ΟΦΗ – ΠΑΣ Λαμία 1-3: «Διπλό» παραμονής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 08:10 ΟΦΗ – ΠΑΣ Λαμία 1-3: «Διπλό» παραμονής

Τεράστια νίκη για την ομάδα της Φθιώτιδας που έφθασε στο «+7» από την επικίνδυνη ζώνη και στο «+4» από τα μπαράζ.

Με πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη, ο ΠΑΣ Λαμία σημείωσε τεράστια νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ που του δίνει το πλεονέκτημα στη μάχη παραμονής.

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiOle

 Με ονειρική εμφάνιση για ένα ημίχρονο, η Λαμία «άλωσε» το βράδυ της Δευτέρας το «Γεντί Κουλέ», επικράτησε με σκορ 3-1 του ΟΦΗ και έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή της.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, μετά από ένα κάκιστο πρώτο μισό, παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη. Ανέβασαν ταχύτητα, βγήκαν μπροστά και... σκόρπισαν τους Κρητικούς, υποχρεώνοντας τους σε πολύ βαριά ήττα. Ξέφυγαν έτσι από την ουρά, πετυχαίνοντας ένα διπλό που πιθανόν να κρίνει πολλά στη μάχη της ουράς.

Απίστευτης ομορφιάς γκολ πέτυχε ο Καραμάνος, ενώ οι Τομάς, Μπερτόγλιο σημείωσαν τα άλλα δύο. Τρομερή εμφάνιση και από τον Μελίσσα, που στο πρώτο μισό κράτησε το μηδέν.

Αφού άντεξε, πάλι καλά!
Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε την τύχη να βρει μια Λαμία με τόσο κακή αμυντική λειτουργία, που σπάνια θα ξανά συμβεί. Η ομάδα μας είχε πλάνο να δώσει μέτρα στους γηπεδούχους και να περιμένει τις κόντρες. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και το γήπεδο... έγειρε. Στο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό και μετά από ένα γεμάτο μακρινό σουτ του Μπεχαράνο ύστερ από εκτέλεση κόρνερ, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο, άρχισε ο «κατήφορος».

Στο 13' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Κόρνερ από δεξιά, ο Βαζ γέμισε στην περιοχή και ο Μιχόγεβιτς με γυριστή κεφαλία έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Οι «κυανόλευκοι» δεν κρατούσαν μπάλα και έκαναν αβίαστα λάθη, με τους αντιπάλους να ταλαιπωρούν πάρα πολύ τους Βασιλαντωνόπουλο και Σκόνδρα στις πτέρυγες. Στο 18' οι Κρητικοί βγήκαν στην κόντρα, με τον Ναμπί να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον γρήγορο Φερέιρα, αυτός μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε, με τον Μελίσσα να αποκρούει το δυνατό πλασέ του. Δύο λεπτά αργότερα «άγγιξαν» το 1-0, με τον Ναμπί να συγκλίνει από αριστερά και να σουτάρει δυνατά, τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά έγινε σουτ, όμως ο Μελίσσας μπλόκαρε σταθερά.

Στο 21' νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μελίσσα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ναμπί από πλάγια αριστερά. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του ΟΦΗ. Στο 24' ο Δεληγιαννίδης σέντραρε από δεξιά, ο Κυριακίδης έπιασε σκαστή κεφαλιά, όμως ο Μελίσσας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βαζ έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Πλιάτσικας έβαλε την προβολή και ο Μελίσσας μπλόκαρε. Στο 26' οι Κρητικοί συνδυάστηκαν ωραία έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Φερέιρα που σούταρε άουτ.

Η Λαμία έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή στο 27ο λεπτό. Ο Μπερτόγλιο άφησε χώρο στον Τσούκαλο από δεξιά, που κατέβασε τη μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Στρέζο να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ναμπί εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο σημείο εκείνο, ο Χάβος έκανε εσωτερική αλλαγή, φέρνοντας τον Βασιλαντωνόπουλο αριστερό μπακ και τον Σκόνδρα στα δεξιά. Αυτό δούλεψε, η ομάδα μας ισορρόπησε και έριξε τον τρελό ρυθμό των γηπεδούχων.

Στο 39' πάντως, οι τελευταίοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν. Από αριστερά ο Φερέιρα έκανε τρομερή ενέργεια, «ζάλισε» τον Σκόνδρα που βγήκε εκτός φάσης, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Βαζ που πλάσαρε σε κενή εστία. Με αυτοθυσία όμως ο Μελίσσας έπεσε και μπλόκαρε πάνω στη γραμμή. Στην αντεπίθεση από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο που με πλασέ στο πρώτο δοκάρι την έστειλε λίγο άουτ. Κάπου εκεί, ο ΠΑΣ Λαμία... αναθάρρησε. Μάλιστα είχε κάποιες καλές στιγμές να σκοράρει.

Αρχικά, στο 43' ο Μπερτόγλιο έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τη γραμμή της περιοχής, με τον Στρέζο να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στέλνοντας κόρνερ τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, από τα δεξιά ο Καραμάνος πήρε πάνω του δύο αντιπάλους και γύρισε στον επερχόμενο Μπερτόγλιο, αυτός με πλασέ υπό πίεση μετά από κόντρες έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Έτσι, το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

 Μπήκε... άλλη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ»!

Κι αν το πρώτο ημίχρονο άφησε απογοήτευση στον κόσμο της Λαμίας, αυτό που έγινε στην επανάληψη δεν είχε προηγούμενο. Οι αλλαγές του Χάβου έφεραν άμεσα αποτελέσματα και η ομάδα μας βελτίωσε στο έπακρο την εικόνα της. Η επανάληψη ξεκίνησε με την ευκαιρία του ΟΦΗ στο 53'. Μετά από μακρινή μεταβίβαση στα δεξιά, ο Βαζ έπιασε ένα πολύ δυνατό δεξί βολέ και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Αυτό ήταν, από εκεί και πέρα υπήρχε μόνο ΠΑΣ Λαμία στο γήπεδο.

Στο 56' ο Τσούκαλος έκανε κούρσα από αριστερά και γύρισε στην περιοχή, ο επερχόμενος Τομάς πλάσαρε στην κίνηση, ο Στρέζος απέκρουσε και η άμυνα πρόλαβε στην επαναφορά τον Μπερτόγλιο, διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Χάβος στο σημείο εκείνο έβαλε τον Επστάιν στο ματς και πέρασε τον Καραμάνο στην κορυφή. Αποτέλεσμα αυτού, στην αμέσως επόμενη φάση ο τελευταίος να ανοίξει το σκορ. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Λαμία βγήκε από αριστερά στην κόντρα με τον Παπάζογλου πάνω του, είδε εκτός θέσης τον Στρέζο και με πανέμορφο σκαφτό πλασέ τον κρέμασε, ανοίγοντας το σκορ! Τρομερό σε σκέψη και εκτέλεση γκολ που βάζει συμμετοχή για τα ομορφότερο της σεζόν.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το 2-0! Κόρνερ του Επστάιν από δεξιά στο 61', ο Ναμπί έχασε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Αντέτζο που έκανε... τακουνάκι προς τα πίσω και ο Τομάς από κοντά εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα και έκανε δύο τα τέρματα των «κυανολεύκων». Η εξέλιξη αυτή σίγησε στην κυριολεξία το γήπεδο. Οι Κρητικοί πλέον με τον κόσμο τους να τους αποδοκιμάζει ήταν αναγκασμένοι να βγουν ψηλά και να πιέσουν. Στο 69' και σε εκτέλεση κόρνερ, ο Φερέιρα μόνος του πίσω από τους αμυντικούς στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το... τσαφ, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πάρσον σούταρε από δεξιά και υπό την επίβλεψη του Πλιάτσικα, με τη μπάλα να φεύγει και πάλι έξω.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει πολύ τις γραμμές τους και η ομάδα μας το εκμεταλλεύτηκε στο 73ο λεπτό. Ο Δημούτσος στη σέντρα έβγαλε πανέμορφη κάθετη στον Μπερτόγλιο που έφυγε μόνος του σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε και τον Στρέζο και από πλάγια αριστερά έκανε τρία τα τέρματα της Λαμίας. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το ματς. Μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νέιρα στο 78' δεν ανησύχησε, ενώ τα νεύρα ήταν τεντωμένα στους Κρητικούς. Μάλιστα στο 81' ο Δεληγιαννίδης αποβλήθηκε για «δολοφονικό» χτύπημα στο καλάμι του Τομάς.

Πάντως, ο ΟΦΗ έψαξε το γκολ της τιμής. Στο 85' και σε γέμισμα στην περιοχή, ο Πάρσον έκανε κεφαλιά... αμυντικού από κοντά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το τελικό 3-1. Νέο γέμισμα στην περιοχή, ο Ναμπί πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σακόρ από κοντά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα, με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Ζαχαριάδη να βρίσκει τη Λαμία θριαμβεύτρια και τον κόσμο των γηπεδούχων να αποδοκιμάζει πάρα πολύ έντονα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Κοροβέρσης, Δεληγιαννίδης, Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Κυριακίδης (62' Σακόρ), Μεγιάδο (75' Κουτσιανικούλης), Ναμπί, Φερέιρα, Πάρσον, Βαζ (67' Νέιρα)

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Σκόνδρας (46' Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόγλιο (76' Πίτι), Καραμάνος, Τομάς, Τσούκαλος (56' Επστάιν)

 

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση