Λεβαδειακός – ΑΕΚ: Στην κορυφή και πάλι η Ένωση! Λιβάγια κι Αραούχο «καθάρισαν» το παιχνίδι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 23:24 Λεβαδειακός – ΑΕΚ: Στην κορυφή και πάλι η Ένωση! Λιβάγια κι Αραούχο «καθάρισαν» το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη από τον ακίνδυνο Λεβαδειακό και θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα τέρματα. Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λιβάγια κι ο Αραούχο. Ο Κροάτης επιθετικός βρήκε σ’ ακόμα ένα παιχνίδι δίχτυα κι άνοιξε τον δρόμο για το διπλό της Ένωσης. Από την πλευρά του, ο Αργεντινός επιθετικός «καθάρισε» το παιχνίδι στο 66′, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Στους 27 βαθμούς έφτασε η ΑΕΚ, έχοντας έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό και δύο από τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όντας αποφασισμένη να φύγει με το διπλό από τη Λιβαδειά. Η νίκη ήταν μονόδρομος για την Ένωση, η οποία έκλεισε τον Λεβαδειακό από νωρίς στα καρέ του. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Επασί, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον σταμάτησε.Η Ένωση συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει για το γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση. Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός ήταν τελείως ακίνδυνος.

Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου πείσμωσε την ΑΕΚ, η οποία μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Προειδοποίησε στο 50′ και κεφαλιά του Γαλανόπουλου και στο 52′ ο συνήθης ύποπτος Μάρκο Λιβάγια έκανε το 0-1. Ο Κροάτης άλλαξε την μπάλα με τον Αραούχο και βγήκε απέναντι στον Επασί, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά.

Στο 66′ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Μετά από δυνατό βολέ του Τσιντώτα. η μπάλα έφθασε στον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Επασί απομάκρυνε αλλά ο Αραρούχο από κοντά πήρε το ριμπαόυντ κι έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κράτησε πανεύκολα το υπέρ της σκορ μέχρι το φινάλε του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι προς το τέλος του αγώνα. Στο 90′ ο Μπακασέτας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όπως και ο Ιωαννίδης του Λεβαδειακού στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζαραδούκας (59΄ Σουμπίνιο), Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μπελκαζουανί (87΄ Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιάσε (55΄ Γιακουμάκης)
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (77΄ Κονέ), Λιβάγια (87΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση