ΠΑΣ Λαμία - Πανιώνιος 1- 0: Νίκη παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 09:15 ΠΑΣ Λαμία - Πανιώνιος 1- 0: Νίκη παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την 8η φετινή της νίκη σε βάρος του Πανιωνίου ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε τους 33 βαθμούς και απολαμβάνει τη συνέχεια από την 7η θέση.

Το «χρυσό γκολ» στο 6’ από τον Καραμάνο.

Δείτε τη φάση:

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα, η Λαμία έπαιξε όσο χρειάστηκε απόψε στο ΔΑΚ κόντρα στον Πανιώνιο και επικράτησε 1-0.

Το παιχνίδι είχε από όλα! Το γρήγορο γκολ του Καραμάνου, τον Σαράνοβ να αποκρούει πέναλτι του Ντουρμισάι, τον Μπερτόγλιο να έχει δοκάρι και… πολλά νεύρα από τους φιλοξενούμενους.

Σε κάθε περίπτωση, με το σημερινό τρίποντο, ο ΠΑΣ Λαμία «σφιχταγκαλιάζει» την παραμονή στη Super League και παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Πάει δε, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον ιστορικό πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

Ήταν… απόλυτη!

Ο Πανιώνιος μπήκε στο ΔΑΚ πολύ ορεξάτος και έπιασε στον… ύπνο τη Λαμία, αναγκάζοντας την στα πρώτα λεπτά σε πολλά λάθη στο κέντρο. Μάλιστα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μπουμάλ έβγαλε τον Μανθάτη στην κόντρα από αριστερά, αυτός γύρισε ωραία στον επερχόμενο Ντουρμισάι, όμως ο Αντέτζο με αυτοθυσία μπήκε μπροστά του και δεν τον άφησε να πλασάρει σε κενή εστία. Η ομάδα μας ωστόσο δεν άργησε να βρει τα πατήματα της.

Ευτύχησε στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα στο 6′, ο Μπλάζιτς έκανε μπαλιά – τρύπα στον Επστάιν, αυτός βγήκε από αριστερά πίσω από την άμυνα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή και -με τον Μάλερμπ εξουδετερωμένο- ο Καραμάνος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην ομάδα μας και «μπλόκαρε» τους φιλοξενούμενους. Ουσιαστικά, από το σημείο εκείνο και έπειτα, μέχρι την ανάπαυλα, μόνο η Λαμία έδειχνε διάθεση να παίξει μπάλα.

Στο 12′ και από φάουλ του Μπερτόγλιο και απομάκρυνση της μπάλας, ο Μπλάζιτς κατέβασε με το στήθος και σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μάλερμπ να διώχνει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του και πάλι ο Σέρβος σούταρε, αυτή τη φορά όμως η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε ψηλά άουτ. Οι «κυανόλευκοι» είχαν πάρει τη μάχη του κέντρου, είχαν την κατοχή και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι.

Στο 27′ και μετά από κόρνερ από αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Μπλάζιτς έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από τον άξονα, η προσπάθεια του όμως έφυγε πολύ άουτ. Το ματς μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο μπορεί να μην είχε φάσεις, όμως ο ΠΑΣ Λαμία ήταν εκείνος που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο ματς. Μόνο στα τελευταία λεπτά ανέβασαν την απόδοση τους οι «κυανέρυθροι».

Στο 38′ γύρισαν τη μπάλα στο μισό της Λαμίας, ο Ντουρμισάι έπαιξε το «1-2» με τον Μασούρα, αυτός έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση με πολλά φάλτσα, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντουρμισάι κέρδισε πέναλτι, σε μονομαχία με τον Καρυπίδη στην περιοχή. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες της ομάδας μας αντέδρασαν έντονα, ωστόσο ακόμα πιο έντονες ήταν οι αντιδράσεις στο 41ο λεπτό, όταν ο Σαράνοβ με τα πόδια «νίκησε» από τα έντεκα βήματα τον επιθετικό του Πανιωνίου και κράτησε το 1-0.

Αυτό έμεινε μέχρι την ανάπαυλα, αφού από εκεί και πέρα δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο μέχρι το σφύριγμα του ημιχρόνου.

Άνοιξε το ματς, αλλά κράτησε

Η εικόνα στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Πανιώνιος ήταν αναγκασμένη να πάρει ρίσκα και να βγει μπροστά. Στον αντίποδα, η Λαμία έδειχνε αποσυντονισμένη μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και δεν κρατούσε μπάλα. Είχε πάντως την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, στο 58′, όταν μετά από φάση διαρκειάς από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε από διώξιμο στον Μπερτόγλιο που σούταρε με τη μία έξω από την περιοχή, όμως έφυγε ψηλά άουτ.

Σε κάθε περίπτωση, ο «Ιστορικός» απείλησε στο δεύτερο μισό. Στο 62′ ο Ντομίνγκες έκανε ωραίο γέμισμα από δεξιά, ο Ντουρμισάι έκανε με τη μία το γυριστό, έστειλε όμως λίγο άουτ τη μπάλα. Οι «κυανέρυθροι» είχαν ανέβει και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τρύπες. Αυτό βέβαια τους έκανε ευάλωτους αμυντικά και στο 76ο λεπτό παραλίγο ο ΠΑΣ Λαμία να το εκμεταλλευτεί. Ο Μπανανά έκανε τραγικό λάθος στο κέντρο, ο Μπερτόγλιο «έκλεψε» πανέξυπνα και βγήκε στην κόντρα, προ του Μαλέρμπ όμως πλάσαρε και είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο «Φλάκο» βρήκε χώρο και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά, η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το άγχος των φιλοξενούμενων και έγινε πολύ απειλητική. Στο 81′ σε χτύπημα κόρνερ του Μπερτόγλιο από δεξιά, ο Μπαράλες βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής, έκανε την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Μάλερμπ του είπε «όχι».

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πίτι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, άλλαξε ελάχιστα πορεία και έφυγε λίγο κόρνερ. Ο Ισπανός που μπήκε στα τελευταία λεπτά και άλλαξε εντελώς την εικόνα των «κυανολεύκων», τρία λεπτά αργότερα έπιασε στον… ύπνο τον Πανιώνιο, έφυγε στην κόντρα, πήγε να «κρεμάσει» από μακριά τον Μαλέρμπ, ο τελευταίος όμως με τα ακροδάχτυλα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων ένα λεπτό αργότερα έβγαλε και το δυνατό σουτ του Τομάς μέσα από την περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά το ΔΑΚ σηκώθηκε στο πόδι για να εμψυχώσει τους παίκτες του Μάκη Χάβου, οι οποίοι ωστόσο τα χρειάστηκαν στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, στο 92′ και σε κόρνερ από δεξιά, ο Μπανανά έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαράνοβ βρήκε δύσκολα με τα χέρια τη μπάλα, αυτή κατέληξε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε πάντως μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και ο ΠΑΣ Λαμία πανηγύρισε το πολύτιμο τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (83′ Πίτι), Επστάιν (65′ Τομάς), Μπαράλες

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Μασούρας, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Μανθάτης (62′ Σιντί Αλί), Μπουμάλ, Τσιλούλης (76′ Άρτσε), Ντουρμισάι

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση