Πρώτος αγώνας, πρώτη νίκη! 1-0 η Λαμία την Αναγέννηση Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 09:20 Πρώτος αγώνας, πρώτη νίκη! 1-0 η Λαμία την Αναγέννηση Καρδίτσας
Η Λαμία ξεκίνησε νικηφόρα (1-0) τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα της πόλης μας επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας, χάρη σε πέναλτι του Μπλάζιτς, στο 30'.
 
Με το δεξί μπήκε η Λαμία στις επίσημες υποχρεώσεις της. Για τον 6ο όμιλο ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε 1-0, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Βάντερσον από τον Σμίλτο και μετέτρεψε σε γκολ ο Μπλάζιτς, στο 30'. Ο Σέρβος θα μπορούσε να σημειώσει και 2ο γκολ, πάλι με πέναλτι, αλλά στο 84' ο Κουτσόπουλος το 'πιασε.
 
Χαμηλό το τέμπο και φάσεις μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού. Στο 28ο λεπτό ο Σμίλτος ανέτρεψε τον Βάντερσον, ο Μπλάζιτς στο 30' ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0. Η μοναδική απειλή των Θεσσαλών στο πρώτο μέρος ήταν στο 36', όταν ο Μπλέντι έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πίτκα να πέφτει και διώχνει δύσκολα. Ένα σουτ του Μπλάζιτς στο 45' που πέρασε πάνω από το δοκάρι και τίποτα άλλο στο πρώτο 45λεπτο.
 
Δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε κάπως καλύτερα, όχι όμως ότι ήταν σε θέση να απειλήσουν αισθητά την εστία του Βαγγέλη Πίτκα. Να φανταστείτε ότι μέχρι το 72' δεν είχε γίνει καμία άξια αναφοράς ευκαιρία. Εκείνο το λεπτό ο Βάντερσον από αριστερά έκανε σέντρα - σουτ, με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.
 
Ένα λεπτό νωρίτερα συγκρούστηκε ο Πίτκας με τον Τζόκιτς, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να γίνει αλλαγή. Στο 79' η Αναγέννηση είχε ευκαιρία με τον Δημόπουλο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Πίτκα να αποκρούει. Στο 83' ο Βασιλόγιαννης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάιγκα, ο οποίος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Όμως ο Κουτσόπουλος σταμάτησε τον Μπλάζιτς. Δεν έγινε άλλη φάση και η Λαμία πήρε το ματς.
 
Έτσι έπαιξαν Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας:
 
 
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Τσόπελας, Δημόπουλος, Σμίλτος (79' Ντιατά), Κισκαμπάνης, Καραγιάννης, Ντάνκουα (46' Φέτσης), Τσιλούλης (59' Μάιγκα), Τζέκος, Μπιτέλης, Μπλέντι.
 
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης (66' Παπαργυρίου), Αναστασιάδης, Βαλιός, Όμο, Μπλάζιτς, Τζόκιτς (71' λ. τρ. Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης, Τσούκαλος (46' Ντουρμισάι), Βάντερσον.
 
Διαιτητής: Σκουλάς (Σερρών)
Βοηθοί: Λυμπερόπουλος, Πασπάτης (Αθηνών)
 
6ος όμιλος
1. ΑΕΚ 3
2. Λαμία 3
3. Κέρκυρα 0
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση