Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Ισοπαλία για παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:09 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Ισοπαλία για παραμονή

Ίσως το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, έκανε στην Τρίπολη η Λαμία αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία 0-0 από τον Αστέρα που καιγόταν για τους βαθμούς.

Με αυτό τον πόντο η Λαμία έφθασε τους 30 βαθμούς όσους είχε συγκεντρώσει πέρυσι από 30 αγώνες, όριο που ήταν πέρυσι για την 13η θέση που φέτος οδηγεί στα μπαράζ. Με βάση ακόμη και τα περσινά δεδομένα οι «κυανόλευκοι» χρειάζονται έναν πόντο στα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Απόλλων για να πανηγυρίσουν για 2η χρονιά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αυτό ήταν το 6ο παιχνίδι που οι Λαμιώτες μένουν αήττητοι και συνεχίζουν...

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

Έναν ακόμα πολύ σημαντικό βαθμό, στη μάχη της παραμονής, απέσπασε η Λαμία στην Τρίπολη.

Η ομάδα μας -χωρίς να ανεβάσει στροφές- κράτησε εύκολα τον Αστέρα στο 0-0 μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έφτασε στους 30 βαθμούς και το +8 από την 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ (με παιχνίδι περισσότερο).

Καλή λειτουργία ανασταλτικά οι «κυανόλευκοι», μεσοεπιθετικά ωστόσο τους έλειψε η δημιουργία και απείλησαν ελάχιστα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΣ Λαμία περιμένει την ερχόμενη αγωνιστική τον Πανιώνιο στο ΔΑΚ και έχει την ευκαιρία με νίκη να «καθαρίσει» την παραμονή.

Της έλειψε η δημιουργία...

Μπορεί στόχος της Λαμίας να ήταν το μηδέν στην άμυνα, στα πρώτα λεπτά του ματς ωστόσο, ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα, μόλις στο 2' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν σε σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Καραμάνος σούταρε άουτ.

Ο Αστέρας έβγαζε περισσότερο άγχος στο παιχνίδι του και στο 13' ο Μπλάζιτς πήγε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με μακρινό ξαφνικό σουτ. Η εκτέλεση του Σέρβου ωστόσο δεν ήταν καλή. Σταδιακά οι Αρκάδες ισορρόπησαν το ματς και έφτασαν για πρώτη φορά με προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Σαράνοβ στο 16ο λεπτό, όταν ο Φερνάντεθ έκανε το σουτ, ο Σέρβος γκολκίπερ όμως έδιωξε σε κόρνερ.

Ο τελευταίος δήλωσε «παρών» και στο 26ο λεπτό, όταν ο Κώτσιρας δοκίμασε ένα σουτ από δεξιά και πάλι έξω από την περιοχή. Ο «Σάρα» ωστόσο εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχαμε κυρίως παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να μην... καίγονται να ρισκάρουν. Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν να μην έχουν φρεσκάδα μεσοεπιθετικά και έτσι δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Αμυντικά ωστόσο ήταν υποδειγματικοί. Έτσι, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και το 0-0 έμεινε στην ανάπαυλα.

Κράτησε εύκολα τον βαθμό

Η εικόνα στην επανάληψη ήταν διαφορετική. Ο Αστέρας ήταν πιο «ζωηρός», έψαξε περισσότερο το γκολ και πίεσε ψηλά. Η Λαμία από την πλευρά της δεν είχε λόγο να βγει μπροστά, έδωσε χώρους στους γηπεδούχους και αμύνθηκε σωστά. Στο 48' οι Αρκάδες έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν σε σέντρα του Καλτσά από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και προ του αφύλακτου Μουνάφο στο δεύτερο δοκάρι, ο Καραμάνος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα μας παρέμεινε ακίνδυνη μπροστά από τη μεσαία γραμμή και έπρεπε να φτάσουμε στο 63ο λεπτό για να την δούμε να δημιουργεί κάτι. Από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα του Μπερτόγλιο, ο Μουνάφο δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Καραμάνο που σούταρε με τη μία από το ύψος της περιοχής. Ο Αθανασιάδης όμως μπλόκαρε σταθερά.

Όσο η ώρα περνούσε, ο Αστέρας ανέβαζε ακόμα περισσότερο την πίεση του. Στο 71' σε σέντρα του Άνχελ, ο Ιγκλέσιας κινήθηκε ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας, αλλά δεν έπιασε καλή κεφαλιά και αυτή έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα και σε εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη με γέμισμα από αριστερά, ο Αραβίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε αδύναμη κεφαλιά και ο Σαράνοβ δεν είχε πρόβλημα να πέσει και να μπλοκάρει.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι έβγαλαν άγχος, είχαν ωστόσο δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 92' ο Τσιλιανίδης γέμισε και πάλι σε χτύπημα φάουλ, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Βαλιέντε με το κεφάλι την έστειλε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα και σε σέντρα του Καλτσά από δεξιά, ο Αραβίδης έβαλε το στήθος και ο Σαράνοβ έπεσε στα πόδια του Ιγκλέσιας που ερχόταν σαν τρέιλερ και μάζεψε τη μπάλα. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (29' Άνχελ), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς, Μαρκ Φερνάντεθ (54' Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Μανιάς (46' Αραβίδης)

 

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς (89' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Τομάς (71' Επστάιν), Καραμάνος, Μπερτόγλιο (85' Πίτι), Μπαράλες

 

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση