Σήμερα το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 11:33 Σήμερα το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου «Τάσος Καπέλλας»

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο Τεχνικός Έλεγχος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS", που είναι και Χορηγός του αγώνα, ενώ θα φιλοξενήσει σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, τη Γραμματεία.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, με 2 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή τα οποία θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Καπέλλα, ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στο Σωματείο επί τουλάχιστον 20 χρόνια και έφυγε ξαφνικά από κοντά μας τον Αύγουστο του 2016. Για αυτό το λόγο, η φετινή έκδοση του Ράλλυ Σπριντ Μπράλου φέρει το όνομά του αγαπημένου Τάσου, ενώ ταυτόχρονα η Α.Λ.Α.Λ. έχει προκηρύξει ειδικά κύπελλα "Τάσος Καπέλλας" για το πρώτο πλήρωμα της τελικής κατάταξης που, οδηγός και συνοδηγός, θα είναι αθλητές της.

Το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, ενώ θα αποτελέσει ταυτόχρονα και τη 2η φετινή συνάντηση για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, γεγονός που φαίνεται και από τον πίνακα των 55 συμμετεχόντων, ο οποίος συνδυάζει ιδανικά την ποσότητα με την ποιότητα, τόσο στα σύγχρονα όσο και στα Ιστορικά αυτοκίνητα. Από την πρώτη ματιά, γίνεται αντιληπτό ότι οι μάχες για τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, F2 και επιμέρους Κατηγοριών θα είναι μεγάλες, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη ώστε οι θεατές να βρεθούν στις "κερκίδες" της διαδρομής. Οι Κατηγορίες C1 και C2, από όπου αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη συγκέντρωσαν 12 συμμετοχές, ενώ τουλάχιστον 5 από αυτές είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την τελική επικράτηση. Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι μάχες στην F2 που κατατάσσονται οι δικίνητοι συνδυασμοί, καθώς το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων στις Κατηγορίες C3, C4, C5 και C6 είναι εχέγγυο έντονου συναγωνισμού. Η Κατηγορία C3 διαθέτει 8 συμμετοχές, ενώ στο πλαίσιο της Κατηγορίας C4 θα ξεκινήσουν 3 πληρώματα. Στην Κατηγορία C5 θα λάβουν μέρος 11  πληρώματα, τη στιγμή που Κατηγορία C6 προσφέρει στον αγώνα ακόμη 8 συνδυασμούς.

Παράλληλα, το δικό της χρώμα θα δώσει στον αγώνα η Κατηγορία των Ιστορικών Αυτοκινήτων,  που έχει προσελκύσει τη συμμετοχή 13 πληρωμάτων τα οποία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του εν λόγω Πρωταθλήματος. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές συμμετεχόντων και θεατών, αφού προσφέρουν νοσταλγικές εικόνες και ήχους στους παλαιότερους και παραστάσεις που οι νεότεροι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν.

Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 10:00 (ΣΕΧ1: Π.Ε.Ο. Λαμίας- Άμφισσας, 1,43 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια

Τερματισμός: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:55 (ΣΕΧ 2Α: Τερματισμός Parc Fermé In)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαρτίου, αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc  Fermé)

Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 15:15 (15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Αίθουσα Εκδηλώσεων "Αρχοντικό Σκούρας")

Πληροφορίες: Γραφεία Α.Λ.Α. Λαμίας  (2231 037200-6977959322) 

Website: http://alal.gr/

Facebook: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση