Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία – ΟΦΗ 2-1: Ασταμάτητη ακόμη και με… VAR (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 16:54 Λαμία – ΟΦΗ 2-1: Ασταμάτητη ακόμη και με… VAR (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίκαιη επικράτηση για τη Λαμία των πέντε αήττητων αγωνιστικών…

Στο ΔΑΚΛ για την 13η αγωνιστική (τελευταία α’ γύρου) η Λαμία υποδέχθηκε τον ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι με σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, στο οποίο επικράτησαν οι γηπεδούχοι δίκαια με σκορ 2-1.

Η κάθε ομάδα, για διαφορετικούς λόγους, ήθελε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς και ως ένα σημείο φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο όπου έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Τελικά οι Λαμιώτες καλύτεροι σε όλες τις γραμμές με ανατροπή έφτασαν στην 4η τους φετινή νίκη, έμειναν για 5 αγωνιστικές αήττητοι και αν προσθέσει κανείς τα ματς κυπέλλου, με Άκη Μάντζιο στον πάγκο, μετρούν έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία μόλις ήττα στην αρχή!

Το VAR

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για τους Κρητικούς, καθώς σε ένα διάστημα που η μπάλα μάλλον ανεβοκατέβαινε χωρίς λόγο στις δύο περιοχές, μια φάση που ξεκίνησε ως οφ-σάιντ, κατέληξε σε πέναλτυ και γκολ για κείνους.

Η αρχική υπόδειξη για οφ-σάιντ που «διόρθωσε» ο VAR έφερε πέναλτυ σε μια φάση που είχε ουσιαστικά τελειώσει και ο επιθετικός του ΟΦΗ Μάνος, που έχει πλασάρει, πέφτει πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας που προσπαθεί να μαζέψει τα πόδια του.

Το "πέναλτυ" του ΟΦΗ και το γκολ του Ναμπί:

Ο Ναμπί πλασάρει εύστοχα στη δεξιά γωνία, αλλά δεν προλαβαίνει να χαρεί το γκολ αφού παθαίνει θλάση και μεταφέρεται στα χέρια εκτός γηπέδου!

Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες του Άκη Μάντζιου που το μόνο που έφεραν ήταν μια κίτρινη κάρτα:

Η εικόνα του υπολοίπου πρώτου μέρους αποτυπώνεται στην κάρτα στατιστικών με 48 επιθέσεις της Λαμίας έναντι 24 των Κρητικών. Ωστόσο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις φθάνοντας κοντά στο γκολ ιδιαίτερα στο 35’ με Σεμέδο (που έγινε κάτοχος της με «πονηρό» χέρι) και Μαρινάκη στο κόρνερ που ακολούθησε ύστερα από την καταπληκτική απόκρουση του Θεοδωρόπουλου.

Η πίεση της Λαμίας ευτυχώς επέφερε καρπούς πριν την ανάπαυλα και ενώ ο Τουράμ καρδιοχτύπησε συμπαίκτες και αντιπάλους με δύο προσωπικές ενέργειες που δεν ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Τελικά λίγο πριν το ημίχρονο ο νεοεισελθών Βασιλόγιαννης έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και ο Κοροβέσης άθελά του μεν αλλά ξεκάθαρα δε, τον πατάει πέφτοντας στο έδαφος στερώντας του τη δυνατότητα να σουτάρει προ του Σωτηρίου. Τώρα γιατί ο Γκορτσίλας και η παρέα του VAR χρειάστηκε να το δουν επί 4λεπτου για να το καταλάβουν είναι προς διερεύνηση. Μοναδικό ίσως ελαφρυντικό ότι ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας  έπεσε σε λάθος χρόνο και θεώρησαν ότι πήγε να τους ξεγελάσει.

Το πέναλτυ - γκολ της Λαμίας:

Η επανάληψη, συνέχισε ακριβώς από κει που είχε σταματήσει το πρώτο. Ανελέητη πίεση της Λαμίας από την περιοχή του Σωτηρίου και πολλά λάθη από τον ΟΦΗ που είχε σε αυτό το μέρος για κάμποσα λεπτά κόντρα τον ήλιο.

Αν και η υπεροχή της Λαμίας ήταν καθολική (κεαφλιά στο 50' του Μπεχαράνο από κοντά άουτ), η καλύτερη φάση στο β' μέρος ήταν για τον ΟΦΗ και συγκεκριμένα στο 57’ με τον Μάνο που βγήκε απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, υπό την πίεση όμως του Αντέντζο σούταρε πολλά μέτρα άουτ.

Η απάντηση της Λαμίας ήταν με γκολ. Εξαιρετική προσπάθεια του Καραμάνου από αριστερά, οι κεντρικοί επιθετικοί δεν μπόρεσαν ανάμεσα σε πολλά πόδια να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, στρώθηκε όμως στο Δημούτσο που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το 2-1 της Λαμίας

Ανώτερη και στην επανάληψη η Λαμία συνέχισε το σφυροκόπημα – ειδικά από αριστερά – αλλά πάντα την τελευταία στιγμή Τουράμ ή Βασιλόγιαννης δεν πρόλάβαιναν να φτάσουν στην μπάλα.

Στο 77’ διπλή ευκαιρία της Λαμίας από προσπάθειες των Βασιλόγιαννη και Ρόμανιτς που θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, όπως και στο 81’ με τον εκπληκτικό Τουράμ που σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ (εκπληκτικό γύρισμα Βασιλόγιαννη)!

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Ρόμανιτς (83’ Τζανετόπουλος), Δημούτσος, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Τουράμ, Ντελ Πίνο (36’ Βασιλόγιαννης), Καραμάνος (93' Σάλιακας)

Στον πάγκο έμειναν: Καχριμάν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (66’ Κουτρουμπής), Κοροβέσης (79’ Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μάνος, Ναμπί (λ.τρ. Στάικος), Σεμέντο

Αναπληρωματικοί: Γουόλι, Νάστος, Ντίνας, Βαζ.