ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Με πέναλτι - εφεύρεση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 22:22 ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Με πέναλτι - εφεύρεση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδικη ήττα για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ που επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της στην Super League.

Χρειάστηκε η εφεύρεση ενός πέναλτυ από τον διαιτητή Βάτσιο για να βρει η ΑΕΚ τον τρόπο να αποδράσει με τον τρίποντο από το «κιτρινόμαυρο» Περιστέρι, εκεί όπου ο νεοφώτιστος  ΠΑΣ Λαμία αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρός αντίπαλος για έναν ακόμη μεγάλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με την 11αδα που έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΣ Λαμία λίγο έλειψε να μας τρελάνει και αυτή την Κυριακή απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο διπλό.

Στο πρώτο μέρος μάλιστα το παιχνίδι είχε ρυθμό με φάσεις και στις δύο εστίες, με τη Λαμία να είναι η ομάδα που είχε την κλασικότερη ευκαιρία σε διπλή προσπάθεια των Βασιλαντωνόπουλου και Μπλάζιτς.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πραγματικά αποφασισμένοι για το γκολ της νίκης και για μεγάλο διάστημα κατασκήνωσαν έξω από την εστία του Παπδόπουλου ειδικά μετά και την είσοδο του Λιβάια ο οποίος δεν ξεκίνησε για να είναι ξεκούραστος με Ολυμπιακό. Ακόμη κι έτσι όμως η λαμιώτικη άμυνα άντεχε μέχρι και το τελευταίο 10λεπτο. Τότε μια φάση που ήταν φάουλ έξω από την περιοχή του πολύ καλού Παπαδόπουλου έγινε πέναλτυ και όλα εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι «κιτρινόμαυροι».

Δείτε το πέναλτι "φάντασμα" ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ

Οι φάσεις

3’: Πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι σε εκτέλεση φάουλ του Πίτι που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ανέστης.

4’: Ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά σε κόρνερ πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

10’: Πολύ καλή προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου που ουσιαστικά αγωνίσθηκε κόντρα στην ομάδα που ανήκει, η τελική επιλογή του όμως ήταν κακή με σουτ χωρίς τύχη, όταν την ίδια στιγμή ο Βάντερσον ήταν σε καλή θέση απέναντι από τον Ανέστη.

12’: Κάθετη μπαλιά του Μάνταλου για τον Κλωναρίδη, ο Παπαδόπουλος όμως βγήκε γρήγορα και έδιωξε με τα πόδια.

23’: Γύρισμα Αραούχο που πάτησε περιοχή, σουτ Μπακάκη πάνω από τα δοκάρια σε μια επικίνδυνη επίθεση των κιτρινόμαυρων.

32’: Τεράστια ευκαιρία της Λαμίας σε αντεπίθεση με τον Βάντερσον και γύρισμα στον Βασιλαντωνόπουλο που σούταρε καλά για να αποκρούσει σωτήρια ο Ανέστης. Στην επαναφορά σουτ του Μπλάζιτς άουτ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

33’: Ως απάντηση ωραία σέντρα του Κλωναρίδη αλλά ο Λόπεζ πήρε μια κεφαλιά προς τα πίσω όπου εκεί δεν ήταν κανείς παρά μόνο ο Αναστασιάδης.

45'+2': Φάουλ του Πίτι δεν ανησυχεί τον Ανέστη.

53’: Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για χέρι του Κουκόλη εντός της περιοχής, το ριπλέι δικαιώνει το διαιτητή που έδωσε κόρνερ.

55’: Απόκρουση του Παπαδόπουλου προ του Βράνιες σε γέμισμα του Αιντάρεβιτς και η φάση σταματά παρά την προσπάθεια του Μπακασέτα και αντίστοιχα του Ασίγκμπα.

59’: Ατομική του Βράνιες για τον Αραούχο αδύναμο σουτ και ωραία επέμβαση του Παπαδόπουλου.

69’: Επικίνδυνη φάση με τον Λιβάια ως μη γενόμενη αφού ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ.

72’: Ο Μάνταλος κεφαλιά από καλή θέση από σέντρα που έβγαλε ο Γκάλο και εδώ οφσάιντ σωστά παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων και ενώ ο Παπαδόπουλος είχε αποκρούσει.

76’: Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Αϊντάρεβιτς να σταματάει και πάλι στον Παπαδόπουλο που ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και έδιωξε κόρνερ με τα πόδια.

77’: Σουτ του Γιόχανσον άουτ.

79': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ο Γκάλο πάλι τη σέντρα ο Αϊντάρεβιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

80’: Πέναλτυ του Ακόστα στο Λιβάια με τους γηπεδούχους να φωνάζουν σωστά ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Το ανέλαβε να το εκτελέσει ο «Λάζαρος» και 0-1 στο 81΄.Δικαιολογημένες αποδοκιμασίες από τους λαμιώτες φιλάθλους και διαμαρτυρίες από τους παίκτες που είδαν την υπερπροσπάθειά τους να σταματά από ένα λάθος του διαιτητή.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Καμπούρης (Ευβοίας)

4ος Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Πίτι (54’), Κουκόλης (60’), Μπλάζιτς (82’), Ασίγκμπα (85’) - Βράνιες (24’), Γιόχανσον (54’), Τσόσιτς (74’), Αϊντάρεβιτς (90’)

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Κουκόλης (91’ Αναστασόπουλος), Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος (87’ Τσούκαλος), Πίτι (84’ Λινάρδος), Βάντερσον, Ακόστα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46’ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (64’ Λιβάια), Αραούχο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση