ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 2-2: Η 13η δεν ήταν η φαρμακερή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 19:15 ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 2-2: Η 13η δεν ήταν η φαρμακερή!

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Λαμία και μπροστά σε 2.500 περίπου φίλους της, έφερε τα πάνω – κάτω απέναντι στον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ μετέτρεψαν το αρχικό 0-2 στις καθυστερήσεις σε 2-2 σκορπώντας κύματα ενθουσιασμό στους φιλάθλους τους που και σήμερα "ζέσταναν" το ΔΑΚΛ.

Χωρίς τον Αναστασιάδη που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε με αλλαγές στην άμυνα με την 4αδα των Ασίγκμπα – Κουκόλη – Παντελιάδη – Κουτρομάνο, να μη φαίνεται να μπορούν να ανταπεξέρθουν στις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Έτσι μετά το 0-2 που έγινε στο 24’ ο έμπειρος τεχνικός αναγκάστηκε να αποσύρει από την μεσαία γραμμή τον πολύπειρο Όμο και να τον φέρει στο κέντρο της άμυνας, βγάζοντας δεξιά το δοκιμασμένο δίδυμο Ασίγκμπα – Βασιλαντωνόπουλο, ενώ την υποστήριξη του Μπλάζιτς ανέλαβε ο Αναστασόπουλος που ήρθε από τον πάγκο στη θέση του Κουτρομάνου, από την πλευρά του οποίου ξεκίνησαν οι περισσότεροι κίνδυνοι για την εστία του Παπαδόπουλου.

Με μικρή διαφορά θέση στον αγωνιστικό χώρο πήρε κι ο Βουό (δίπλα στον Βάντερσον) που κι αυτός μέχρι πρότινος είχε χάσει πολλά παιχνίδια, αντικαθιστώντας τον Κουκόλη και γυρίζοντας το σύστημα στο ματς στο πιο επιθετικό 3-5-2 (από το συνηθισμένο φέτος 4-2-3-1).

Η αντεπίθεση πάντως έμεινε για το δεύτερο ημίχρονο, καθώς το σφύριγμα της ανάπαυλας από τον κ. Νεοφυτιάδη βρήκε την ομάδα του Αγρινίου ξεκάθαρα μπροστά με σκορ 0-2.

Μην έχοντας να χάσει κάτι περισσότερο ο τεχνικός της Λαμίας έκανε νωρίς και την 3η αλλαγή με τον Καραγιάννη να δίνει άλλον αέρα στην επίθεση με Βουό και Βάντερσον μπροστά του. Χωρίς να έχει γίνει η μεγάλη φάση έγινε το 1-2 από μια έμπνευση του νεοεισελθόντα επιθετικού και έτσι να δώσει νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο 20λεπτο.

Σε αυτό οι Αγρινιώτες έμειναν όλοι πίσω ελπίζοντας πρωτίστως να μη δεχτούν άλλο γκολ, την ίδια ώρα που οι Φθιώτες πίεζαν με όποιον τρόπο μπορούσαν για να φτάσουν απειλητικοί απέναντι, στον πρώην κάτοικο Λαμίας, τον Λουίτζι Τσέναμο. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 90+7' μετά από κόρνερ και κοντινή κεφαλιά του Βουό που άνοιξε ταμείο στην Α' Εθνική, διατηρώντας απόρθητο το "φρούριο" του ΔΑΚΛ.

Φάσεις και γκολ

7’: Πρώτο σουτ του αγώνα άστοχο από τον Μπλάζιτς

12’: Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη και γκολ στα καρέ του Παπαδόπουλου. Σκόρερ ο μόνιμος εκτελεστής των Αγρινιωτών στα τρία τελευταία ματς, Φάρλεϊ Ρόσα. Προηγήθηκαν καραμπόλες και σουτ από τον Ντίας που κόντραρε στον Ασίγκμπα και από κει στο δοκάρι πριν βρεθεί ο φορ των φιλοξενουμένων να τη στείλει στα δίχτυα (0-1).

22′: Θαυμάσια μπαλιά του Πίτι στον Βασιλαντωνόπουλο το διαγώνιο σουτ του οποίου στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

24’: 0-2 από τον Ντίας σαν σε προπόνηση, μετά την πάσα του Μάζουρεκ ​και το τακουνάκι του Μορέρ που τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο.

28’: Σωτήρια επέμβαση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Μοράρ που εξέθεσε για μία ακόμη φορά την άμυνα των «κυανόλευκων».

41’: Προσπάθεια του Βάντερσον πέρασε από όλους η μπάλα χωρίς να βρεθεί κάποιος να εκμεταλλευτεί το γύρισμα.

43': Σουτ του Μπλάζιτς καλό αλλά άστοχο.

55’: Μία ακόμη φάση που θύμισε την άμυνα του πρώτου μέρους με τον Μάζουρεκ να σερβίρει για γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Όμο να καθαρίζει πριν οι επιθετικοί του Παναιτωλικού βρεθούν φάτσα με το γκολ.

60’΄: Φρανκ Μάζουρεκ για πολλοστή φορά με μπάλα σε επίκαιρη θέση και σουτ πάνω από τα δίχτυα

69’: Ο Ακόστα από κοντά νίκησε με σουτ τον Τσέναμο μειώνοντας σε 1-2 και τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική μπαλιά του νεοεισελθόντα Καραγιάννη.

91': Μακρινό άστοχο σουτ από τον Μπλάζιτς.

97': Κόρνερ κερδίζει ο Βάντερσον από το οποίο θα γίνει το 2-2 από το Βουό με κεφαλιά εξ επαφής.

Διαιτητές: Ιωάννης Νεοφυτιάδης, Χρυσούλα Κουρομπύλια, Μιχαήλ Δημόπουλος

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Όμο (14’), Αναστασόπουλος (42’) – Μόρας (33’), Ρόσα (51’), Μοράρ (63’), Μπεχαράνο (73’), Μαρκόβσκι (89’)

Κόκκινες: Ακόστα (96'), Παπαδόπουλος (99') - Μπεχαράνο (96' - 2η κίτρινη)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (29’ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Κουκόλης (42’ Βουό), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (62’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Τσούκαλος, Μπουλούλης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ντίας, Ρόσα (70’ Κλέσιο), Μάζουρεκ (75’ Τσοκάνης), Μοράρ (79’ Μαρκόβσκι)

Στον πάγκο ήταν και οι: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μύγας, Γιαννιώτης.

(Τα γκολ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση