Κατέθεσε ένσταση ο Άρης για το θέμα με τους ξένους του ΠΑΣ Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 07:50 Κατέθεσε ένσταση ο Άρης για το θέμα με τους ξένους του ΠΑΣ Λαμία φώτο lamia1964.gr
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει στο γήπεδο, ο Άρης το κυνηγάει στα δικαστήρια...
 
Την τιμωρία της Λαμίας θα διεκδικήσει ο Άρης, καθώς η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ανατέθηκε στο νομικό επιτελείο να να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου. 
 
Η ανακοίνωση: 
 
"H ΠΑΕ ΑΡΗΣ με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, ανέθεσε στο νομικό της επιτελείο να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση -μεταξύ άλλων- και των συμφερόντων της."
 
Δεν ανησυχεί η Λαμία
 
Οι διοικούντες της Λαμίας εκφράζουν τη σιγουριά ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Την αισιοδοξία τους αυτήν τη βασίζουν στο γεγονός ότι ένας από τους έξι παίκτες, ο Φιορίν Ντουρμισάι, διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα και σύμφωνα με το άρθρο 19, παρ. 6 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων της ΕΠΟ: «στο πρώταθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο)».
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι σύγχυσαν τον ΚΑΠ των επαγγελματικών ομάδων με εκείνον των ερασιτεχνικών. Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο Ντουρμισάι έχει επισήμως δηλωθεί και συμμετέχει στο πρωτάθλημα ως Ελληνας.
 
Ο νομικός σύμβουλος της Λαμίας, Παναγιώτης Κατσαντώνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 απάντησε σ’ αυτό με το άρθρο 7, παρ. 7 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων, σύμφωνα με το οποίο «οποιαδήποτε διάταξη αντίθετη με τους κανονισμούς περιληφθεί στις προκηρύξεις είναι ανίσχυρη και θεωρείται ότι δεν είναι γραμμένη» αλλά και την παρ. 8 του άρθρου 19, κατά την οποία «οι παρ. 6 κι 7 του ίδιου άρθρου περιλαμβάνονται, υποχρεωτικά, στις οικείες προκηρύξεις των επαγγελματικών πρωταθλημάτων».
 
Ο πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Ράδιο ΝΕΤ 101,9 δήλωσε σχετικά ότι «όποιος δεν μπορεί να σταθεί αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, κάνει όνειρα θερινής νυχτός. Εμείς είμαστε νόμιμοι. Αν το συνεχίσουν, θα χάσουν και στα χαρτιά»
Προσαρμοσμένη αναζήτηση