ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΛ 0-2: Έπεσε δίκαια το "Κάστρο"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 19:10 ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΛ 0-2: Έπεσε δίκαια το "Κάστρο"

Κυνηγώντας σε ένα ακόμη παιχνίδι τον αντίπαλο, η «χλωμή» Λαμία υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα στο ΔΑΚΛ από τη Λάρισα με σκορ 0-2.

Αυτή μάλιστα ήταν η 1η ήττα μετά από δύο μήνες, καθώς τελευταία φορά είχε χάσει στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στις 15 Οκτωβρίου.

Όπως μας έχει συνηθίσει στα τελευταία της παιχνίδια και συγκεκριμένα από το ματς με την Κέρκυρα και μετά ο ΠΑΣ Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όπως και με τον Παναιτωλικό στο πρώτο μισάωρο σχεδόν είχε δεχτεί δύο γκολ. Με λύσεις ανάγκης σε άμυνα και επίθεση (έλειπαν Αναστασιάδης και Βάντερσον – Ακόστα), οι «κυανόλευκοι» ήταν άχρωμοι και ουσιαστικά πρόσφεραν το «τρίποντο» στη «βυσσινί θύελλα».

Η εικόνα του παιχνιδιού

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΣ μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Με υποδειγματικές αντεπιθέσεις η Λάρισα βρήκε δύο φορές το δρόμο προς την εστία του Παπδόπουλου και έγινε το «αφεντικό» στο παιχνίδι για το πρώτο 45λεπτο.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν είχαν να αντιπαραθέσουν τίποτα περισσότερο από τη δύναμη που έδειξαν στο πρώτο 10λεπτο και ένα γκολ που δε μέτρησε στο 38’ με τον Βουό.

Μοιραία – όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό – ο Τεννές έπρεπε να ρισκάρει γεμίζοντας κέντρο και επίθεση με ότι παίκτη είχε στη διάθεσή του με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η ομάδα πίεσε από το πρώτο σφύριγμα, στάθηκε όμως ξανά άτυχη όταν το εκπληκτικό σουτ του Αναστασόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι. Ήταν το 48’ κι η Λαμία θα είχε πολύ χρόνο να γυρίσει το ματς απέναντι σε ένα αντίπαλο που παρουσιάστηκε διαβασμένος όχι μόνο για τις δυνατότητες της Λαμίας, αλλά και από τα παθήματα άλλων ομάδων που τιμωρήθηκαν στο φινάλε από τη μαχητικότητα των Φθιωτών.

Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι από το 50’ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν το παιχνίδι των καθυστερήσεων με επίσημους καταγεγραμμένους πέντε τραυματισμούς!

Ένταση είδαμε για πρώτη φορά στις κερκίδες με τους λιγοστούς φιλάθλους της ΑΕΛ. Μια ένταση που ευτυχώς κράτησε μόνο μερικά λεπτά και χωρίς να χρειαστεί δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας.

Φάσεις και γκολ

9’: Σουτ του Αγκάνοβιτς μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Παπαδόπουλος

18’: Κόντρα στη γενική εικόνα, η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ σε μια αντεπίθεση, με τον Μίλος Ντέλετις να πλασάρει την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

23’: Ένα σουτ του Βασιλαντωνόπουλου που μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς η πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια των γηπεδούχων.

29’: Σουτ του Αναστασόπουλου μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

31’: Την ώρα που υπήρξε ένταση στις κερκίδες ο Ντέλετιτς σκοράρει και πάλι, με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Σάντι Κρίζμαν (0-2).

38’: Γκολ για τη Λαμία με το Βουό, μετά από φάουλ του Καραγιάννη, που υποδεικνύεται όμως οφ-σάιντ. Πολύ δύσκολη φάση ακόμη και για τα ριπλέι της τηλεόρασης.

48’: Σουτ του Αναστασόπουλου από μακριά στο δοκάρι του Μπόζοβιτς και στην επαναφορά σουτ του Πίτι άουτ!

56’: Ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις μετά από ώρα από τον Πίτι που καταλήγει όμως άουτ.

77’: Αγκάνοβιτς σε ένα φάουλ που μπλοκάρει σταθερά ο Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας)

Κίτρινες: Μπλάζιτς (32’), Βουό (78’), Κουκόλης (88’), Όμο (94') - Φατιόν (37’), Αγκάνοβιτς (44’), Ντέλετιτς (63’), Γουάλας (77’)

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (28’ λ.τρ. Τσούκαλος), Κουκόλης, Όμο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Πίτι (61’ Φράγκος), Αναστασόπουλος (55’ Μπουλούλης), Βουό

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας, Αναστασιάδης, Κουτρομάνος, Παπαργυρίου.

ΑΕ Λάρισας (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης), Αγκάνοβιτς (78’ Μπάλλας), Κρίζμαν (88’ Μασούρας)

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Περόνε, Φάρκας, Λεοζίνιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση