Ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας τρέχει στην Ευρώπη!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 08:28 Ο Λαμιώτης Γρηγόρης Τσαλαφούτας τρέχει στην Ευρώπη!

Στο Pamporovo της Βουλγαρίας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2019 ο αθλητής ορεινής ποδηλασίας κατάβασης (Downhill & Enduro) Γρηγόρης Τσαλαφούτας από τη Δίβρη Λαμίας για να συμμετάσχει στον διεθνή #4 ο αγώνα του iXS Downhill Cup, που ανήκει στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας .

Ο Γρηγόρης έλαβε μέρος στον πρώτο του Ευρωπαϊκό αγώνα και μάλιστα έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα! Η πίστα ήταν αρκετά απαιτητική καθώς είχε ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια, απότομες κλίσεις, άλματα, ρίζες, βράχια και πετάλι.. η βροχή και η λάσπη έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το επίπεδο της πίστας και δυσκόλεψε τους αθλητές καθώς όλα τα σημεία της γλιστρούσαν αρκετά και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή. Έπειτα από τις προπονήσεις της Παρασκευής ο Γρηγόρης καθώς είναι ένας ιδιαίτερα τεχνικός αναβάτης άρχισε να ξεκλειδώσει την πίστα και να ανεβάζει ρυθμό αφήνοντας άφωνους συναθλητές και θεατές με τα τρελά του περάσματα και το "παλιακό" ποδήλατο που αγωνίζονταν καθώς ήταν ένα 26αρι του 2012, ίσως το μοναδικό 26αρι που αγωνίζονταν, καθώς η μικρή διάσταση των τροχών και το φάρδος του ελαστικού δυσκολεύουν σε περάσματα με βράχους και ρίζες και θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να αναπτύξεις ταχύτητα. Ο Γρηγόρης όμως δεν μάσησε και με το σλόγκαν «26 is not dead» αποδεικνύει ότι στο ποδήλατο μεγαλύτερη σημασία έχει ο αναβάτης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αθλητής μας δεν είχε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία καθώς η τελευταία φορά που
προπονήθηκε σοβαρά στο downhill ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Σάββατο στα προκριματικά παρά την έντονη βροχόπτωση κατάφερε να κερδίσει την 4η θέση στην κατηγορία του (Elite pro men) ενώ την Κυριακή στον τελικό παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό καθώς συμμετείχαν αθλητές από πολλές χώρες την Ευρώπης κέρδισε την 8η θέση και κατόρθωσε να κατεβάσει τον χρόνο του 22"!!!

Το 2016 ο αθλητής μας είχε καταφέρει να κερδίσει επάξια τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος και φίλοι και συναθλητές του που παραβρέθηκαν στην απονομή του είχαν ζητήσει με πανό να τον δούνε να τρέχει στην Ευρώπη! Και να που ήρθε αυτή η στιγμή και ο Γρηγόρης μας έκανε όλους περήφανους!


Απονομή Πανελληνίου Κυπέλλου downhill 2016. Στο πανό αναγράφεται «Γρηγόρη ζούμε Ευρώπη να σε δούμε»


Στο δρόμο για τον αγώνα στη Βουλγαρία

Φωτογραφίες από τον αγώνα του iXS Downhill Cup στο Pamporovo


Ελληνική αποστολή σ τον αγώνα του iXS Downhill Cup στο Pamporovo

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά Γρηγόρη!!! (Keep riding!)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση