Εκτύπωση αυτής της σελίδας

34ος Δρόμος Ελευθερίας: Ημιμαραθώνιος «Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος» - Δηλώστε συμμετοχή!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 10:46 34ος Δρόμος Ελευθερίας: Ημιμαραθώνιος «Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος» - Δηλώστε συμμετοχή!

Ο Σ. Ε. Γ. Α. Σ, ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την ευγενή στήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Φθιώτιδας και του Συλλόγου Παλαιών Αθλητών Κλασσικού Αθλητισμού, προκηρύσσουν τον 34ο Δρόμο Ελευθερίας «Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος» 1ος Ημιμαραθώνιος, διαπιστωμένη διαδρομή από την IAAF, την  Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

1. Ημερομηνία - τόπος τέλεσης: 24 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00πμ με αφετηρία την άνω Πλατεία των Θερμοπυλών 550μ πριν τον ανδριάντα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες (198ο χιλιόμετρο Αθηνών Λαμίας).

Οι αθλητές-τριες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θερμοπύλες - Αλαμάνα μέσω της Π.Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και θα τερματίσουν στο Γοργοπόταμο, περνώντας τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας - Δαμάστας - Ηράκλειας - Μοσχοχωρίου - Ν. Κρικέλου - Άνω Βαρδατών - Αλεποσπίτων, και τερματισμό μπροστά στην εκκλησία του Γοργοποτάμου.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες διαδρομών αγώνα και μετακίνησης

Αγωνίσματα

Α. Δρόμος επί ανωμάλου εδάφους (άσφαλτος) 21097,50 μ.
Β. Δρόμος 5.000 μ. (ίδια διαδρομή αφετηρία Μοσχοχώρι) για όλες τις ηλικίες
Γ. Δρόμος 1.500 μ. για μαθητές – τριες Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ.

2. Δικαίωμα συμμετοχής.

Α. Διαδρομή 21097,50 ημιμαραθώνιος, στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές–τριες 18 και άνω (γεννημένοι 2001 και μεγαλύτεροι) που ανήκουν στη δύναμη Συλλόγων του Σ. Ε. Γ. Α . Σ, αθλητές Συλλόγων Δρομέων Υγείας, μεμονωμένοι αθλητές – τριες, αθλητές – τριες και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί.
Β. Διαδρομή 5.000μ, ανεξάρτητου ηλικίας με αφετηρία το Μοσχοχώρι - Ν Κρίκελο - Αλεπόσπιτα ΠΕΟ και τερματισμό στο ίδιο χώρο με τα 21097,50.
Γ.  Διαδρομή 1500μ για τους μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ με αφετηρία την πλατεία του Δ. Διαμερίσματος Αλεποσπίτων του Δήμου Λαμίας και τερματισμό στο ίδιο χώρο με το τερματισμό των 21097,50 μ .

Ώρα εκκίνησης για όλους τους αγώνες ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο 11.00πμ.

Οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων και ΑΜΕΑ δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Οι συμμετέχοντες αθλητές στα 21097,50μ θα επιβαρύνονται με το ποσό των 15 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες αθλητές στα 5000μ θα επιβαρύνονται με το ποσό των 10 ευρώ.

Στους συμμετέχοντες στα 21097,50 μ και στα 5000μ θα δοθούν μαζί με τους αριθμούς και μπλουζάκια. Για το λόγω αυτό στο έντυπο της δήλωσης να αναγράφεται και το μέγεθος ( S M L XL…).

Στο παραστατικό κατάθεσης, πρέπει να αναγράφεται απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα καταθέτη, εάν στο καταθετήριο έχετε κάνει ομαδική κατάθεση παρακαλούμε στείλτε μας με e-mail όλα τα ονοματεπώνυμα.

Η δήλωση συμμετοχής για τους αγώνες που έχουν κόστος συμμετοχής, θεωρείται έγκυρη μετά την καταβολή του ποσού συμμετοχής, στο λογαριασμό του ΦΙΛΑΘΛΉΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ και την αποστολή του σχετικού παραστατικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. εντός 3 (τριών) ημερών από την ημερομηνία εγγραφής. Μετά το πέρας των 3 ημερών η εγγραφή σας διαγράφεται και θα πρέπει εκ νέου να επαναλάβετε την διαδικασία.

Όσοι από τους συμμετέχοντες στο 1500μ και ΑΜΕΑ επιθυμούν να πάρουν μπλουζάκι με τη παράσταση της διαδρομής θα επιβαρύνονται με 5 ευρώ.

Τα χρήματα θα κατατίθενται στο λογ/σμο της Εθνικής Τράπεζας.

Δικαιούχος: Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας ( GR3801103960000039629609668 )

Παρακαλούμε να στέλνονται στη συγκεκριμένη Τράπεζα γιατί αν σταλεί από άλλη την παραπάνω Τράπεζα, η προμήθεια τους είναι περίπου 3 ευρώ.

3. Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν έως την Παρασκευή 22.11. 2019 προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των οργανωτών.

Α. Οι δηλώσεις ηλεκτρονικά στις παρακάτω φόρμες εγγραφής, ΕΔΩ και τηλεφωνικά στο 2231039958.
Β. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά ( 17.00 – 19.00 ) στα Γραφεία του Συλλόγου στο στάδιο της ΚΑΜΑΡΙΤΣΑΣ .
Γ. Στο κατάστημα Αθλητικών ειδών (NRG spots) Tο ΔΙΧΤΥ , Χατζοπούλου 1 στη Λαμία καθημερινά ώρες λειτουργίας.

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν την ημέρα του αγώνα.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες προκειμένου να μας διευκολύνουν να στείλουν έγκαιρα τις δηλώσεις συμμετοχής.

Ιατρικός έλεγχος: Οι αθλητές-τριες με ευθύνη τους πρέπει να εξεταστούν από ΙΑΤΡΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να αγωνισθούν χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Οι συμμετέχοντες δρομείς γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά την ικανότητα του να συμμετάσχει. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Ο ΣΕΓΑΣ, Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, Ή άλλου είδους επίπτωση που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/- τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/-ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Οι αθλητές συλλόγων - μελών ΣΕΓΑΣ θα αγωνιστούν προσκομίζοντας το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας θεωρημένο όπως ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με την 24/12/18 κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΣΟΧΗΣ–ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ.

Παράδοση αριθμών: Οι αριθμοί θα παραδοθούν

Στους χώρους εκκίνησης.

Υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων κατά την παράδοση των αριθμών. Δεν θα δοθεί αριθμός αν δεν κατατεθεί από τους αθλητές-τριες του ΣΕΓΑΣ το αθλητικό δελτίο και η κάρτα υγείας και υπεύθυνη δήλωση από τους συμμετέχοντες ανεξάρτητους αθλητές.

1. Τεχνικές οδηγίες: Ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η διαδρομή καλύπτεται εξ ολοκλήρου από άσφαλτο. Ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές δεν υπάρχουν. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Διεθνείς κανονισμούς.
2. Οι σταθμοί τροφοδοσίας στη διαδρομή κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα είναι σύμφωνοι με τους κανονισμούς, και θα συμφωνούν πλήρως με τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων.
3. Οι σταθμοί τροφοδοσίας δεν θα είναι τοποθετημένοι στην γραμμή πορείας των αθλητών.
4. Οι σταθμοί τροφοδοσίας έχουν σημανθεί με σαφήνεια στη διαδρομή.
5. Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν : Στο 4ο χιλ., στο 8ο χιλ. (Δαμάστα) στο 10οχιλ. (Ηράκλεια) στο 14οχιλ. (Μοσχοχώρι) στο 16ο χιλ. (Βαρδάτες) στο 19ο χιλ μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. Θα υπάρχει κάδος απορριμμάτων.
6. Τροφοδοσία πόσιμου νερού, ενεργειακών ποτών, χυμοί και φρούτα θα παρασχεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό.
7. Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι υπό τον έλεγχο ενηλίκων οι οποίοι θα είναι καλά ενημερωμένοι.
8. Όλο το προσωπικό των σταθμών τροφοδοσίας θα φοράει διακριτικά.
9. Τα σημεία έλεγχου θα είναι ηλεκτρονικά και θα εποπτεύονται από κριτές του αγώνα.
10. Τα σημεία έλεγχου είναι σημειωμένα στον χάρτη του αγώνα των 21097,5μ.
11. Όποιος αθλητής δεν περάσει και επισημανθεί από έναν σταθμό έλεγχου θα θεωρείται άκυρος.
12. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ Η διαδρομή από την εκκίνηση έως και το τερματισμό Θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων. Η διαδρομή των 21097,5μ είναι επίσημη απόσταση της IAAF σύμφωνα με τοις κανονισμούς.
13. Ο χάρτης της διαδρομής περιλαμβάνει, την εκκίνηση, τον τερματισμό , τη κατεύθυνση, την υψομετρική διαφορά της διαδρομής, τους σταθμούς ανεφοδιασμού και πρώτων βοηθειών, τα σημεία έλεγχου, τους σταθμούς διασωστικών ομάδων .
14. Η διαδρομή του αγώνα θα σημανθεί με ταινία η άλλο υλικό, θα αποκλειστεί και θα εποπτεύετε όπου απαιτείται, για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τρέχουν στη εγκεκριμένη διαδρομή.
15. Η διαδρομή του αγώνα των 21097,5 μ. έχει μετρηθεί και πιστοποιηθεί από επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS. Το πιστοποιητικό της διαδρομής θα είναι διαθέσιμο την ημέρα των αγώνων . Ο επόπτης του Αγώνα θα ελέγξει εάν η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί, την ημέρα του αγώνα είναι σε ακριβή συμφωνία με το πιστοποιητικό μέτρησης.

Βραβεύσεις συμμετεχόντων:
α. Σε όλους τους αθλητές των 21097,5 μ , 5000μ, και 1500μ που θα τερματίσουν θα τους δοθεί στο τερματισμό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα με τη παράσταση της διαδρομής.
β. Στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο.

Κατηγορίες αθλητών:
1. Αθλητές – τριες 1500μ ( Μαθητές – τριες ) Δημοτικών Σχολείων.
2. Αθλητές –τριες 5000 ανεξαρτήτου ηλικίας

Ημιμαραθώνιος Αθλητές - τριες
3. ( Α1 – Θ1 ) 18 - 29 (2001-1990)
4. ( Α2 – Θ2 ) 30 - 39 (1989-1980 )
5. ( Α3 – Θ3 ) 40 - 49 (1979 -1970 )
6. ( Α4 – Θ4 ) 50 - 59 (1969-1960
7. ( Α5 – Θ5 ) 60 και πάνω
8. με ειδικές ανάγκες Α . Μ . Ε . Α

Υπεύθυνος οργάνωσης του αγώνα ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6949063050 - 2231039958