Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάθρο με ρεκόρ για το Λαμιώτη Αναγνώστου στο Σαμορίν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 08:02 Βάθρο με ρεκόρ για το Λαμιώτη Αναγνώστου στο Σαμορίν

Φουλ οι μηχανές για το "σούπερ - Μάριο" ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος…

Πανέτοιμος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων έδειξε ο Λαμιώτης Έλληνας πρωταθλητής της Αναγέννησης Λαμίας, Μάριος Αναγνώστου τρέχοντας στα 5.000 μέτρα του Διεθνούς meeting στίβου στο Σαμορίν της Σλοβακίας.

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα έτρεξε την απόσταση σε 14:35.97, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή στην Ελλάδα, βελτιώνοντας και το ατομικό του ρεκόρ που είχε από πέρυσι (14:38.14).

Ο προγραμματισμός περιελάμβανε το συγκεκριμένο meeting, για την καλύτερη αγωνιστική και προπονητική προετοιμασία του νεαρού αθλητή, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 που θα γίνει 11 με 14 Ιουλίου στην πόλη Γκέβλε (Govle) της Σουηδίας, όπου ο Μάριος θα τρέξει στα 10.000 μέτρα. Σε αυτή την απόσταση τον περασμένο Απρίλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ανδρών αν και μόλις 20 χρονών, ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας, Μάριος Αναγνώστου, κατέκτησε την 3η θέση σε έναν αλησμόνητο αγώνα που οι τρεις πρώτες θέσεις κρίθηκαν στο δευτερόλεπτο. Το 30:10.09 όμως που έκανε του έδωσε έτσι κι αλλιώς το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό όπου θα εκπροσωπήσει για άλλη μία φορά τα Ελληνικά χρώματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους αγώνες του Σαμορίν, πήρε μέρος και η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2018, στα 400 μέτρα Μαρία Μπελημπασάκη, η οποία με χρόνο 51.96 κατέλαβε την πρώτη θέση και έδειξε κι εκείνη πανέτοιμη να πιάσει το 51.80 που δίνει την πρόκριση για το Παγκόσμιο στη Ντόχα.

Τέλος στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπ. που έκανε μια σχετικά χαλαρή κούρσα στον προκριματικό και με 13.48 (-1,3) προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όπου, όμως, χτύπησε το εμπόδιο έχασε τον ρυθμό της και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα της.