ΑΕΚ-ΠΑΣ Λαμία 2-0: Πήρε σκορ πρόκρισης στο 90’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 08:06 ΑΕΚ-ΠΑΣ Λαμία 2-0: Πήρε σκορ πρόκρισης στο 90’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 90 λεπτά η Λαμία κρατούσε σκορ που θα μπορούσε να της δίνει ελπίδες να αποκλείσει έναν ακόμη μεγάλο αντίπαλο σαν την ΑΕΚ. Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν σε ένα ασφαλές σκορ όπως είναι το 2-0 το οποίο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο.

Τεράστια ευκαιρία του Αντέτζο στο 94’ να μειώσει στο γκολ και να «παγώσει» το ΟΑΚΑ

Δείτε τα γκολ:

Δείτε την περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle

Παρότι για μία ώρα είχε βγάλει το… διακόπτη της ΑΕΚ, η Λαμία ηττήθηκε απόψε στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου.

Η ομάδα μας στάθηκε εξαιρετικά στο Ολυμπιακό Στάδιο για περισσότερα από 60′ στο ματς. Ωστόσο, η ποιότητα των γηπεδούχων ήταν αυτή που τους έδωσε το γκολ και «ξεκλείδωσε» την άριστα στημένη άμυνα των «κυανολεύκων». Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Το βρήκαν στις καθυστερήσεις και πλέον με ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, οι παίκτες του Μάκη Χάβου καλούνται να τις εξαντλήσουν στη ρεβάνς του ΔΑΚ.

Ηρωική η παρουσία περίπου 250 φίλων της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, που δεν σταμάτησε λεπτό να εμψυχώνουν τους ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου.

Το πήγε εκεί που ήθελε

Προφανώς, στόχος της Λαμίας ήταν να κρατήσει το μηδέν. Αυτό φάνηκε και εντός αγωνιστικού χώρου, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να παίζουν με διπλή ζώνη άμυνας, προκειμένου να αποσυντονίσουν την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπορούσαν να βρουν χώρους. Η πρώτη τους άξια αναφοράς φάση στο ματς ήταν στο 4′, όταν σε κόρνερ από αριστερά με πάσα, ο Γκάλο σέντραρε, ο Τσότσις έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, όμως ο Πλιάτσικας έβαλε τελευταία στιγμή την προβολή και έδιωξε σε νέο κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα και σε ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Λιβάγια άλλαξε πλευρά στα δεξιά για τον Γκάλο, που σούταρε στην κίνηση εκτός περιοχής, όμως το τελείωμα του ήταν κάκιστο και η μπάλα έφυγε… πλάγιο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν εντοπίσει την «αδυναμία» της ομάδας μας στη δεξιά της πλευρά, εκεί που από ανάγκη έπαιζε ο Πλιάτσικας και προσπαθούσαν να κάνουν από εκεί παιχνίδι. Σε μια φάση από την απέναντι πλευρά ωστόσο, στο 13′ ο Πόνσε πήρε τη βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή, έβαλε στην πλάτη τον Αντέτζο και προσπάθησε να κάνει κάτι μεταξύ γυρίσματος και σουτ, όμως μπλόκαρε εύκολα ο Μελίσσας.

Το πρώτο 20λεπτο συμπληρώθηκε με την «Ένωση» να είναι μεν ανώτερη, να προσπαθεί να βρεί διόδους, τον ΠΑΣ Λαμία ωστόσο να αμύνεται σωστά και να κρατάει με σχετική ευκολία το 0-0. Σε αυτό συνέβαλε πάρα πολύ και ο Τάσος Καραμάνος, που κράτησε πολύ μπάλα, την «κουβάλησε» και έβγαλε την ομάδα μπροστά, δίνοτας πολύτιμες ανάσες στην άμυνα. Βέβαια, όλοι οι «κυανόλευκοι» ήταν άριστα στημένοι στο χορτάει και δεν άφηναν την ΑΕΚ να βρει ρυθμό.

Έπρεπε να φτάσουν στο 30ο λεπτό για να δούμε μια ουσιαστική τελική από τους γηπεδούχους. Ο Πόνσε βρήκε μια… τρύπα μακριά εκτός από την περιοχή, σούταρε όμως ήταν αδύναμη η προσπάθεια του με αποτέλεσμα ο Μελίσσας να μπλοκάρει εύκολα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος έκανε μια σκαφτή μπαλιά, οι αμυντικοί της Λαμίας… χάθηκαν, ο Μπακάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως έκανε κάκιστο τελείωμα και ο Μελίσσας μάζεψε. Μια σέντρα – σουτ του Μάνταλου στο 37′ από δεξιά πήρε… φάλτσα, η μπάλα απέκτησε περίεργη τροχιά και βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν νευρικότητα, την οποία οι Φθιωτοί εκμεταλλεύτηκαν. Μάλιστα, στο 41′ έφτιαξαν και αυτοί την πρώτη τους φάση. Σε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα από αριστερά, ο Χουλτ έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, ο Δημούτσος από δεξιά βρήκε χώρο, πάτησε περιοχή και σούταρε, όμως ο Μπάρκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Όσο μπόρεσε άντεξε

Με τη Λαμία να την έχει μπλοκάρει σε όλα τα επίπεδα στο πρώτο μισό, η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να μπει φουριόζα στην επανάληψη και το έκανε. Έδωσε γρήγορο ρυθμό στο ματς, επιχειρόντας να… αποσυναντονίσει τους παίκτες του Μακη Χάβου. Μάλιστα στο 47′ χρειάστηκε η φοβερή επέμβαση του Μελίσσα στην κεφαλιά του Λιβάγια μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα από δεξιά, για να αποακρυνθεί ο κίνδυνος. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κρίστισιτς προσπάθησε από μακριά να αιφνιδιάσει, το σουτ του όμως πήρε πολύ ύψος και έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 59′ ο Μάνταλος έκανε ψιλοκρεμαστή πάσα από αριστερά, ο Πλιάτσικας έχασε τον Κλωναρίδη που επέλεξε να κάνει κεφαλιά και ο Μελίσσας μπλόκαρε εύκολα. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι «κυανόλευκοι» εξακολουθούσαν να έχουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας όμως, έκανε την εμφάνιση της η κούραση. Στο 61′ λοιπόν, η «Ένωση» έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Πόνσε να βγαίνει μόνος του με τον Μελίσσα σε μπαλιά από πίσω, πλάσαρε, όμως ο Καρυπίδης με αυτοθυσία έβαλε το πόδι βρήκε τη μπάλα και την έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ήρθε τελικά το 1-0. Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από αριστερά, ο Μάνταλος σέντραρε και ο Πόνσε με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής νίκησε τον Μελίσσα και άνοιξε το σκορ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «κιτρινόμαυρους» που πλέον είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 70′ μάλιστα σπατάλησαν κι άλλη ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Βάντερσον να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ μετά από διεκδίκηση της μπαλας του Λιβάγια με τον Καρυπίδη και ενώ ο Μελίσσας είχε βγει. Οι Φθιωτοί στο σημείο εκείνο έδειχναν να μην έχουν καθόλου ψυχραιμία στο παιχνίδι τους.

Στο 75ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μία ακόμα ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μπογέ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και την ασυνεννοησία των αμυντικών, πλάσαρε από την περιοχή, η μπαλα όμως έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Χάβος έδωσε πιο επιθετικό… αέρα στη Λαμία, με σκοπό να ρισκάρει για να βρει το γκολ. Στο 86′ λοιπόν, λίγο έλειψε να το βρει, με τον Επστάιν να κάνει πανέξυπνο κοντρά και κάθετη από τον άξονα στον Καραμάνο που βγήκε φάτσα με τον Μπάρκα, αυτός έπεσε στα πόδια του ωστόσο και με διπλή προσπάθεια μάζεψε. Ένα λεπτό αργότερα και σε κόρνερ για τους γηπεδούχους από αριστερά, ο Μελίσσας έδιωξε με δυσκολία μια κεφαλιά που έγινε στο πρώτο δοκάρι.

Ο τραυματισμός του Μελίσσα έδωσε επιπλέον χρόνο έξι λεπτά, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΣ Λαμία ανέβηκε μήπως βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αντ’ αυτού δημιουργήθηκαν χώροι πίσω και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 90′ ο Αντέτζο έκανε λάθος γύρισμα, ο Μπογέ βγήκε στην κόντρα και άνοιξε τη μπάλα για να αποφύγει τον Μελίσσα, όμως έπεσαν πάνω του τα στόπερ και τον μπλόκαραν. Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε η… ταφόπλακα στις οποίες ελπίδες. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν αποδιοργανωμένη την άμυνα της ομάδας μας, ο Κλωναρίδης από δεξιά γύρισε συρτά για τον Κρίστισιτς και αυτός με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Σε κάθε περίπτωση, οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να ξανά μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της «Ένωσης», ο Αντέτζο έπιασε γυριστό σουτ στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπάρκας εντυπωσιακά έβγαλε σε κόρνερ. Αυτό το γκολ πιθανόν θα τα άλλαζε όλα ενόψει της ρεβάνς του ΔΑΚ, που πλέον με το αποψινό 2-0 αφήνει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στην ομάδα μας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γκάλο (46′ Κλωναρίδης), Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (93′ Άλεφ), Μάνταλος, Λιβάγια (74′ Μπογέ), Πόνσε

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς (69′ Πίτι), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77′ Μπερτόγλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56′ Επστάιν)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση