει το σκορ. Στο 72' η ομάδα μας έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Πίτι από δεξιά έκανε ότι ήθελε τους αμυντικούς, στριφογύρισε στην περιοχή και έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Μπερτόγλιο στο δεύτερο δοκάρι. Η κεφαλιά του τελευταίου όμως ήταν πολύ άστοχη και έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα πάντως, ο «Φλάκο» άγγιξε το δύο ένα. Εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τον άξονα, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο του Μέγιερι και να απομακρύνεται.

Στο σημείο εκείνο, ο ΠΑΣ Λαμία είχε πάρει μέτρα και είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους. Έτσι, στο 76' ο Δημούτσος κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή και στην προσπάθεια του να τη στρώσει και να σουτάρει, ανατράπηκε από τον Χατζηΐσαϊα. Ο κ. Κόμινης έδειξε τη βούλα του πέναλτι, με τον Μπαράλες να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Αυτός επέλεξε να στείλει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και παρότι ο Μέγιερι την βρήκε δεν μπόρεσε να την αποκρούσης, με τον «Μόμο» να διαμορφώνει το 2-1.

Πλέον, οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Έδωσαν μέτρα στους Περιστεριώτες που πίεσαν ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, παίζοντας στο 1/3 του γηπέδου. Στο 86' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ουάρντα από πλάγια θέση αριστερά -και μετά από ενέργεια που μόνος του ξεκίνησε- πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από τη ρίζα του δοκαριού. Το καλύτερο ωστόσο το είχαν κρατήσει για το τέλος. Σε κόντρα επίθεση στο 95ο λεπτό, η άμυνα της Λαμίας έχασε τον Κουλούρη από δεξιά, που σούταρε με δύναμη από τα όρια της περιοχής. Με αυτοθυσία και υπερέκταση, ο Μελίσσας έβαλε το χέρι και έδιωξε. Κράτησε το 2-1 και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους συμπαίκτες του να τον «πνίγουν» στις αγκαλιές τους.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Πίτι (87' Μπουλούλης), Τομάς (68' Μπερτόγλιο), Επστάιν (62' Καραμάνος), Μπαράλες

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Χατζηΐσαϊας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλαντζιτς, Μπρούνο (46' Μούγιακιτς (59' Κωτσόπουλος)), Ουάρντα, Ενσικουλού (81' Κορτ), Κουλούρης

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση