ΠΑΣ Λαμία: Ο νέος, ο παλιός και ο παλιότερος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 08:47 ΠΑΣ Λαμία: Ο νέος, ο παλιός και ο παλιότερος

Τρεις παίκτες του ΠΑΣ Λαμία, σημείωσαν τα δικά τους ρεκόρ στην κατηγορία και μάλιστα οι δύο απέναντι στην παλιά τους ομάδα τον Παναθηναϊκό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από τον πιο… νέο ο Λάζαρ Ρόμανιτς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Λαμίας, που σκοράρει στη Super League, σε ηλικία 21 ετών, 5 μηνών και δύο ημερών. Ξεπέρασε έτσι τον Βάντερσον, που ήταν δύο χρόνια και δύο μήνες μεγαλύτερος. Ο Ρόμανιτς είναι ο 17ος σκόρερ στην ιστορία της  Λαμίας στην κατηγορία. Μεταξύ των 17 υπάρχουν τέσσερις Έλληνες.

Ο Ρόμανιτς παράλληλα πέτυχε και το πρώτο χρονικά γκολ της σεζόν.

Ο Μάρκος Βελλίδης έπαιξε εναντίον του Παναθηναϊκού το 300οπαιχνίδι της καριέρας του σε όλα τα πρωταθλήματα. Από τους «πράσινους» έφυγε το 2006 δανεικός για το Κορωπί και δεν γύρισε ποτέ. Έχει 189 αγώνες στη Super League, 62 στην Β’ Εθνική και 49 στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα τις περισσότερες φορές στην καριέρα του, 14 στο πρωτάθλημα και 16 συνολικά, έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε μετά από 6,5 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έπαιξε στη Super League, σε ηλικία 38 ετών, 6 μηνών και 18 ημερών, απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε τον Παναθηναϊκό.

Είναι ο γηραιότερος Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται, μετά τον Μάιο του 2004, όταν σταμάτησε ο Νίκος Νιόπλιας.

Οι μεγαλύτεροι από αυτόν που έχουν παίξει στη Σούπερ Λίγκα είναι οι Αντώνης Νικοπολίδης (40 ετών, 3 μηνών και 2 ημερών) και Ανρί Καμαρά (38 ετών, 7 μηνών και 26 ημερών), ενώ τον ακολουθεί ο Αριέλ Ιμπαγάσα (38 ετών, 4 μηνών και 18 ημερών).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση