Λαμία – Παναθηναϊκός 4-1: Τον έπνιξε στο χιόνι!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 19:19 Λαμία – Παναθηναϊκός 4-1: Τον έπνιξε στο χιόνι!

Σε ένα γήπεδο που θύμιζε Μπουντεσλίγκα, ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε για τη Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με το εντυπωσιακό 4-1 του Παναθηναϊκού.

Αν και όλοι ήτανε σίγουροι ότι το ματς θα αναβληθεί ο διαιτητής από τα Τρίκαλα Αλ. Αρετόπουλος έκρινε ότι μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα και υπό την προϋπόθεση ότι θα φαίνονται οι τελικές γραμμές.

Στις εξέδρες βρέθηκαν από την αρχή περί τα 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 φίλοι του τριφυλλιού, όμως αρκετά άτομα έφτασαν με καθυστέρηση στο γήπεδο καθώς δε γνώριζαν αν θα γίνει το παιχνίδι.

Αγωνιστικά η Λαμία εντυπωσίασε στο πρώτο ημίχρονο παίρνοντας κεφάλι με 3-0!

Στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Πίτι ύστερα από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου (1-0), ενώ ένας κεραυνός του Παντελιάδη στο 42’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο Ισπανός σε μεγάλα κέφια μέσα στο χιόνι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έγραψε το 3-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός εκτός από … μέτριος ήταν και άτυχος, καθώς άγγιξε σε πολλές περιπτώσεις το 1-1 πριν καταρρεύσει στα τελευταία λεπτά.

Στο 11’ προσπάθεια του Πϊσπα, ο Ασίγκμπα έδιωξε προ της γραμμής σε κόρνερ, ενώ ένα σουτ του Λουντ στο 38’ απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα.

Η επανάληψη

Με διαφορετικούς στόχους πέρασαν στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι έχοντας ως βασικό μέλημα να μη δεχτούν γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να βάλουν γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης έχοντας τη ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε πραγματοποιήσει μέχρι το 69’ και τις τρεις αλλαγές του θέλοντας να αλλάξει το ρου του αγώνα. Στην επίθεση πέρασε και ο Μουνιέ που ήταν το κάτι παραπάνω στον αγώνα του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο.

Στο 54’ μάλιστα οι «πράσινοι» έβγαλαν γκολ με τον Κουρμπέλη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού Πασχάλη σε μια οριακή φάση. Επίσης στο 74’ ζήτησαν πέναλτι με τον Μολίνς, και γενικά σε κάθε φάση εντός της περιοχής του Μελίσσα οι «πράσινοι» ζητούσαν την εσχάτη των ποινών!

Το γκολ του Μολίνς ήρθε σε ανύποπτη φάση στο 82΄(όπως και στον αγώνα του πρωταθλήματος τότε ήταν το 85’) και ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Διούδης είχε αποσοβήσει βέβαιο γκολ σε προσπάθεια του Νίκου Τσούκαλου! Τελικά ο επίλογος άνηκε και πάλι στη Λαμία με τον Μπλάζιτς που μπήκε να βοηθήσει στην επανάληψη και στο 90’ με ένα φοβερό γκολ έγραψε το τελικό 4-1, αφού Λουντ και Ινσούα αστόχησαν από κοντά στις καθυστερήσεις να σκοράρουν.

Στο 25’ και στο 80’ είχαμε δύο προσωρινές διακοπές στο παιχνίδι προκειμένου να καθαριστούν οι γραμμές από το χιόνι.

Με πορτοκαλί μπάλα έγινε το παιχνίδι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2018 σε ώρα που θα ανακοινωθεί από τη διοργανώτρια ΕΠΟ.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Όμο, Αναστασόπουλος (70’ Μπλάζιτς), Τσούκαλος, Καραγιάννης (55’ Μπουλούλης), Πίτι, Βουό (86’ Πατσαρούχας).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης (46’ Δώνης), Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (69’ Μουνιέ), Βιγιαφάνιες, Αλτμαν, Πίσπας (46’ Μολίνς)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση