Άρης – ΠΑΣ Λαμία 1-1: Ισοπαλία σαν νίκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 08:20 Άρης – ΠΑΣ Λαμία 1-1: Ισοπαλία σαν νίκη

Τέταρτο παιχνίδι αήττητη και πρώτη ισοπαλία για Μάντζιο σε ένα γήπεδο φωτιά…

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 1 η Λαμία φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Άρη, καταφέρνοντας να αποσπάσει ισοπαλία 1-1

Ήταν μάλιστα η ομάδα που άνοιξε το σκορ με προσπάθεια του Τουράμ στο 16’ βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους που έγιναν στη συνέχεια πολύ πιεστικοί θέλοντας κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Το τελικό σκορ σίγουρα δεν τους βρίσκει ικανοποιημένους σε αντίθεση με τους «κυανόλευκους» που πήραν για πρώτη φορά βαθμό στο Χαριλάου, ενώ διατήρησαν το αήττητο για 4η συνεχή αγωνιστική.

Το παιχνίδι

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες. Η Λαμία ξεκίνησε εξαιρετικά πέτυχε δύο γκολ εκ των οποίων μέτρησε μόνο το ένα και γενικά μέχρι το 20’ είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Το γκολ που μέτρησε, όπως κι εκείνο που δε μέτρησε, ήταν από τον Τουράμ που πραγματικά έπαιξε μόνος του την άμυνα των γηπεδούχων στη φάση του 16’ για το 0-1.

Ο Άρης ουσιαστικά φάνηκε μετά το 30’ και μάλιστα στο 31’ στην πρώτη του πραγματική ευκαιρία έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης με τον Λάρσον.

Γενικά το παιχνίδι είχε ρυθμό, φάσεις, δυνατές μονομαχίες και έδειξε ότι είναι ένα πραγματικό ντέρμπυ.

Οι γηπεδούχοι συνεχίζοντας σε υψηλούς ρυθμούς στην επανάληψη, πίεσαν από την αρχή την εστία του Θεοδωρόπουλου, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Φετφατζίδη (48’).

Ήταν όμως προφανής και η διάθεση του Άκη Μάντζιου να αναζητήσει το γκολ στον ανοικτό χώρο, με δεδομένη και την πρώτη αλλαγή (στο ημίχρονο) και την είσοδο του Βύντρα στη θέση του Τιρόνε.

Η μεγαλύτερη φάση για τον Άρη ήταν στο 66’. Από φάουλ του Ματίγια που θύμισε πολύ το φάουλ που είχε δώσει πέρυσι στις καθυστερήσεις το «τρίποντο» στον Άρη, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασταθώς και ο Μπα από κοντά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Λίγο η αστοχία των «κιτρινόμαυρων», λίγο η αλλαγή του πιο επικίνδυνου παίκτη της του Φεταφτζίδη, αλλά και η κούραση που μοιραία ήρθε για τους τεχνίτες γηπεδούχους, ισορρόπησε τα πράγματα λίγο μετά το 75’ και με τη Λαμία να διατηρεί απαραβίαστη την εστία της και να αξιώνει το θετικό αποτέλεσμα.

Το τελικό 1-1 έδωσε τον 14ο βαθμό στους Λαμιώτες που με νίκη απέναντι στον ΟΦΗ την προσεχή αγωνοστική στο ΔΑΚΛ μπορούν να κλείσουν με 17 βαθμούς τον πρώτο γύρο, συγκομιδή που μπορεί να τους φέρει ακόμη και στην πρώτη 7αδα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Μπα, Κόρχουρτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (65’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (65’ Μαρτίνες), Λάρσον, Γκάμα

Στον πάγκο: Εμάν, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Μπακούτσης, Σόουζα

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70’ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46’ Βύντρα), Καραμάνος (86’ Σάλιακας), Σκόνδρας

Στον πάγκο, Καχριμάν, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Μπαχανάκ

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Γεώργιος Στεφανής

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση