Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία: Η αποστολή για ΠΑΣ Γιάννινα και η αυστηρή ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 09:33 ΠΑΣ Λαμία: Η αποστολή για ΠΑΣ Γιάννινα και η αυστηρή ανακοίνωση

Εκτός αποστολής για πειθαρχικό παράπτωμα ο Κόστα Βάντερσον – Χωρίς τρεις τιμωρημένους στην Ήπειρο.

Ανάμεσα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες στο ματς – θρίλερ με τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Λαμία έχει να αντιμετωπίσει και τον πέλεκυ της δικαιοσύνης που έπεσε βαρύς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Έτσι με αφορμή το πρόστιμο 20.000 ευρώ για την είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο, η ΠΑΕ απηύθυνε αυστηρή ανακοίνωση – προειδοποίηση σε όσους δε θέλουν το καλό της ομάδας:

«Την Παρασκευή (8/12) η ομάδα μας μετά από απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League, τιμωρήθηκε με το χρηματικό πρόστιμο των 20.000€ για την εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το συγκλονιστικό φινάλε του, που οι παίκτες μας δείχνοντας ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις. Το θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες ενέργειες και να πληρώνει η ομάδα πρόστιμα για υπαιτιότητα των ίδιων της των φιλάθλων.

Η συμπαράσταση του κόσμου, στα εντός έδρας παιχνίδια, μέχρι τώρα είναι εντυπωσιακή και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Όμως, ζητούμε από τους φιλάθλους της Λαμίας να κάνουν το παν για να αποφευχθεί κάθε είδους τιμωρία για την ομάδα μας, η οποία μέχρι τώρα έχει δείξει ένα σοβαρό και επαγγελματικό πρόσωπο στην πρώτη της κιόλας συμμετοχή στη Super League.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία οι κανονισμοί είναι σαφείς και πολύ αυστηροί. Το παραμικρό καταγράφεται από τις κάμερες της τηλεοπτικής κάλυψης αλλά και του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του γηπέδου και η ομάδα πληρώνει τις συνέπειες των πράξεων που αντιβαίνουν τους κανόνες. Έτσι αντί κάποιοι να την βοηθούν, της κάνουν κακό.

Οφείλουν όλοι όσοι παρευρίσκονται στο γήπεδο να έχουν κόσμια συμπεριφορά γιατί οι ποινές καραδοκούν. Κι αυτή τη φορά μπορεί η ομάδα να τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 20.000€ και μάλιστα το κατώτερο που προβλέπει ο κανονισμός αλλά κάποια άλλη στιγμή η ζημιά θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη με τιμωρία της έδρας αλλά και με αφαίρεση βαθμών.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος της Λαμίας καταδικάζει τέτοια μεμονωμένα φαινόμενα και ξέρει πώς να προστατέψει την ομάδα και την επένδυση που γίνεται ώστε, αφενός να ολοκληρωθεί με επιτυχία η φετινή αγωνιστική περίοδος και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής και αφετέρου να χτιστεί μια βάση για να δούμε την ομάδα μας σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.»

Στα Γιάννενα

Με πρωινή προπόνηση ο ΠΑΣ Λαμία ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για την 14η αγωνιστική της Super League Σουρωτή (17:15’).

Ο Μπάμπης Τεννές εκτός των αποβληθέντων, Ακόστα και Παπαδόπουλου, τιμωρημένο έχει και τον Παντελιάδη, ενώ στη λίστα προστέθηκε και ο Κόστα Βάντερσον για πειθαρχικό παράπτωμα.

Μοναδικές ευχάριστες εξελίξεις ήταν στην κατάσταση των τραυματισμένων Αναστασιάδη και Πίτι που είναι πολύ καλύτερα, αλλά έχουν χάσει προπονήσεις. Ωστόσο συμπεριελήφθησαν στην αποστολή για την Ήπειρο και μάλλον θα αγωνιστούν αν όχι όλο το 90λεπτο κάποια λεπτά. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολυτέλειες για πολλούς πειραματισμούς στο σχήμα, σημείο που έχει τονισθεί και υπάρχουν σκέψεις για τον Ιανουάριο.

Ας δούμε όμως τους 18 «εκλεκτούς» του Μπάμπη Τεννέ για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση:

Μελίσσας, Πίτκας, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου, Ομο, Μπλάζιτς, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Λινάρδος, Καραγιάννης, Πίτι, Φράγκος, Τσούκαλος και Βουό.