Τρεις Λαμιώτες αθλητές τερμάτισαν επιτυχώς στον πιο γνωστό ποδηλατικό αγώνα στο Παρίσι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 07:50 Τρεις Λαμιώτες αθλητές τερμάτισαν επιτυχώς στον πιο γνωστό ποδηλατικό αγώνα στο Παρίσι

Τρεις αθλητές από τη Λαμία συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς στον αρχαιότερο και πιο γνωστό ποδηλατικό αγώνα μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, το γνωστό παγκοσμίως  Paris – Brest – Paris, καλύπτοντας συνολικά την απόσταση των 1.219 χιλιομέτρων!!!

Συγκεκριμένα ο αγώνας ξεκίνησε στις 18/8/2019 και οι συμμετέχοντες έπρεπε να καλύψουν την συνολική απόσταση των 1.219 χιλιομέτρων και των 12,000 υψομετρικών σε λιγότερο από 90 ώρες.

Οι τρεις αθλητές από τη Λαμία είναι ο Παραγάλας Γεώργιος, καθηγητής πληροφορικής, ο Ποντίκης Κωνσταντίνος, τραπεζικός και ο Σβεντζούρης Ηλίας, επιχειρηματίας, οι οποίοι και εκπροσώπησαν την πόλη μας ανάμεσα σε συνολικά 7.000 περίπου ποδηλάτες από όλο τον κόσμο.

Και οι τρεις ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον ποδηλατικό άθλο τερματίζοντας στην περιοχή Rambouillet στα περίχωρα του Παρισιού σε λιγότερες από 84 ώρες!!!

Λίγα λόγια για τον αγώνα:

Το Paris-Brest-Paris (PBP) είναι ένας ποδηλατικός αγώνας 1200 περίπου χιλιομέτρων που έγινε για πρώτη φορά το 1891 και διεξάγεται κάθε τέσσερα (4) χρόνια όπου για  τους ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων θεωρείται η ολυμπιάδα του αγωνίσματος.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του PBP πραγματοποιήθηκε στις 18-22 Αυγούστου 2019.

Ο στόχος είναι να γίνει μέσα σε 90 ώρες, αλλά χωρίς ανταγωνισμό. Το PBP διοργανώνεται από το Audax Club Parisien

Όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, δίνεται έμφαση στην αυτάρκεια.

Οι αναβάτες αγοράζουν προμήθειες οπουδήποτε κατά μήκος της πορείας, αλλά η υποστήριξη από μηχανοκίνητα οχήματα απαγορεύεται εκτός από τα σημεία ελέγχου.

Υπάρχει ένα όριο 90 ωρών και το ρολόι τρέχει συνεχώς. Πολλοί αναβάτες κοιμούνται όσο το δυνατόν λιγότερο, μερικές φορές να πιάνουν λίγα λεπτά δίπλα στο δρόμο πριν συνεχίσουν.

Οι αθλητές προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο αγώνα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν εντός του ιδίου ημερολογιακού έτους με το PBP μια σειρά αγώνων, brevet όπως ονομάζονται, ώστε να καλύψουντις  αποστάσεις των 200 km, 300 km, 400 km και 600 km.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση