ΠΑΣ Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1: Ήταν πραγματικό ντέρμπι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 22:27 ΠΑΣ Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1: Ήταν πραγματικό ντέρμπι

Εδώ είναι Λαμία!

Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε! Η νεοφώτιστη Λαμία, κατάφερε σε ένα ολογεμάτο ΔΑΚΛ να βάλει δύσκολα στο μεγάλο της αντίπαλο για την 8η αγωνιστική της σούπερ - λιγκ, Παναθηναϊκό.

Το τελικό 1-1 είναι μεγάλης βαθμολογικής αλλά κυρίως ψυχολογικής σημασίας αποτέλεσμα για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε αφήνει και μια πικρία για τους γηπεδούχους που άγγιζαν μέχρι το 85’ τη μεγάλη νίκη!

Η εικόνα του παιχνιδιού

Στο πρώτο μέρος και μέχρι το 20’ οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, πίεσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη τους αντιπάλους τους, αναγκάζοντάς τους σε πολλά λάθη.

Προοδευτικά οι «πράσινοι» συνήρθαν, έκαναν κάποια σουτ προς την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι και μετά από φάση διαρκείας στο 37’ άνοιξαν το σκορ.

Το σχήμα που χρησιμοποίησε ο πολύπειρος τεχνικός της Λαμίας έμοιαζε με αυτά των αγώνων απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό με φορτωμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Βάντερσον (4-5-1). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε περίπου με το ίδιο σχήμα και προωθημένο μόνο το Μολίνς, αναγκάστηκε όμως να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη βάζοντας μέσα το Ρέις και στήνοντας μια τετράδα πίσω από τον «πράσινο» προωθημένο.

Το ρίσκο του τεχνικού του Παναθηναϊκού είχε ως αποτέλεσμα η πίεση έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου να γίνει άμεσα αισθητή, ενώ δεν άργησε να ρίξει στη μάχη και τον Καμπέσα, αλλά και τον νεαρό Πίσπα (δεν είχε κι άλλο επιθετικό) βγάζοντας έναν ακόμη αμυντικό (γύρισε στο κλασικό 4-4-2).  Αυτό βέβαια ήταν ικανό να βοηθήσει τη Λαμία να βρει περισσότερους χώρους, πρώτη σκέψη όμως ήταν να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ και περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο.

Σε μια ανύποπτη φάση ήρθε το 1-1 με τους πράσινους να πιέζουν ασφυκτικά και να έχουν και δοκάρι με τον Μολίνς στις καθυστερήσεις φθάνοντας κοντά να επαναλάβουν ότι έκαναν την περασμένη αγωνιστική με την ΑΕΛ!

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ

8’: Παντελιάδης φοβερό σουτ και εξίσου φοβερή απόκρουση από τον Βλαχοδήμο που απογειώθηκε στο «Γ» και έδιωξε σε κόρνερ!

20’: Κεφαλιά του Μολίνς σε κόρνερ του Χίλιεμαρκ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

25’: Ο Κουρμπέλης θα κλέψει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο θα επιχειρήσει και το δυνατό συρτό σουτ, που μπλόκαρε σταθερά ο Παπαδόπουλος.

29’: Σουτ του Λουντ μέσα από την περιοχή, άουτ.

37’: Φάση διαρκείας για τη Λαμία που λήγει με ένα σουτ του Πίτι που έφυγε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ πάλι από τον Πίτι, ήρθε ο Βασιλαντωνόπουλος να κάνει το σουτ, που έδιωξε στη γραμμή ο Χουλτ και μετά από νέα σπόντα στον Κουλιμπαλί θα γραφτεί από τον Χουλτ του Παναθηναϊκού το 1-0 για τη Λαμία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

45’: Γυριστή κεφαλιά του Όμο φεύγει λίγο κόρνερ αφού βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

47’: Το φάουλ του Λουντ επικίνδυνο στο κεφάλι του Κολοβέτσιου που δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση που είχε (άουτ).

54’: Ο Χίλιεμαρκ έκανε τη σέντρα με το Μουνιέ να κάνει το γύρισμα στον Μολίνς που έπιασε αδύναμη κεφαλιά την οποία και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

67’: Σουτ του Μολίνς και του Κουρμπέλη πάνω σε σώματα αμυντικών με τη Λαμία να έχει στήσει πολυπρόσωπο τείχος προς την εστία του Παπαδόπουλου.

74’: Ένα φάουλ του Βάντερσον έφερε μερικά επιφωνήματα στις γεμάτες εξέδρες, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

75’: Απάντηση του Παναθηναϊκού με φάουλ από τον Χίλιεμαρκ και κεφαλιά του Μολίνς άουτ.

85’: Βιγιαφάνιες για τον Μολίνς και με υποδειγματικό πλασέ το 1-1, με τους παίκτες της Λαμίας να φωνάζουν γιατί ο διαιτητής δεν διέκοψε νωρίτερα το παιχνίδι όταν έπεσε στο γήπεδο από κράμπα ο Βάντερσον.

90': Σουτ του Βιγιαφάνιες με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

91’: Δοκάρι με τον Μολίνς για τον ΠαναθηναΊκό που θέλησε να επαναλάβει τον θρίαμβο με την ΑΕΛ!

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής) - Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Κίτρινες: Όμο (27’), Πϊτι (45’+), Κουκόλης (58’), Αναστασιάδης (74’), Καραγιάννης (79’) - Βιγιαφάνες (52’), Μουνιέ (56’)

Κόκκινες:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα (61’ Κουτρομάνος), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (87’ Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος.  

Στον πάγκο για την Λαμία έμειναν οι Πίτκας, Παπαργυρίου, Τσούκαλος, Κρισάντους.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (71’ Πίσπας), Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (63’ Καμπέσας), Μολίνς.

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό ήταν και οι Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Ευαγγέλου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση