ΠΑΣ Λαμία - Λάρισα 2-1: Νίκη παραμονής με ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 08:17 ΠΑΣ Λαμία - Λάρισα 2-1: Νίκη παραμονής με ανατροπή

Μία ακόμη αποφασιστική νίκη σημείωσε η Λαμία και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στη Λάρισα με 2-1.

Δείτε τα γκολ:

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

 Μια Λαμία ουσιαστικότατη, επιβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής με σκορ 2-1 της ΑΕΛ στο ΔΑΚ και έκανε ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Super League.

Η ομάδα μας βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, ήταν όμως ανώτερη, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε -χωρίς ρίσκο- και με δύο γκολ από τους Πίτι, Μπερτόγλιο πήρε ένα ακόμα τρίποντο, συνεχίζοντας την πάρα πολύ καλή της παράδοση κόντρα στους «βυσσινί».

Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Δημούτσος λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Μπλάζιτς να τον αντικαθιστά, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση.

Στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη πλέον οι «κυανόλευκοι», που έπιασαν Παναιτωλικό, Ξάνθη στους 27 βαθμούς και βλέπουν μέχρι και το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ισοφάρισε άμεσα, πήγε στο... νεύρο
Πριν καλά - καλά οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 10' και από ωραία ενέργεια για τον Ντέλετιτς από τον άξονα, τράβηξε πάνω του παίκτες και άνοιξε δεξιά στον Μπέρτο, που από πλάγια δεξιά, πλάσαρε εύκολα τον Μελίσσα και έκανε το 1-0. Η απάντηση ωστόσο ήταν άμεσα για τη Λαμία.

Στο 20' ο Καραμάνος έκανε «μαγικό» τακουνάκι στον Πίτι, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Καρανίκα. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση από τα 11 βήματα και νίκησε τον Κρίστινσον, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα, στο 22' η ομάδα μας πήγε να πιάσει στον ύπνο τους Θεσσαλούς, με τον Μπερτόγλιο να παίρνει τη μπαλα από τον τον Ασούμπρε, όμως το γυριστό που έκανε έξω από την περιοχή, έφυγε ψηλά άουτ.

Το ματς από εκείνο το σημείο και έπειτα πήγε στη δύναμη. Οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν πολύ δυνατά στη διεκδίκηση της μπάλας, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά φάουλ και να μην μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Περισσότερο είχαμε παιχνίδι τακτικής, ενώ οι δύο ομάδες έδιναν την εντύπωση πως δεν θέλουν να ρισκάρουν. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, δεν μπορούσαν όμως να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ Λαμία, είχαμε τελική στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από κακή απομάκρυνση της μπάλας, ο Μπλάζιτς έγινε τελικός αποδέκτης, σούταρε έξω από την περιοχή με φάλτσα, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Έτσι, το 1-1 παρέμεινε στην ανάπαυλα.

«Φλάκο», ανατροπή και... άντε γεια!

Η Λαμία μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να πιέσει ψηλά και να «εκβιάσει» το εύκολο λάθος της ΑΕΛ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διατεθειμένη να ρισκάρει, κυνηγόντας το γκολ με οργανωμένες επιθέσεις. Σε μία τέτοια στο 55', η μπάλα κατέληξε στον Φατιόν για την ΑΕΛ. Αυτός σούταρε συρτά από τον αξόνα, δεν ανησύχησε όμως τον Μελίσσα, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 56' η ομάδα μας έκανε την ανατροπή.

Από πλάγιο άουτ, ο Ασούμπρε έκανε ωραία περιστροφή και με πανέξυπνη μπαλιά στο χώρο δεξιά, έβγαλε τον Μπερτόγλιο σε θέση τετ-α-τετ, που με πλασέ νίκησε τον Κρίστινσον έκανε το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η Λάρισα ήταν αναγκασμένη να πιέσει πλέον, με τους «κυανόλευκους» να παίζουν πιο ελεύθερα και να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 62' η ομάδα μας έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, με τον Καραμάνο να «κλέβει» στο χώρο μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, να πηγαίνει μόνος του εναντίον τριών, να προσπαθεί να ξεφύγει, όμως το σουτ που έκανε βρήκε στο πόδι του Ζίζιτς και ο Κρίστινσον μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντέλετιτς έκανε έξυπνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα. Στο 71' ο Μπερτόγλιο έβαλε μπροστά του τη μπάλα από αριστερά και έπιασε σουτ με πολλά φάλτσα, στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα.

Οι «βυσσινί» δεν έδειχναν να μπορούν να απειλήσουν με τη μπάλα κάτω και το επιχείρησαν από τον αέρα. Στο 74ο λεπτό λοιπόν, ο Μελίσσας κράτησε το 2-1 με τρομερή επέμβαση σε εξ' επαφής κεφαλιά του Σικάφκα ύστερα από γέμισμα του Καρανίκα από αριστερά. Στο 81' ο κινητικός Ασούμπερ είδε εκτός θέσης τον Κρίστινσον και πήγε να τον κρεμάσει με κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα και σε σέντρα από δεξιά, ο Καραμάνος κατέβασε, γύρισε και σούταρε στην περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Κρίστινσον.

Στο 86' ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε με πάσα στον Καραμάνο ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και στον αξονα. Ο Έλληνας επιθετικός του επέστρεψε τη μπάλα και ο «Φλάκο» έπιασε ένα αδύναμο ψηλοκρεμαστό σουτ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κρίστινσον. Στα τελευταία λεπτά, η Λαμία έδωσε χώρο στην ΑΕΛ και αυτή προσπάθησε να απειλήσει. Όμως δεν έβρισκε χώρους. Στο 91' ο Ζίφκοβιτς εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ, ο Ζίζιτς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Μελίσσα μπλόκαρε σταθερά. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος (40' Μπλάζιτς), Ασούμπρε, Πίτι (70' Βασιλαντωνόπουλος), Μπερτόγλιο, Καμαράνος (88' Τσούκαλος)

 

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Καρανίκας (84' Ζίφκοβιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Σεσέροβιτς (60' Μπαργκάν), Νούσιος (66' Σικάφκα), Νούνιτς

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση