ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Δίκαια ξανά στον τελικό οι «κιτρινόμαυροι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 20:03 ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Δίκαια ξανά στον τελικό οι «κιτρινόμαυροι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κύπελλο ήτανε και πάει…

Σαφώς καλύτερη και το σπουδαιότερο, πολύ πιο χαλαρή η ΑΕΚ, έπαιξε όπως ήθελε με τον αέρα του 0-2 του πρώτου αγώνα και εύκολα πήρε την πρόκριση σε βάρος της Λαμίας με το χορταστικό 0-4 (0-6 στο σύνολο σε βάρος των Λαμιωτών).

Όταν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου όλα σου πάνε καλά και ας ξεκίνησε η ΑΕΚ με δύο δοκάρια, τα οποία ανταπέδωσαν στη συνέχεια για τη Λαμία, οι «άτυχοι» Μπερτόγλιο και Πίτι.

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού:

0-1:

0-2:

0-3:

0-4:

Η περιγραφή του αγώνα από το LamiaOle:

Μια από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις, στο πιο ακατάλληλο σημείο έκανε την Μεγάλη Πέμπτη η Λαμία.

Δεν προσέγγισε όπως θα έπρεπε το δεύτερο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ, έβγαλε ανεξήγητο άγχος και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από τους πολύ ουσιαστικούς παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ. Σε συνδυασμό με το 2-0 του ΟΑΚΑ λοιπόν, το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου «έσβησε».

Άρχισε να αποχωρεί από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ο κόσμος από το γήπεδο, φανερά ξενερωμένος…

Την ατυχία μου…

Η Λαμία ήταν αναγκασμένη να πιέσει για να βρει γκολ και μπήκε με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι. Στο 10′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Σκόνδρας βρήκε ελάχιστο χώρο ανάμεσα σε δύο, έκανε ένα σουτ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Δύο λεπτά αργότερα και από κακό διώξιμο των αμυντικών της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπερτόγλιο που σούταρε συρτά εκτός περιοχής, στέλνοντας άουτ τη μπάλα.

Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι και δεν απειλούνταν. Στο 23′ ο Μπερτόγλιο κουβάλησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως ο Μπάρκας δεν ανησύχησε, έπεσε και μπλόκαρε. Στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα η «Ένωση» άγγιξε το γκολ. Ο Σιμόες έκανε βαθιά μπαλιά από δεξιά, ο Πόνσε πήρε τα βήματα, νίκησε τον Πλιάτσικα στον αέρα και με το κεφάλι «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Λιβάγια σούταρε άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 28′ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, όταν Λιβάγια και Μπακασέτας συνδυάστηκαν έξω από την περιοχή, ο δεύτερος έβγαλε τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, με τον Μάνταλο να σημαδεύει το δοκάρι του Κατσίκα φάτσα με το τέρμα. Ο Ρόμανιτς στο 29′ προσπάθησε να απαντήσει, όμως το μακρινό του σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χούλτ από τα αριστερα έκανε πολλά μέτρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Κατσίκα να έχει κλείσει το χώρο και να τον νικάει από θέση τετ-α-τετ.

Στο 33ο λεπτό, η ομάδα μας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της να σκοράρει. Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ από τον άξονα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο, αναπήδησε και απομακρύνθηκε. Ωστόσο, στο 36′ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας, οι αμυντικοί έπεσαν πάνω στον Λιβάγια, αυτός επιχείρησε ένα σουτ πήρε ύψος και περίεργη τροχιά, ο Κατσίκας την έβγαλε με τη βοήθεια του δοκαρίου, αλλά ο επερχόμενος Πόνσε την έστειλε από κοντά στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στην ΑΕΚ, που από εκεί και πέρα κυριάρχησε. Στο 37′ ο Μπακασέτας έκανε ένα έξυπνο συρτό σουτ, όμως ο Κατσίκας μάζεψε. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ότι ήθελαν σε εκείνο το διάστημα στον αγωνιστικό χώρο και στο 41′ βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Οικονόμου ήταν εκτεθειμένος, όμως ο Αντέτζο βρήκε πρώτος τη μπάλα και την έσπρωξε στον παίκτη της ΑΕΚ. Αυτός σκόραρε και παρότι αρχικά το γκολ δεν μέτρησε, εν τέλει ο κ. Τζήλος έδειξε σέντρα θεωρόντας πως ο παίκτης της ομάδας μας ήθελε να παίξει τη μπάλα.

Στο 44′ η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, ο Μπακάκης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Κατσίκα, ενώ ένα λεπτό αργότερ και σε κόρνερ του Μπερτόγλιο από δεξιά, ο Αντέτζο πήδηξε πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, έστειλε όμως τη μπάλα λίγο άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο «Δικέφαλος» βρήκε και τρίτο γκολ, όταν σε γέμισμα μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μάνταλος από αριστερά βγήκε μόνος του με τον Κατσίκα και πλάσαρε εύστοχα. Ωστόσο, ο κ. Τζήλος θεώρησε πως ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έριξε τον Ρόμανιτς στο έδαφος και τον χρέωσε με επιθετικό φάουλ. Πράγμα που ωστόσο δεν φάνηκε να ισχύει από το τηλεοπτικό ριπλέι. Έτσι, το 2-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Δεν βγήκε ποτέ στο γήπεδο…

Αν το πρώτο μέρος ήταν καταστροφικό για τη Λαμία, το δεύτερο ήταν η απόλυτη ξενέρα… Η ομάδα μας ήταν σαν να μην βγήκε στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να επικρατεί κατά κράτος. Στο 51′ και σε κόρνερ του Μπακασέτα από δεξιά, ο Σβάρνας ξεμαρκαρίστηκε και πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε λίγο αουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0. Ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή μετά από ατομική ενέργεια, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Σκόνδρα και κατέληξε στα δίχτυα του Κατσίκα.

Σαν να μην έφτανε η παγωμάρα, ήρθε και το 4-0 στο 66ο λεπτό. Ο Χουλτ έβγαλε τους φιλοξενούμενους στην κόντρα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα για τον Λιβάγια, όμως ο Βάντερσον που προσπάθησε να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Στο σημείο εκείνο, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί από το γήπεδο…

Ουσιαστικά, όλα είχαν τελειώσει με τα τελευταία λεπτά να έχουν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 75′ ο Λιβάγια με το κεφάλι έστειλε άουτ τη μπάλα μετά από σέντρα του Γιούση, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κατσίκας του είπε «όχι» σε σουτ που επιχείρησε. Και πάλι ο νεαρός γκολκίπερ της Λαμίας στο 80′ κράτησε το 4-0 σε προσπάθεια του Μπογέ. Η ομάδα μας θα μπορούσε να μειώσει στο 83ο λεπτό, όταν σε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Πίτι πήρε τη μπάλα στην απέναντι πλευρά και «τράνταξε» το δοκάρι. Σε κάθε περίπτωση, το 4-0 έμεινε και ο ΠΑΣ Λαμία αποχαιρέτησε με βαριά ήττα το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος), Ρόμανιτς (58′ Πίτι), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (76′ Μπότος), Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Πόνσε (59′ Μπογέ)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση