Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας Λαμία - ΠΑΟΚ το Σάββατο;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 13:30 Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας Λαμία - ΠΑΟΚ το Σάββατο; (φώτο αρχείου)

Συνεχείς συσκέψεις των δυο ΠΑΕ με την Αστυνομία για την «πολιτιστική» εκδρομή που διοργανώνουν οι Παοκτσήδες στη Λαμία.

Την ώρα που κάποιες ομάδες της Super League τρίβουν τα χέρια τους όταν παίζουν με τις μεγάλες της πρωτεύουσας ή της Θεσσαλονίκης, η ΠΑΕ Λαμία επεξεργάζεται - δικαίως κατά την άποψή μας - την περίπτωση διεξαγωγής του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ κεκλεισμένων των θυρών ή έστω μόνο με τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας!

Στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη μεταξύ της Αστυνομίας και της ΠΑΕ έπεσε ακόμη και αυτή η ιδέα να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλους, προκειμένου όχι μόνο να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη, αλλά και τα συμφέροντα των δύο ΠΑΕ, καθώς σε οποιοδήποτε επεισόδιο και πιθανή τιμωρία, αμφότερες μένουν εκτός στόχων ή έστω αυτός δυσκολεύει. Η Λαμία δηλαδή για την παραμονή της στους μεγάλους του ποδοσφαίρου και ο ΠΑΟΚ από την υπόθεση τίτλος!

Οι επαφές του μεγαλομετόχου Πανουργιά Παπαϊωάννου με την Αστυνομία είναι συνεχείς  και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να ανακοινωθεί η απόφαση το παιχνίδι να γίνει χωρίς φιλάθλους. Σχετικές ήταν άλλωστε και οι χθεσινές δηλώσεις του στο Metrosport. Αυτό που είναι σίγουρο, αφού δεν έχει βγει ακόμη ανακοίνωση και δε γίνεται διάθεση εισιτηρίων ούτε διαδικτυακά, ότι για το παιχνίδι του Σαββάτου δε θα εκδοθούν εισιτήρια.

Φόβοι για επεισόδια εκτός γηπέδου

Οι φόβοι - δικαιολογημένοι θα επαναλάβουμε - έχει να κάνει με το κακό προηγούμενο μεταξύ των οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου του χάντμπολ το Μάιο του 2010 και τη βεντέτα που συνεχίστηκε με ωμή βία στο Πανθεσσαλικό στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Με δεδομένο ότι στη Λαμία υπάρχουν ισχυροί σύνδεσμοι της ΑΕΚ ενισχύει τους φόβους της αστυνομίας. Μάλιστα από την Αθήνα έρχεται η πληροφόρηση ότι θα ταξιδέψουν και οπαδοί της ΑΕΚ στη Φθιωτική πρωτεύουσα για περιφρούρηση των τοπικών συνδέσμων.

Από το ψυχροπολεμικό κλίμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μεταξύ των διοικήσεων των δύο ΠΑΕ που έχουν άριστες σχέσεις, έχει επηρεαστεί σημαντικά και η τοπική κοινωνία και ειδικά οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων. Όλοι αγωνιούν πως θα διαχειριστεί ένα οργισμένο πλήθος σε ένα μικρό πυκνοκατοικημένο χώρο με πλήθος παρκαρισμένων αυτοκινήτων και βιτρινών.

Δυστυχώς ένας αγώνας που θα έπρεπε σε όλα τα επίπεδα να είναι γιορτή, μετατρέπεται σε εφιάλτη για όλους τους υγιείς φιλάθλους και εν γένει για το σύνολο της κοινωνίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση