Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 2-0: Έφτασε ένα ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 21:18 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Λαμία 2-0: Έφτασε ένα ημίχρονο

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο ΠΑΣ Λαμία στην έδρα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Το τελικό 2-0 υπέρ των ερυθρολεύκων, διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος όταν οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν άτολμοι και επιπόλαιοι στον αγωνιστικό χώρο, «χαρίζοντας» ουσιαστικά δύο γκολ.

Σαν αρχικό σχήμα ο Μπάμπης Τεννές δεν ξεκίνησε με εκπλήξεις προσθέτοντας ουσιαστικά μόνο τον Αναστασόπουλο στη θέση του τιμωρημένου Όμο. Χωρίς ουσιαστικά επιθετικό οι «κυανόλευκοι» επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει και να έχει όλες τις τελικές προσπάθειες του πρώτου μέρους υπέρ του.

Στην επανάληψη, έγινε γρήγορα η αντικατάσταση του αρνητικού Αναστασόπουλου (από δικό του λάθος έγινε το 2-0) και έριξε στο ματς δύο επιθετικούς που έκαναν την ομάδα πιο επικίνδυνη. Ανάμεσά τους και ο Αρμίτσε Ορτέγκα που έδειξε θετικά στοιχεία στα κάτι περισσότερο από 20 λεπτά που αγωνίσθηκε.

Δημιουργήθηκαν φάσεις και στις δύο εστίες χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα για κανέναν από τους δύο αντιπάλους και έτσι το 2-0 έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.

Φάσεις και γκολ

9’: Αιφνιδιάζει ο Ολυμπιακός με ωραία μπαλιά του Φορτούνη στον Μάριν που δε θα αστοχήσει στο τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο (1-0). Ατυχία για τους φιλοξενούμενους αφού στη φάση βγήκε τυχαία εκτός ο Βασιλαντωνόπουλος που γλύστρισε.

21′: Πίεση του Ολυμπιακού με τελικό αποδέκτη τον Ανσαριφάρντ μετά από κόντρες και σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα πάνω από την εστία της Λαμίας.

24΄: Ο Ασίγκμπα τη σέντρα, ο Βασιλαντώνοπουλος το γύρισμα αλλά ο Προτό εύκολα μπλοκάρει.

37’: Παιδικό λάθος από τον Αναστασόπουλο με το Ζιλέ να του κλέβει την μπάλα και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάντ (2-0).

47’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Φορτούνη, σπαταλά την εξαιρετική προσπάθεια του Μάριν

48’: Αστοχεί και ο Ανσαριφάρντ από πλεονεκτική θέση για τον Ολυμπιακό.

50’: Ένα ακόμη σουτ των γηπεδούχων με τον Ρομάο άστοχο κι αυτό.

64': Ο Παντελιάδης σέντραρε από αριστερά, ο Βουό πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά ο Μποτία την έβγαλε κόρνερ. Η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στον αγώνα. Νέα προσπάθεια του Βάντερσον και νέο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους.

66’: Η μίνι πίεση της Λαμίας ολοκληρώνεται με κοντινή κεφαλιά του Αναστασιάδη λίγο άουτ.

69’: Σουτ του Πίτι με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Προτό.

84’: Προσπάθεια του βασιλαντωνόπουλου από δεξιά και πλασέ του Βουό που απομακρύνει ο Μποτία.

85’: Εξαιρετική κίνηση και σουτ του Πάρντο με το αριστερό, συρτά άουτ δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

86’: Μία ακόμη καλή επίθεση των φιλοξενούμενων με τον Πίτι να προσπαθεί να «κρεμάσει» ανεπιτυχώς τον Προτό.

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανιών)

4ος διαιτητής: Στυλιανός Φώτης (Εύβοιας)

Κίτρινες:  Φιγκέιρας (93') - Πίτι (14’), Ασίγκμπα (88’)

Ολυμπιακός (Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μιραλάς (70’ Πάρντο), Μάριν, Φορτούνης (81’ Σεμπά), Ανσαριφάρντ (85’ Τζούρτζεβιτς).

Στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν και οι,  Χουτεσιώτης, Μάρτινς, Ανδρούτσος, Νικολάου.

Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71’ Ορτέγκα), Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (51’ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον, Ακόστα (53’ Βουό).

Στον πάγκο της Λαμίας έμειναν οι, Πίτκας, Μπουλούλης, Καραγιάννης, Τσούκαλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση