Ξάνθη - ΠΑΣ Λαμία 0-0: Πρώτο παιχνίδι - Πρώτος βαθμός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 09:16 Ξάνθη - ΠΑΣ Λαμία 0-0: Πρώτο παιχνίδι - Πρώτος βαθμός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβασμένη, ψυχωμένη και με λίγους αλλά πιστούς φιλάθλους στο πλευρό της η Λαμία απέσπασε ισοπαλία στα Πηγάδια από την Ξάνθη, στο παρθενικό της παιχνίδι στην Α’ Εθνική (Super League).

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έπαιξε όσο και… όπως χρειαζόταν για να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό στη μεγάλη κατηγορία, απέναντι σε μια ομάδα με αξιόλογο ρόστερ και σαφώς πολλές περισσότερες εμπειρίες.

Με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού όταν οι «κυανόλευκοι» έδειξαν επιθετικές αρετές και ανησύχησαν σε κάποιες περιπτώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στο υπόλοιπο διάστημα η Ξάνθη αρκέστηκε σε μια φλύαρη κατοχή μπάλας. Η πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας δεν άφησε πολλές επιλογές για αυτό ότι πιο επικίνδυνο έχουν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι είναι κάποια σουτ κυρίως έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου.

Η ισοπαλία σαφώς βόλευε περισσότερο τους φιλοξενούμενους και αυτό επιδίωξε και βάσει αλλαγών ο προπονητής τους που ήθελε όσο τίποτε άλλο να ξεκινήσει με το δεξί. Οι γηπεδούχοι μόνο στα τελευταία λεπτά πίεσαν σοβαρά για το πολυπόθητο γκολ

Σύμφωνα με την συνολική εικόνα και των δύο ομάδων το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Η ισοπαλία μάλιστα στις περισσότερες στοιχηματικές σελίδες είχε ίδια απόδοση με τη νίκη των γηπεδούχων και μόνο η νίκη της Λαμίας δινόταν περίπου στη διπλάσια απόδοση.

Φάσεις

5’: Βουό και Ακόστα αλλάζουν την μπάλα με τον τελευταίο να σουτάρει από καλή θέση και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σωτήρια. Και στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα αγγίξουν το γκολ αλλά ο Λουσέρο πάνω στη γραμμή θα σώσει την εστία του από την κεφαλιά του Όμο.

21’: Σε στημένη φάση η Λαμία θα απειλήσει με κεφαλιά του Αναστασιάδη άουτ.

22’: Καλό σουτ του Ορφανίδη, μπλόκαρε όμως εύκολα ο Παπαδόπουλος. Στην αμέσως επόμενη φάση, νέο σουτ του Μπρίτου χωρίς κανέναν πρόβλημα και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας θα τελειώσει τη φάση.

32’: Δυνατό σουτ του Λισγάρα, με τα ακροδάχτυλα ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ.

65’: Πολύ καλό σουτ του Λουσέρο η μπάλα φεύγει λίγο άουτ στην πιο επικίνδυνη ίσως στιγμή της Ξάνθης στο παιχνίδι.

71’: Έσβησαν ορισμένες λάμπες από τους προβολείς δυσκολεύοντας την ορατότητα και ο διαιτητής Σέζος κάλεσε τις ομάδες στη σέντρα μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Κίτρινες: Ορφανίδης (27’), Φλίσκας (47’)  - Ασίγκμπα (25’), Παντελιάδης (30’), Κουκόλης (34’), Όμο (90’), Μπουλούλης (94’)

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Νικολαΐδης - Πάτρας (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Οι 11αδες

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Π. Ορφανίδης (64’ Τριάδης), Λουσέρο (88’ Κάστρο), Κασάδο, Μπρίτο, Καμαρά (78’ Μεχία), Γέντρισεκ

Στον πάγκο ήταν και οι: Γκαραβέλης, Σβάρνας, Κίκε, Λ. Ορφανίδης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (84’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Όμο, Ακόστα, Πίτι (56’Μπουλούλης), Βουό (69’ Τσούκαλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πίτκας, Παπαργυρίου, Kαραγιάννης, Λινάρδος

*Στο άλλο παιχνίδι που άνοιξε επίσης την αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε μεγάλη νίκη στην Τρίπολη με σκορ 1-2.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση