ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Έχασε τη νίκη στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 08:14 ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Έχασε τη νίκη στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγγιξε τη νίκη που θα σήμαινε από σήμερα την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ο ΠΑΣ Λαμία απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται μόλις στο 86'.

Η Λαμία προηγήθηκε στο σκορ με εξαιρετική κεφαλιά του Καραμάνου στο 56' με τους Γιαννιώτες να "κλέβουν" στην κυριολεξία την ισοπαλία από μία στημένη φάση.

Το γκολ της Λαμίας:

Το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων:

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

Τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» από σήμερα την υπόθεση της παραμονής, σπατάλησε η Λαμία, η οποία έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΔΑΚ.

Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η ομάδα μας προηγήθηκε με τρομερό γκολ του Καραμάνου στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο τέλος ωστόσο ισοφαρίστηκε και δεν είχε χρόνο να αντιδράσει.

Ακόμα κι έτσι πάντως, οι παίκτες του Μάκη Χάβου διατήρησαν το... μαξιλαράκι των επτά βαθμών από τη 13η θέση και εξακολουθούν να έχουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Δίκαια... 0-0

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες, ελάχιστες ευκαιρίες, κακό ρυθμό και πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή Παπαπέτρου. Η Λαμία επιχείρησε να επιβάλει τον ρυθμό της με την κατοχή της μπάλας, την ώρα που ο ΠΑΣ «φόρτωσε» το μεσοεπιθετικό του κομμάτι για να γίνει απειλητικός.

Τα πρώτα 45 λεπτά πάντως κύλησαν χωρίς πάρα πολλές συγκινήσεις. Στο 13' ο Βάντερσον από αριστερά άφησε πολύ ωραία στον Μπερτόγλιο, αυτός πάτησε τη μπάλα και εξαπέλυσε μια βολίδα, που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση των φιλοξενούμενων, όταν ο Πάντελιτς έκανε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από μακριά, η μπάλα βρήκε στο τοίχος άλλαξε πορεία και έφυγε ελάχιστα κόρνερ.

Από την εκτέλεση του, η μπάλα πέρασε από όλους έφτασε στον Τζημόπουλο, που έκανε το γύρισμα χαμηλά, στέλνοντας την λίγο άουτ. Στο 22ο λεπτό, οι Ηπειρώτες έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Αθανασιάδης σέντραρε από δεξιά, ο Βιδάλ έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Σαράνοβ με εκπληκτική ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, είχαμε παιχνίδι κέντρου, χωρίς πολλά μπροστά από τις δύο εστίες.

Ακόμα κι έτσι, στο 44' η ομάδα μας έφτασε κοντρά στο γκολ. Ο Πίτι έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά από κοντά, ο Μιχαήλ έδιωξε με δυσκολία και εν συνεχεία ο Καρυπίδης βγήκε εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ και τελείωσε η φάση. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Βρήκε το γκολ, αλλά...

Δεν άλλαξαν και πολλά στην επανάληψη. Ίδιος ο ρυθμός στο ματς, χωρίς πολλές φάσεις. Ακόμα κι έτσι πάντως, η Λαμία βρήκε νωρίς το γκολ. Στο 56' ο Βάντερσον σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Καραμάνος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ για το 1-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρισα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην ομάδα μας, που τρία λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο από τον άξονα, ο Μιχαήλ μπλόκαρε σταθερά. Με τον χρόνο να τον πιέζει, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε τις γραμμές του και έπαιξε φουλ επίθεση. Προσπάθησε να βρει τα ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας, όμως οι παίκτες του Μάκη Χάβου αμύνονταν εξαιρετικά και δεν απειλούνταν.

Ένα μακρινό σουτ του Νικολιά στο 71' δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Σαράνοβ, με τη Λαμία να δείχνει ικανή να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 86'. Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Λεό πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τους αμυντικούς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Παπαπέτρου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46' Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος (82' Τομάς), Καραμάνος, Πίτι (69' Μπλάζιτς), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Κάργας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (61' Γιάκος), Μπουκουβάλας, Βιδάλ (60' Αποστολόπουλος), Πάντελιτς, Νικολιάς, Κάστρο, Αθανασιάδης, Μάνος (67' Λέο)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση