ΠΑΣ Λαμία - Απόλλων 2-1: Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 18:34 ΠΑΣ Λαμία - Απόλλων 2-1: Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη - χρυσάφι για τη Λαμία απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 2-1.

Επιστροφή με χειροκρότημα για τον Μπάμπη Τεννέ και το ευχαριστώ του έμπειρου τεχνικού προς τους Λαμιώτες φιλάθλους.

Η ανάλυση του παιχνιδιού από το LamiaOle:

 Παρότι ο Απόλλωνας Σμύρνης δεν την φοβήθηκε, η Λαμία επικράτησε με σκορ 2-1 στο ΔΑΚ το μεσημέρι της Τετάρτης και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Super League.

Στην επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ στην πόλη μας, η ομάδα μας ήταν ανώτερη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, είχε όμως σε εξαιρετική ημέρα τον Χερόνιμο Μπαράλες, που με δύο δικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη αυτή για τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που πλέον έφτασαν στους 20 βαθμούς, απομακρύνθηκαν κι άλλο από την ουρά της βαθμολογίας και έθεσαν ακόμα πιο γερές βασείς για την παραμονή.

Δεν φοβήθηκε ο Απόλλωνας, αλλά είχε «Μόμο»

Αν κάποιος περίμενε τον Απόλλωνα με αμυντικούς προσανατολισμούς, γελάστηκε. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, χωρίς καμία διάθεση να κάτσουν και να περιμένουν τη Λαμία. Μάλιστα, μόλις στο 2' είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς, με τον Μπεντινέλι να αλλάζει ωραία τη μπάλα με τον Ντ' Ούρσο. Ο τελευταίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε από τα δεξιά. Η μπάλα όμως έφυγε λίγο έξω.

Η ομάδα μας κυκλοφορούσε τη μπάλα στα πρώτα λεπτά, και έψαχνε τις τρύπες στην ομάδα. Αφού δεν τις έβρισκε ωστόσο, στο 8' ο Μπερτόγλιο δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία του στο ματς, ο ΠΑΣ Λαμία άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 12', ο Δημούτσος από αριστερά βρήκε πολύ ωραία τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή, αυτός κατέβασε με πλάτη στο τέρμα, κοντρόλαρε και σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν πάρα πολύ άμεση και στο 18' έκανε το 1-1. Ο Μπεντινέλι βρήκε στα αριστερά τον Ελ Χέλβε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα της άμυνας και με πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα.

Ψυχρολουσία που ευτυχώς δεν στοίχισε στους ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου. Και αυτό, γιατί στο 24' ξανά πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπερτόγλιο έκανε ατομική ενέργεια και ανατράπηκε από τον Κύργια στην περιοχή. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, για το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Και πάλι πάντως, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Μάλιστα μέσα στο επόμενο τέταρτο ανέβασαν την απόδοση τους και έψαξαν τη γρήγορη ισοφάριση εκ νέου. Στο 25' μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας, ο Στάθης επιχείρησε ένα συρτό σουτ από τον άξονα. Ο Ελ Χέλβε προσπάθησε να αλλάξει πορεία στη μπάλα και να μπερδέψει τον Μελίσσα, η προβολή του όμως δεν ήταν καλή και έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντ' Ούρσο έκανε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μελίσσα, ενώ στο 32' ο Μπεντινέλι πήγε να τα κάνει όλα μόνος του και με τον Αντέτζο πάνω του έκανε την κούρσα και μπήκε στην περιοχή. Πριν πλασάρει όμως, ο Μελίσσας βγήκε στα πόδια του και μάζεψε τη μπάλα.

Ο ΠΑΣ Λαμία απείλησε και πάλι στο 38'. Ωραία ανάπτυξη από την ομάδα μας, ο Μπαράλες έγινε αποδέκτης έξω από την περιοχή πέφτοντας. Τροφοδότησε τον Δημούτσο που έπιασε καλοζυγισμένο σουτ, όμως ο Χουάντερσον με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπεντινέλι... ταλαιπώρησε την άμυνα, έδωσε στον Ντ' Ούρσο που με σουτ με τη μία έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Πάντως λίγο πριν την ανάπαυλα, η Λαμία θα μπορούσε να βρει και τρίτο γκολ. Ο Μπαράλες από δεξιά έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Δημούτσος ζύγισε τη μπάλα και σούταρε, όμως ο Χουάντερσον εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι, το 2-1 έμεινε στην ανάπαυλα.

 Έπαιξε όσο έπρεπε...

Ο Μάκης Χάβος πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Κώστα Μπουλούλη στη θέση του Γιάννη Σκόνδρα, για να δυναμώσει τα χαφ. Βέβαια, η εικόνα του Απόλλωνα στην επανάληψη δεν ήταν ανάλογη εκείνης του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 48' επικράτησε σύγχυση στην άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ούτε ο Καραμάνος, ούτε ο Μπαράλες μπόρεσαν να κάνουν την προβολή και ν' απειλήσουν. Ύστερα από δύο λεπτά (50'), ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το σουτ από δεξιά, ο Χουάντερσον με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε -και αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Ο Μελίσσας χρειάστηκε να επέμβει πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 54', χωρίς ωστόσο να έχει πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά ένα μακρινό σουτ του Ακόστα. Στο 65' Ναδάλες προσπάθησε να... κρεμάσει τον γκολκίπερ της Λαμίας, ο οποίος αντέδρασε ενδεδειγμένα.

Στο 73ο λεπτό, η ομάδα μας έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν από αφέλεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν έμμεσο. Ο Βαφέας γύρισε προς τα πίσω με προβολή. Ο Χουάντερσον μπλόκαρε. Ο Μπερτόγλιο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Επστάιν έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 80' ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Δημούτσος έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας του Απόλλωνα Σμύρνης. Η μπάλα ψηλά άουτ.

Από εκεί και πέρα, στα τελευταία λεπτά ο Απόλλωνας πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα μας ωστόσο είχε κλείσει σωστά τους χώρους και δεν απειλούταν. Στη μοναδική άξια αναφοράς στιγμής των φιλοξενούμενων, στις καθυστερήσεις, ο Ναζλίδης έκανε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε σε σώματα και έφυγε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε από εκεί και πέρα, με τον ΠΑΣ Λαμία να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας (46' Μπουλούλης), Μπερτόγλιο (85' Τομάς), Πίτι (61' Επστάιν), Καραμάνος, Μπαράλες

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Βαφέας, Κύργιας, Γκίνο (58' Γαρουφαλιάς), Ακόστα (70' Ναζλίδης), Στάθης, Ελ Χελβέ, Μπεντινέλι, Ντ' Ούρσο, Ντεφεντερίκο (46' Ναδάλες)

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση