ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Καλύτερος ο ΠΑΟΚ και χωρίς φιλάθλους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 21:23 ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Καλύτερος ο ΠΑΟΚ και χωρίς φιλάθλους

Αναμενόμενο αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία για τα αστυνομικά του μέτρα και λιγότερο για την αγωνιστική του εικόνα.

Την 6η του διαδοχική του νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ΔΑΚΛ απέναντι στη Λαμία και συνεχίζει από την 1η θέση του πρωταθλήματος της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ μετά τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής.

Το τελικό 0-2 ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ωριμότητα στο παιχνίδι τους στο β’ μέρος και βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας.

Όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία ή αν θέλετε στη μνήμη των φιλάθλων όχι για τις φάσεις και τα γκολ, αλλά για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν από τις αστυνομικές αρχές!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι όπου πραγματικά λειτούργησε το απαγορευτικό παρουσίας φιλοξενούμενων φιλάθλων και αποφεύχθηκαν τα όποια έκτροπα. Εικόνα που τη χρεώνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας για το συντονισμό εκατοντάδων αστυνομικών που έμειναν στο πόδι για περισσότερο από ένα 24ωρο!

Το ματς τελικά παρακολούθησαν από κοντά 1.300 φίλοι του ποδοσφαίρου που είχαν εισιτήριο διαρκείας ή εξασφάλισαν μία από τις 110 προσκλήσεις που μπορούσε να προσφέρει η ομάδα της Λαμίας. Πενήντα από αυτές σε γνωστά πρόσωπα των Θεσσαλονικιών που κάθισαν στην εξέδρα των επισήμων.

Το σύστημα των δύο ομάδων

Αγωνιστικά τώρα, με 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ πάντως να αξιοποιεί περισσότερο την παρουσία των παικτών του στο κέντρο.

Αποτέλεσμα να έχει φανερή πρωτοβουλία (38-62) στο πρώτο μέρος και να δημιουργήσει κάποιες καλές φάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν άλλαξαν οι ισορροπίες. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η Λαμία έδωσε ακόμη περισσότερο χώρο στον αντίπαλο της που γρήγορα τον αξιοποίησε με τον Πέλκα. Αυτό το γκολ μοιραία έμελλε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού που έγινε πιο γρήγορο και πιο ελεύθερο αφού και η Λαμία έπρεπε να ψάξει το γκολ.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ κατάφερε στην κόντρα να πετύχει και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι στο 61’.

Ντεμπούτο για τον νεοαποκτηθέντα Μπεν Τζεμία που κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα όπως και το σύνολο της ομάδας του, με εξαίρεση ίσως τον Μπλάζιτς που ήταν πανταχού παρών στη μεσαία γραμμή.

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού

16’: 1ο σουτ εντός εστίας από τον ΠΑΟΚ και τον Πέλκα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

19’: Χαμένη ευκαιρία για τον Μπούτνικ που άργησε μέσα στην περιοχή από έξυπνη μεταβίβαση του Μπλάζιτς.

23’: Από σπόντα ο Βαρέλα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όμως ο Παπαδόπουλος εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

29’: Κλέψιμο της μπάλας από τον Πέλκα και σουτ στην κλειστή γωνία του Παπαδόπουλου που παραχωρεί ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο Δικέφαλος στο παιχνίδι.

35’: Ο Αναστασιάδης δε θα μπορέσει να αξιοποιήσει το φάουλ του Πίτι στο 2ο δοκάρι

37’: Πίεση από τον ΠΑΟΚ και κάποια σουτ προς την εστία του Παπαδόπουλου που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.

45’: Σουτ του Πέλκα από το ημικύκλιο η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ από ένα επικίνδυνο σημείο.

53’: Σέντρα του Μάτου, εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος προ του Πρίγιοβιτς.

56’: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα βρουν διάδρομο έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου και ο Πέλκας, μετά από προσπάθεια του Μπίσεσβαρ θα γράψει το 0-1. Προηγήθηκε σέντρα του Μακ από αριστερά και σπάσιμο της μπάλας από τον Μαουρίτσιο στον Μπίσεσβαρ.

61’: Στην κόντρα ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάζει με σέντρα του Μακ και κεφαλιά ψαράκι του Μαουρίτσιο και ενώ ο Ασίγκμπα έκοψε προ του Πρίγιοβιτς, βγάζοντας όμως εκτός φάσης τον Παπαδόπουλο (0-2).

70’: Δυνατό σουτ του Παντελιάδη θα βρει στον Μακ και θα φύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

78’: Συνεργασία Μακ και Πέλκα και σουτ του πρώτου άουτ.

93': Ο Πασχαλάκης θα σώσει την στραβοκλωτσιά του Μαουρίτσιο και ο Άστσεριτς δεν θα μπορέσει να βάλει το γκολ για τη Λαμία.

Διαιτητές: Άγγελος Ευαγγέλου, Ιωάννης Τουμπακάρης, Βασίλειος Καμπούρης

4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

Κίτρινες: Όμο (66’), Παπαδόπουλος (87’), Ακόστα (91') – Λημνιός (88’)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (67’ Μπεν – Τζεμία), Μπλάζιτς, Βάντερσον (75’ Καραγιάννης), Μπούντνικ (61’ Άστσεριτς), Πίτι, Ακόστα.

Στον πάγκο για τη Λαμία ήταν και οι, Πίτκας, Παπαργυρίου, Κουτρομάνος, Μπουλούλης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (72’ Λημνιός), Πέλκας (78’ Μουλέν), Μακ (89’ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς

Αναπληρωματικοί για τον ΠΑΟΚ, Γλύκος, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Δεληγιαννίδης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση