ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Άλωσε το κάστρο και συνεχίζει ακάθεκτος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 07:45 ΠΑΣ Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Άλωσε το κάστρο και συνεχίζει ακάθεκτος

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τη Λαμία και πάλι από τους «ερυθρόλευκους»…

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (και με πολύ κόσμο εκτός και σε καφετέριες για να το δουν), Λαμία και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1, με τους πρωτοπόρους να επικρατούν εύκολα με σκορ 0-4.

Αγχώθηκε μόνο μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός αγγίζοντας σε κατοχή το 80%. Στα δίχτυα όμως έφθασε μόλις στο 40’ και χάρη στην κλάση των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά. Ο Μαροκινός που έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι και έδειξε γιατί οδηγεί την κούρσα των σκόρερ, μαζί με τον βραχύσωμο Γάλλο που ήταν εξαιρετικά δραστήριος σε όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αήητητο της έδρας της Λαμίας, όπως είχε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο όταν είχε περάσει με 1-3.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Λαμιωτών για τον αγώνα, πολύς ο κόσμος από όλη την Ελλάδα που βρέθηκε στη Λαμία για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό, παρά την επίμονη και εκνευριστική βροχή που ξεκίνησε σχεδόν μαζί με τον αγώνα.

Πολύς κόσμος του Ολυμπιακού στο γήπεδο παρά τη βροχή:

Το πρώτο μέρος

Καθολική ήταν η υπεροχή του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια Λαμία που περισσότερο περίμενε τον αντίπαλο της.

Κάνοντας πολλή δουλειά με Βαλμπουενά, Σεμέδο από αριστερά, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους που σε 45 λεπτά είχαν να επιδείξουν μόνο μία φάση σε εξαιρετικό σουτ του Δημούτσου που λίγο έλειψε να «ζωγραφίσει» το Σα.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 5’ από στημένη φάση (κόρνερ) για τους φιλοξενούμενους,  ο Σεμέδο δεν έπιασε την κεφαλιά, ενώ δεν είχε αντίπαλο στον αέρα, με τον Μπαχανάκ να διώχνει σε νέο κόρνερ.

Επικίνδυνο σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή στο 19’ έδιωξε ενστικτωδώς ο Θεοδωρόπουλος. Δύο λεπτά αργότερα η καλύτερη ενέργεια των παικτών του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το λεπτό, θα φέρει τον Μπουχαλάκη να πλασάρει άουτ σχεδόν απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο.

Πρώτη επικίνδυνη φάση στο παιχνίδι για τη Λαμία στο 31’ με φοβερό βολέ του Δημούτσου που έγλειψε το δοκάρι του Σα, σουτάροντας με τη μία ύστερα από απόκρουση του Σεμέδο σε ωραία σέντρα του Βασιλόγιαννη.

Το πολύ εντυπωσιακό και επικίνδυνο σουτ του Δημούτσου:

Η απάντηση του Ολυμπιακού μετά και πάλι από κόρνερ (που ήταν επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπαχανάκ), ο Μπα έπιασε την κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Η υπεροχή του πρώτου μέρους για τους «ερυθρόλευκους» θα σφραγιστεί από ένα ωραίο γκολ του Ελ Αραμπί που με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 40’ αξιοποιώντας τη σέντρα του πιο δραστήριου παίκτη του Βαλμπουενά.

Το πρώτο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος:

Η επανάληψη

Στην επανάληψη και ενώ η Λαμία θα έπρεπε να πιέσει περισσότερο προς την αντίπαλη εστία, ήρθαν δύο αναπάντεχα «δώρα» για να κάνουν πιο εύκολο το έργο των αντιπάλων.

Στο πρώτο «δώρο» ο Βαλμπουενά δεν  έδειξε έτοιμος να το εκμεταλλευτεί και πλάσαρε πάνω στον Θεοδωρόπουλο, στο 51΄όμως η πάσα του Βάντερσον στον Ελ Αραμπί ήταν ιδανική, ο οποίος μάλιστα σε πρώτο χρόνο κόπηκε από τον Πλιάτσικα, ωστόσο η μπάλα ξαναστρώθηκε μπροστά του και εκτέλεσε τον Θεοδωρόπουλο για το 0-2.

Το 0-2 από τον Ελ Αραμπί

Με ένα τέτοιο σκορ οι πρωτοπόροι δεν είχαν πλέον κάτι δύσκολο να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού ήξεραν είχαν κερδίσει στο δυνατό σημείο των αντιπάλων τους που είναι η άμυνα.

Ωστόσο το παιχνίδι είχε ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι όρεξη, ανεβάζοντας σημαντικά το δείκτη του σκορ.

Από το 70’ βέβαια η Λαμία έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πλιάτσικα, που υπέπεσε σε πέναλτυ στον Τσιμίκα. Από τα 11 βήματα ο Βαλμπουενά έγραψε το 0-3 και στο 81’ ο Ελα Αραμπί πέτυχε το 0-4 και χατ – τρικ σε μια φάση διαρκείας.

Η φάση και το πέναλτυ - γκολ του Βαλμπενουά:

Το 0-4:

Λίγο πριν το 90’ καταγράφηκε μια τελική για τη Λαμία σε προσπάθεια του Ρόμανιτς άουτ (η μπάλα βρήκε και το δοκάρι από πολύ πλάγια θέση).

Στα σημαντικά του παιχνιδιού και η επιστροφή του Λάζαρου που έπαιξε στα τελευταία λεπτά αντικαθιστώντας τον σκόρερ Ελ Αραμπί που καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο.

ΠΑΣ Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Μπαχανάκ (86’ Βλαχομήτρος), Ντελ Πίνο (77’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (72’ Σάλιακας), Καραμάνος.

Στον πάγκο της Λαμίας ήταν και οι: Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Καραγιάννης.

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά (64’ Λοβέρα), Μασούρας, Μπα, Βαλμπουενά (76’ Γκερέρο), Γκασπάρ, Ελ Αραμπί (85’ Χριστοδουλόπουλος).

Αναπληρωματικοί: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση