Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία: Μετά τον Αντωνίου άνοιξε η πόρτα και για τον Βελλίδη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 08:24 ΠΑΣ Λαμία: Μετά τον Αντωνίου άνοιξε η πόρτα και για τον Βελλίδη

Ο Κούγιας αποκάλυψε ότι ζητήθηκε από τον παίκτη να φύγει γιατί είχε μειωμένη απόδοση…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΣ Λαμία μετά το ματς της 7ης αγωνιστικής στην Τούμπα και το «εύκολο» 3-0 από τον ΠΑΟΚ.

Ήδη αποχώρησαν Αντωνίου και Προβίδας, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Μάρκο Βελλίδη που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον νεαρό Κατσίκα.

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να αλλάζεις τερματοφύλακα στο ημίχρονο ακόμη και αν ευθύνεται στα γκολ, γιατί τότε η ψυχολογία που του φορτώνεις δεν είναι ξανά για 11αδα.

Σύμφωνα μάλιστα με το γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ο Βελλίδης του τηλεφώνησε για να τον εκπροσωπήσει νομικά καθώς του ζητήθηκε να αποχωρήσει αφού του χρέωσαν «μειωμένη απόδοση». Μάλιστα πάντα κατά δήλωση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΛ, μίλησε στο τηλέφωνο και με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον οποίο συζήτησαν να βρεθεί η χρυσή τομή.

Οι δηλώσεις Κούγια στο Metropolis: «Στην αρχή μου έστειλε ένα μήνυμα, μετά συναντηθήκαμε και μου είπε πως τον κατηγόρησαν για μειωμένη απόδοση και του ζήτησαν να λύσει το συμβόλαιό του. Κατά σύμπτωση με πήρε ο κ. Παπαϊωάννου μετά από λίγο και είπαμε να συζητήσουμε για να βρούμε την χρυσή τομή.

Δεν έχω δει τα γκολ αλλά εγώ ξέρω τον Βελλίδη πολλά χρόνια.

Όταν του λες κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις στοιχεία. Εγώ έδωσα την συμβουλή στο Βελλίδη να πάει κανονικά στην προπόνηση την Τετάρτη, γιατί έχουν δύο μέρες ρεπό. Στη Λαμία έδιωξαν και τον Αντωνίου, μου είπε ο Βελλίδης ότι ήθελαν να τον βγάλουν από το 15' και πως αν δεν τον έβγαζε στο ημίχρονο ο Αντωνίου θα τον έδιωχναν. Ο Βελλίδης είναι στεναχωρημένος, έχει κάνει μεγάλη καριέρα, έχει πάρει μεγάλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, πιστεύω πως θα βρούμε την χρυσή τομή με τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας».

Στο στρατόπεδο της Φθιωτικής ομάδας σίγουρα επικρατεί προβληματισμός. Ο τρόπος με τον οποίο έχασε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κανείς δεν περίμενε η Λαμία να κάνει «διπλό» στην Τούμπα ή έστω ότι ήταν εύκολο να πάρει βαθμό. Κανείς όμως επίσης δεν πίστευε ότι θα έχανε σε 11 λεπτά με 3-0 και μέχρι το 26’ δε θα περνούσε τη σέντρα.

Αυτό ήρθε να προστεθεί στο γεγονός ότι σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια με θεωρητικά ομάδες που μπορείς να κερδίσεις δύσκολα ή εύκολα, φέρνεις ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας το 0-7 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δικαιολογίες.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι τουλάχιστον εντός έδρας η ομάδα έδειξε να προσπαθεί, είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και σε κάποιες περιπτώσεις η ατυχία και το VAR, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Επιπλέον εκτός έδρας, αντιμετώπισε τις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι άνθρωποι όμως που ήταν κοντά στην ομάδα γνωρίζουν ότι η ψυχολογία του συνόλου είχε επηρεαστεί, ενώ και οι φίλαθλοι έβλεπαν ότι χρειάζεται προσθήκες στο ρόστερ.

Η αλλαγή προπονητή έμοιαζε σαν την αναγκαία λύση και είναι θετικό ότι Αντωνίου και Προβίδας έφυγαν σαν φίλοι διευκολύνοντας την πρώην – πλέον – τους ομάδα.

Τώρα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και χωρίς να ασπαζόμαστε τη φημολογία που ανεβάζει τις μετοχές προπονητών, θα σημειώναμε ότι χρειάζεται πρόσωπο με όρεξη και διάθεση για δουλειά και διακρίσεις. Το τηλέφωνο του μεγαλομετόχου έχει πάρει φωτιά καθώς το ματς της επόμενης Δευτέρας με τον Αστέρα Τρίπολης είναι καθοριστικό και η ομάδα χρειάζεται κάποιον οδηγό στον πάγκο.

Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους περιμένουν «αυτό το κάτι άλλο» που θα τους επιτρέψει και πάλι να χαμογελάσουν.