ΑΕΛ – Λαμία 0-3: Την έχει βρει τη συνταγή στον κάμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 08:22 ΑΕΛ – Λαμία 0-3: Την έχει βρει τη συνταγή στον κάμπο

Με σούπερ Σκόνδρα πρώτη εκτός έδρας νίκη και τρίτη στη σειρά

Με στόχο τη νίκη, Λάρισα και Λαμία αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 1.

Σε ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό αλλά και πολλά λάθη η Λαμία κατάφερε να ξεπεράσει ανώδυνα τα δύσκολα του πρώτου ημίωρου και να δείξει επιθετικές αρετές στο υπόλοιπο διάστημα φεύγοντας με μία τεράστια νίκη από το σπίτι της Λάρισας.

Ο Γιάννης Σκόνδρας στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του σημείωσε δύο γκολ ενώ ήταν αξεπέραστος και στην άμυνα.

Όλη η ομάδα όμως στάθηκε περίφημα και πέρα για πέρα δίκαια έφτασε στο «διπλό» για δεύτερη χρονιά στη Λάρισα.

Η αρχή

Με αμυντικογενές σχήμα και την προσθήκη του Βύντρα στη θέση του Βασιλόγιαννη παρατάχθηκε η Λαμία στο AEL FC ARENA.

Ήταν σαφείς οι οδηγίες του Άκη Μάντζιου για σφιχτό κέντρο και άμυνα που θα διασφάλιζαν το μηδέν, απέναντι σε μια ΑΕΛ που θα πίεζε, ώστε μπροστά οι Τουράμ, Ρόμανιτς και Καραμάνος να έβρισκαν την ευκαιρία να βγουν στον κενό χώρο.

Κάπως έτσι η πρώτη τελική για τη Λαμία σημειώθηκε στο 34’ με ένα σουτ του Δημούτσου υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή που έφυγε όμως άουτ.

Νωρίτερα βέβαια και οι γηπεδούχοι δεν έκαναν σπουδαία πράγματα με μόνη απειλή τον εριστικό Ουάρντα που σε ένα ακόμη παιχνίδι με τη συμπεριφορά του αδίκησε το ταλέντο του.

Στο 38’ όμως ο μέχρι τότε θεατής του αγώνα Κρίστινσον χρειάστηκε να επέμβει σταθερά σε προσπάθεια του Τουράμ μετά από ενέργεια του Ρόμανιτς, φάση που ήταν το προεόρτιο για το 0-1. Σχεδόν ένα λεπτό μετά πάλι ο Ρόμανιτς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Τουράμ αυτή τη φορά δεν αστόχησε «εκτελώντας» τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ (0-1).

Η επανάληψη

Με το σκορ υπέρ της Λαμίας στο πρώτο μέρος ο Γρηγορίου άλλαξε στην επανάληψη πλάνα ρίχνοντας Ασούμπρε και Μπούστο στο παιχνίδι και θέλοντας να πιέσει ψηλά τους «κυανόλευκους».

Το «καμπανάκι» για τη Λαμία χτύπησε στο 56’ όταν σε μια ανύποπτη φάση και ενώ το παιχνίδι νωρίτερα συνεχώς διακόπτονταν από τραυματισμούς, ο Στάνκοβιτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από σέντρα του Μόρα. Στην κυριολεξία ο Σέρβος ήταν μόνος του με τα δίχτυα, καθώς και ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκτός φάσης, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ευτυχώς λειτούργησε θετικά, καθώς όχι μόνο σοβάρεψαν τα πράγματα στην άμυνα, αλλά στο 64’ βρήκαν κι άλλο γκολ.

Στην κόντρα η μπάλα γύρισε έξω από την περιοχή της ΑΕΛ και ο Σκόνδρας (πάλι από ασίστ του Ρόμανιτς) με ανεπανάληπτο κεραυνό «ζωγράφισε» τον Κρίστινσον στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του (0-2). Πιστεύουμε ότι είναι το γκολ της αγωνιστικής…

Στο 67’ ο Μπούστος θέλησε να μιμηθεί τον αμυντικό της Λαμίας, το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε όμως εξουδετέρωσε ο σωστά τοποθετημένος Θεοδωρόπουλος και ενώ ο Άκης Μάντζιος ήδη είχε βγάλει τον Τουράμ και είχε περάσει τον Σάλιακα θωρακίζοντας τα μετόπισθεν.

Στο 72’ πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές για τη Λαμία. Ο Σκόνδρας πίεσε κι έκλεψε έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, έδωσε στο Ρόμανιτς που την κατάλληλη στιγμή του την επέστρεψε κι αυτός από κοντά δεν αστόχησε για το 0-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 82΄η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει όμως το πλασέ του Ουάρντα εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος που ήταν σε ετοιμότητα. Ομοίως με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 88’ είχαμε κέρδος μόνο ένα κόρνερ για την ΑΕΛ.

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της Λαμίας που έφτασε έτσι τους 10 βαθμούς με τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και Τρίτη συνολικά με αυτή του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λάρισα (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (46’ Ασούμπρε), Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Σεσέροβιτς (71’ Νούνιτς), Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (46΄ Μπούστος), Ουάρντα, Ντάουντα

Στον πάγκο για την ΑΕΛ: Ρίστιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας, Φατιόν

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας (90’ Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος (81’ Τιρόνε), Τουράμ (65’ Σάλιακας)

Στον πάγκο για τη Λαμία: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθός VAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση